Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1465229 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #1830 на: 18 Август 2013, 23:53:46 pm »
Глупаво е што се само слики во позадина, треба да додадат и опција live weather.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7282
« Одговори #1831 на: 19 Август 2013, 01:15:07 am »
Јас ја користам GO Weather EX.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1832 на: 19 Август 2013, 12:02:38 pm »
Новата редизајнирана верзија на Yahoo Weather која веќе подолго време е достапна за Иос од сега е достапна и за Андроид. Го нуди сосема истиот атрактивен интерфејс. Во позадината се појавуваат слики според локацијата каде се наоѓате кои се апдејтуваат на одредено време и се превземаат директно од Flickr.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мене аплиакцијата ми се допаѓа многу со тоа што мислам дека треба да има подобри виџети :) Дали ја пробавте? :)

ja симнав апликацијава, ја пробав и начелно е ок, ама за македонски градови нема слики од локации... само небо ти покажува со или без облаци и слично...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1833 на: 19 Август 2013, 12:59:14 pm »
Има слики и од помалите градови само му треба повеќе време да се превземе сликата. Иначе треба да има и таква опција, да можеш да менуваш дали сакаш слики во позадина или облаци, сонце итн. Што со сликиве, денес цело време џамија ми се појавува тука...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #1834 на: 19 Август 2013, 20:39:37 pm »
Sitrep (пак): батеријата на Самсунгов е очајна и ми иде на нерви. Не може ни 24 часа да издржи, со значително помалку користење и пуштени ствари, во однос на ајФонот. Денеска пак се углави до бесвест, да треба батерија да вадам... Криминал.

Рака на срце, 2 години постариот ајФон работеше многу поубаво, по-рилајабл и поглатко во однос на (на хартија) значително подобриот Галакси С3. Криво ми е што бев принуден да го сменам. Да, ќе признаам, си го сакам ајФонот назад.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 543
« Одговори #1835 на: 19 Август 2013, 21:43:03 pm »
Да, ќе признаам, си го сакам ајФонот назад.
Многу јасно.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30843
    • CARclub.mk
« Одговори #1836 на: 19 Август 2013, 22:09:21 pm »
Sitrep (пак): батеријата на Самсунгов е очајна и ми иде на нерви. Не може ни 24 часа да издржи, со значително помалку користење и пуштени ствари, во однос на ајФонот. Денеска пак се углави до бесвест, да треба батерија да вадам... Криминал.

Рака на срце, 2 години постариот ајФон работеше многу поубаво, по-рилајабл и поглатко во однос на (на хартија) значително подобриот Галакси С3. Криво ми е што бев принуден да го сменам. Да, ќе признаам, си го сакам ајФонот назад.

"As we managed to confirm, the humongous battery does a pretty decent job of keeping the Samsung I9300 Galaxy S III going. The smartphone got the excellent overall endurance rating of 43h in our battery test, posting some pretty impressive scores in the process. You can find the detailed test here, while more information about how we test is available over here."

http://www.gsmarena.com/samsung_i9300_galaxy_s_iii-review-761p3.php

Уште побитно, тука: http://blog.gsmarena.com/samsung-galaxy-s-iii-battery-test-is-ready-does-very-well/

Што да ти кажам.. Сам донесе одлука да купиш користен телефон.

Би ти препорачал да ја замениш батеријата со нова со ист или поголем капацитет, по можност од добар производител. За кочењето, не знам што да ти кажам, може милион различни работи да се - некоја апликација да јебе или нешто такво. Ја пробав онаа ActiveNotifications апликацијата, ми се изблокира цел телефон.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20400
« Одговори #1837 на: 19 Август 2013, 23:17:04 pm »
Решение на сите проблеми се кастом ромови или најновиот официјален ром ( не е секогаш најдобар ). Кастом ромови има и со сток изглед, но и со променет...ако веќе се иде на кастом со променет изглед ја би одел на опцијата cyanogen mod и ќе си немаш гајле со укочување никогаш. Интересна работа е што сите ромови што се подобри се околу 1 до 1.5 гб што е огромно за мобилен телефон според мене..

stock firmwares http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1646610
интересно
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2311671
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2060403
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1708371
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1720628
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2174644

друго решение освен ова е нов телефон...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1838 на: 19 Август 2013, 23:51:33 pm »
@zero: убаво што они тестирале, јас кажувам моја реална и актуелна ситуација. Што да ти кажам, ама да сум можел да си дозволам нов телефон, ќе сум купел нов телефон.

@darth: знам дека решение може да има во кастм ром, ама не е тоа поентата. Кастм ром треба да ми понуди повеќе решенија во однос на сток ром, а не да ми нуди решение за да можам нормално да го користам. Банално кажано, на ајФонот не му требаше џејлбрејк за да можам на раат да го користам у секојдневието. На овој му треба кастм ром. Јебига, таква е мојата карма со телефониве.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20400
« Одговори #1839 на: 20 Август 2013, 00:12:48 am »
И јас едвај можам да ја користам мојата С3 без рандом укочувања за безвезе ствари...понекогаш се укочува и на пишување порака...Само никако да го преинсталирам на кастм ром :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30843
    • CARclub.mk
« Одговори #1840 на: 20 Август 2013, 08:44:38 am »
@velestrumf: Сепак мислам дека ќе го решиш проблемот со батеријата со набавка на нова батерија која правилно ќе ја оформиш, итн.

Во однос на рандом укочувањето, претпоставувам дека и двајцата имате милион апликации инсталирано. Све е тоа ок, ама као и обичен компјутер - кога ќе му инсталирате се и сешто, ќе почне да работи нестабилно.

Мојот HTC Sensation XE е веќе скоро две години стар. Батеријата си покажува знаци на старост (и понекогаш и на средина на ден го ставам на пуњач, и едноставно прифатив дека смартфоун ќе троши батерија прилично брзо) ама генерално проблеми со кочење немам. Да, знае да се изглупира од време на време, ама скоро секогаш тоа се случило кога сум пробал 200 работи да направам одеднаш. 99% од времето си работи најнормално.

Како и да е, батерија е (лесно) заменлива работа. Имајте во предвид дека секакви „програмери“ прават разно-разни апликации. Нека изгледа апликацијата нај-фенси во свет, еден погрешно изведен loop и апликацијата ќе троши батерија и ќе цица ресурси као луда.

Отсутен Iceman_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
    • She's ready to meet you now
« Одговори #1841 на: 20 Август 2013, 08:53:42 am »
Најверојатно е оффтопик поракава ама не можам да најдам софтвер за читање на пораки од форумов за на андроид?
Благодарам однапред :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1842 на: 20 Август 2013, 08:56:08 am »
Tapatalk.

Отвори го форумот преку браусер, треба самиот да ти каже дека има апликација што го поддржува.

Отсутен Iceman_sk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
    • She's ready to meet you now
« Одговори #1843 на: 20 Август 2013, 09:11:50 am »
Благодарам  ;)

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1844 на: 20 Август 2013, 14:08:40 pm »
Дефинитивно најубавата и најдобрата апликација за аларм која некогаш сум ја користел или видел!

Timely Alarm Clock