Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1224787 пати)

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #2625 на: 09 Јануари 2014, 13:36:57 pm »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2626 на: 11 Јануари 2014, 22:27:21 pm »
На Бубе Sony Xperia P му се губи мрежата. Кога му ѕвони некој на телефон, од кога ќе крене потребни се околу 5 секунди додека се слушнат. Некогаш и кога врти, кога ќе искуца број, до ѕвонењето има закснување (од другата страна е кренато, а кај него не покажува ни дека титнало, туку одеднаш покажува 00:04, а не се слуша ништо).
Кога прави throw на слика кон смарт тв преку wifi е супер, но кога пушта видео апликацијата се крашнува без да започне.
Некад и камерата има багови...
Не е рутиран, само официјални апдејти - сега е на верзија 4.1.2 build number 6.2.А.0.400
Во сервис мени, rooting status bootloader unlock allowed: YES, кајSIM lock сите се 5.
Во Firmware info покажува unfortunately, Service menu has stopped.
Network mode e на WCDMA (preferred) /GSM. И GSM да одбере пак е исто (и на only да го стави пак е исто). Проба и со автоматско и мануелно барање на мрежа и други комбинации - нема промена.
Има ли некој идеја што и како да се направи. Изгледа е заклучен на T-mobile, според 5 (петките). Друг баг е тоа што албум апликацијата се случува да не покаже ниедна слика, но ја чува инсталацијата на истата (системска) апликација и со реинсталација се отвараат сликите. Само тоа е решение, пробано е и clear cash i clear data, не менува ништо.
Како да се рутира, стави custom ROM, или најдобро е да се врати само на 2.3.7 Ginger bread (Свесен дека ќе изгуби некои апликации кои работат само на Андроид 4+.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #2627 на: 12 Јануари 2014, 00:15:33 am »
A dalvik cache? Чисто за проба

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #2628 на: 12 Јануари 2014, 12:03:04 pm »
Инсталирајте некој кастм ром. Cyanogen ако поддржува.

Али и не мора да е до тоа, може да е ради некоја апликација. Мене Sensation-от ми се кочеше и инстантно празнеше батерија ако имав Вибер инсталирано.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #2629 на: 12 Јануари 2014, 12:08:45 pm »
Кај HTC One V, сите тие ствари што ги наброја Џиџи беа само „загревање“ за очајот што следеше после. Еден од најлошите телефони EVER, што ми бил у близина. EVER!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #2630 на: 12 Јануари 2014, 20:19:19 pm »
пробано е factory reset? или такво нешто?

ако е телефонот под гаранција, што не си го носите на сервис? MOBICO се овластени ако не се лажам... секогаш до сега биле брзи кога сум носел телефон...

али инсталација на некој custom rom можеби би било доста добро решение...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #2631 на: 17 Јануари 2014, 13:32:45 pm »
Некој да не знае да ми кажи како да го рутирам Sony Ericsson Live With Walkman ?
Имам повеќе апликации (потребни ми се) и нормално, почна да ми кочи на секое.. Или пак некој начин да не има за да работи помазно ?
Мислам дека со рутирање же убрза сега за сега имам Viber, Whatsapp, Skype, Facebook, Messenger, iGo, Instagram, Play Tube, Unifield Remote, YouTube, Hill Climb.. и сецка, споро работи..

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #2632 на: 17 Јануари 2014, 16:06:57 pm »
Тргни ги вибер скајп и месинџер и ке ти се препороди. Нема рам затоа ти кочи. А само со рутирање ништо не праиш

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #2633 на: 17 Јануари 2014, 23:33:07 pm »
^^ апсолутно точно. Рутирањето нема да му даде екстра брзина или волшебни моќи на тој телефон. Со оглед на тоа дека се работи за телефон од ниската класа, единствено решение е да ги редуцираш апликациите кои што ги имаш, и тоа првенствено вибер, и фејбук апликацијата.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #2634 на: 18 Јануари 2014, 00:50:28 am »
Рутирањето како рутирање нема да ти помогне, но ке ти помогне бришењето на блоутверот од телефонот. Како што кажаа, одма бриши Скајп и Вибер, ке ти се препороди телефонот. Цело време работат у позадина и премногу кочат на слаби телефони.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #2635 на: 18 Јануари 2014, 03:39:28 am »
Прееска го приклучив на на компјутер телефонов (после долго време) и видов имало некој апдејт.. Го апдејтирав, а со тоа све избришав.. И сега само Fb, Whatsapp и YouTube имам, и телефончево си лета.. Ич не подзакочува..

Него гледам во последно време многу телефони излегоја водоотпорни што се..
Па ме интересира, дали имаат гаранција дека нема да прими вода ? Дали ако ми падне во вода, и се расипи, ќе важи гаранцијата, или ?

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #2636 на: 19 Јануари 2014, 00:03:02 am »
Многу, многу пријатно сум изненаден од Alcatel One Touch Idol.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #2637 на: 19 Јануари 2014, 00:40:10 am »
Многу, многу пријатно сум изненаден од Alcatel One Touch Idol.
Го расчепка поише или онака?
Прашувам зошто треба за мајка ми да зеам телефонче, а овој ми го нудат од t-mobile па се мислам меѓу него и ајфон 4-ка.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #2638 на: 19 Јануари 2014, 00:43:17 am »
Јас како што гледав по интернет, доста добро е телефончето. Го имам видено само во живо, многу ме бендиса изгледот исто така, но го немам работено. Добро е и по перформанси истотака. Инаку, негознам јас би одел на Алкателот.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #2639 на: 19 Јануари 2014, 02:38:16 am »
Го расчекав и јас малце, пред некој ден..
-Одличен изглед..
-Одлично работи (барем со ниедна апликација)
-Одлична цена има (12.000 мислам..)
-Камерата пишува дека е 8мп, но искрено, не вреди ни за 3, а предната, шта да ти причам..
-Многу слаб звучник има..
-Многу лесно се греби, одкако е купен телефонов (2 недели), само еднаш го има пуштено на 2 минути во џеб со железни пари, и одма се изглебил на екранот и на задната страна..

Како и да е, телефонов е џабе за 12.000... Подобар не верувам дека можи да се најди за таа цена, па и за 3/4000+..