Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1226174 пати)

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #2670 на: 24 Јануари 2014, 01:18:43 am »
Јас го имам нексусот неколку дена веќе. Одличен е. Е сега за 5 години, којзнае што ќе биди.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2671 на: 24 Јануари 2014, 01:18:48 am »
Па мојот го користам околу 5 години веќе. Би сакал и следниот да го користам толку. А ако го платам 500еур и ќе го користам ваљда.

Ноут 3 и јас мислев дека е телевизор. Но го зема еден другар и многу ми е добра димензијата. Ич не ми смета големината, ако е одличен во се друго и истрае 5 години.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #2672 на: 24 Јануари 2014, 01:21:27 am »
Твојот, ако не се лажам, е од фирма што произведува еден (ок, во моментов 2 :)) телефон и го прави софтверот за него.

Кај Андроид е малку поинаку, пошто се повеќе производители што се ’рваат еден со друг, па во интерес на промовирање на најновото чедо, се подзабораваат пораснатите деца.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #2673 на: 24 Јануари 2014, 01:35:12 am »
За среќа нивните внуци ги одржуваат во живот малку подолго..

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2674 на: 24 Јануари 2014, 01:49:54 am »
Држ Дени

Може само замерка кон камерата, која не е нааааајдобрата, ама брка работа (а и ти не си по фотографијата) :D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #2675 на: 24 Јануари 2014, 09:37:40 am »
5 години и премногу во денешно време. Дури и телевизор се мења на 5 години не па телефон. Од тој аспект, мислам дека ти е најпобоње Нексус 5, гоогле гарантира најнов софтвер и поддршка најмалку 18 месеци од излегување на моделот а реално добиваш и повеќе од тоа.

Јас би идел на Нексус (и веќе сум). Сите други имаат најмалку 300 опции од кои 2-3 можеби би ми се нашле некогаш, али поверојатно не, додека нексусот доаѓа практично како телефон со одлични перформанси и со додаток сурфање, мејл, ова-она... исето ова работи беспрекорно.

Лично никогаш не најдов примена на опцијата мафтање со раце за да го контролираш телефонот кај СГС3 или да се паузира видеото ако го тргнеш погледот од екранот кај Г2 и штознам уште какви глупости.

Е сега и ХТЦ Оне не е лош...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
« Одговори #2676 на: 24 Јануари 2014, 12:13:46 pm »
Додо, јас телевизор мењам само ако се расипе, телефон ако сум увидел дека тоа што го имам е тапа избор па да сменам иначе ако е и натаму добар и некогаш и подобар не ни го мењам дури не рикне.

сега имам нексус 4 веке година и некој месец. го нарачав уште кога излезе и чекав од уса да ми го донесат наваму бидејки ми брка и те како работа и мислам дека ке брка и наредните 2 години од сега освен ако нешто не рикне не го мењам. а кога ке го сменам планирам пак нексус да земам зависно кој ке биде тогаш бидејки цената/преформанси му е најдобра

Отсутен MKDPetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 589
« Одговори #2677 на: 24 Јануари 2014, 13:49:40 pm »
Tegra K1 vs Snapdragon 805, USB On-the-Go Compatible Devices - Android Q&A

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #2678 на: 24 Јануари 2014, 15:22:05 pm »
Некој да сподели искуства со асценд п6?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #2679 на: 24 Јануари 2014, 15:35:36 pm »
И јас сум заинтересиран за хјуавејот..

сега му се мислам на Huawei Ascend P6.. 2гб рам, 1.5 quad core процесор, Ли-По батерија, 8мп задна и 5мп предна камера, а и многу тенок телефон е... Го видов во т-мобајл пред некое време, одлично изгледа..
А и не е скап, 11.500 денари на 2 години по 500 денари со неограничени кон нивната мрежа, 200 кон другите и 1гб интернет..
http://www.t-mobile.com.mk/public/detali-za-telefon.nspx?phoneid=15000&tariff=554&subscription=2&duration=2

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #2680 на: 24 Јануари 2014, 20:37:02 pm »
Додо, јас телевизор мењам само ако се расипе, телефон ако сум увидел дека тоа што го имам е тапа избор па да сменам иначе ако е и натаму добар и некогаш и подобар не ни го мењам дури не рикне.

сега имам нексус 4 веке година и некој месец. го нарачав уште кога излезе и чекав од уса да ми го донесат наваму бидејки ми брка и те како работа и мислам дека ке брка и наредните 2 години од сега освен ако нешто не рикне не го мењам. а кога ке го сменам планирам пак нексус да земам зависно кој ке биде тогаш бидејки цената/преформанси му е најдобра

Добро тоа со телевизорот беше само драматичен приказ на настаните со цел доловување на моментот :D :D :D И јас сум на Нексус 4 веќе една година и наредно мислам дека би го сменил на Нексус 6. Мислам дека е безвезе да фрлам пари за Нексус 5 освен ако не е некоја добра понуда па да ти искочи стварно за минимална сума да го смениш. Иначе сеуште сум презадоволен од 4ката.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #2681 на: 25 Јануари 2014, 00:31:56 am »
ako imash cetvorka nema potreba da frlash za 5ka nema nekoja ogromna razlika. zdravje ako produzat google 6ka ili 7ca a ke ti tera i do 8mica ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2682 на: 25 Јануари 2014, 00:49:18 am »
Кај може да ч'чнам Негзуз 5? И зошто тој е најефтин а као најбољи? Колку е тоа најефтин?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #2683 на: 25 Јануари 2014, 00:53:29 am »
na google play mislam deka e 350$+ddv ama treba da imash nekoj da ti go donese, jas koga go kupiv mojot ne deka e najeftin ama pred godina i neshto quadcore i 2GB ram i site posledni update-i na android za 380USD za 16GB verzijata bez dogovor bez nishto.

Ne e najeftin ama za cenata i toa shto go ima beshe dobra ponuda. Spored mene podobra od tekovnite S3 i neznam koe HTC beshe

a i izrabotkata mu e dobra malce e staklen ama dobra mu e zadnata strana. 5kata ne e takva a i neznam kade mozes da ja vidish kaj nas

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #2684 на: 25 Јануари 2014, 09:45:09 am »
Дени,ако те тера пат накај Ново Лисиче,пиши,ќе ти го покажам нексусот,да го ччнеш :)
Најбољи е зашто е 350 евра на плеј сторе у еу,или 400 у продавница у немачка,па да си вратиш ддв.
Нема срање апликации како самсунгот,до сега само еднаш фб ми закочи на 3 секунди,батерија ми држи просечно по 35-6 саати,лесен е,убаво лежи во рака,камерата не е врв,али врши работа...