Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1470864 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3000 на: 28 Април 2014, 00:22:11 am »
Ја би Хтц-то.. Или па ајфон (5, 5s) нешто за тие пари ако можи да се најди.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #3001 на: 28 Април 2014, 00:43:42 am »
Ај вака Lg G2 vs Galaxy S4 vs Htc One. Цената е горе доле иста. Секое мислење или искуство е добродојдено!
ЛГ Г2.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #3002 на: 28 Април 2014, 00:59:23 am »
telefonce do 1500 den baram da kupam po moznost wi fi da ima i kamerce  ponudete ili u pp ili ovde

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
« Одговори #3003 на: 29 Април 2014, 01:02:22 am »
Некој да ми каже збор два за Huawei P6 ? .. Гледам на Т-Mobile во готово е 23.000.. А со таа понудата промо 650 денари (све неограничено) излага околу 4000 денари, што е џабе за толку моќен телефон..  + ќе ги искористам и поените (12.000) :D ..

На хартија е стварно ѕвер телефонов.. 2гб рам, 1.6 4јадрен процесор, Ли-По батерија.. А највише ми се свиѓа дизајнот..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
« Одговори #3004 на: 29 Април 2014, 12:21:55 pm »
Ај вака Lg G2 vs Galaxy S4 vs Htc One. Цената е горе доле иста. Секое мислење или искуство е добродојдено!

HTC One.

Во реалниот свет нема да приметиш разлики во перформанси (не дека сум мерел или сум гледал некакви мерења и споредби, него едноставно сите телефони се толку брзи што нема да приметиш очигледна разлика). HTC-то има убедљиво најдобар build quality и оддава чувство на квалитет. Самсунгот е ко скап сапун во рака, а LG-то стварно неам појма, ама не знам зашто, LG никогаш не ме асоцирало на квалитетен, high-end телефон.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #3005 на: 29 Април 2014, 12:30:26 pm »
Самсунгот веќе го исклучив од комбинација,за Htc One ми е многу јасна приказната што се однесува на квалитетот на изработка бидејќи сум го имал во рака и телефонот е едноставно одлично изработен.
Само ова Lg-во ми го мати паметот,никогаш не сум ни погледнувал лг и не сум го ставал во комбинација ама изгледа многу напреднале низ годиниве,чудно ама многу е фален низ светов.Прочитав многу тестови и споредби и скоро во сите е победник.Има најголем екран,најдобра батерија,најдобар процесор дури и чудно ми падна бидејќи не знаев ни дека постои телефонов.

Еве една фина споредба http://www.gsmarena.com/lg_g2_vs_htc_one-review-992.php

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401
« Одговори #3006 на: 29 Април 2014, 12:32:39 pm »
Г2то е одличен телефон.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #3007 на: 29 Април 2014, 13:48:31 pm »
metal vs plastika

koga ke gi sporedis vo zivo ke ti stanje se jasno :)
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Присутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #3008 на: 29 Април 2014, 14:48:00 pm »
+1 За HTC Оne, иако G2 на хартија е во многу работи подобар тешко да приметиш некаква разлика во работата на телефоните, и двата телефони ќе си ја завршат работата перфектно. Чуството кое One-от го дава кога го држиш во рака е неверојатно и автоматски ги става другите два телефона од споредбата неколку класи подоле безразлика на перформансите.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #3009 на: 30 Април 2014, 01:15:26 am »
Порано прашав за ова ама никој не ми одговори па ај пак :D

Имам самсунг с3 и кога звонам кај некој кој веќе зборува на прва линија не ми дава никакво звучно известување туку само пишува на екран "call is waiting" ама нели кога звонам не се пулам в екран и не знам дека му звонам всушност на 2ра линија.

Дали можи ова некако да се подеси да ме известува звучно? Дарт, Велештрумф?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #3010 на: 30 Април 2014, 01:20:59 am »
Уф статива, појма неам... Мене многу тапа ствар ми е „втора линија“ и стално ја исклучувам доколку е уклучена, или барам да ја изостават од понуда.

Како што гледам кај мене на телефонов, во Settings -> My device -> Call -> Additional settings (Android 4.3) има опција "Call waiting", која се штиклира и вели "During a call, notify me of incoming calls". Претпоставувам дека би ти завршило некаква работа :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DejzY

• Редовен
« Одговори #3011 на: 30 Април 2014, 01:25:50 am »
Не се разбравме ко шо треба :) Значи јас имам втора линија и со неа е во ред, имам известување кога некој ми звони.

Јас сакам да имам звучно известување кога јас звонам кај некој кој веќе прави муабет на прва линија а јас всушност му звонам на неговата втора линија, си велам бев појасен :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3012 на: 30 Април 2014, 01:36:10 am »
Ааааааааааааааааааааааааааа...

Е тоа тек, апла појма неам :D :D :D

Мислам дека не зависи од корисникот или уред, туку од операторот. Не знам дали е воопшто можно такво нешто, али веројатно најдобро е да прашаш кај твојот оператор.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3013 на: 30 Април 2014, 01:38:31 am »
Жива зараза!

Smash hit

Отсутен DejzY

• Редовен
« Одговори #3014 на: 30 Април 2014, 01:39:41 am »
Би требало да можи, пред самсунгов имав хтц и ме известуваше. Па можи во наредниот апдејт ако пуштат воопшто че ја има опцијава  ;D