Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1225459 пати)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #1320 на: 08 Јуни 2013, 02:21:47 am »
Дечки изгубен Move Balance, пријавено во полиција и се чека, нешто да се измучка од друга страна да се најде некако предлози, не е соодветна тема али...

Пиши му X. Ниту полиција ке го најде, ниту нешто друго ке се случи..Откажи се од телефонот, ти кажувам од искуство.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #1321 на: 08 Јуни 2013, 10:39:08 am »
Дечки изгубен Move Balance, пријавено во полиција и се чека, нешто да се измучка од друга страна да се најде некако предлози, не е соодветна тема али...

Ако си го пријавил како изгубен тогаш најверојатно нема да го видиш повеќе. Да си го пријавил како украден тогаш можеби и ќе има имаше некоја шанса за враќање.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #1322 на: 08 Јуни 2013, 13:20:56 pm »
Секако нема шанси полицијата да му го најде. Се работи за доста евтин телефон, секако не бараат евтини телефони. И да, треба да си некој на тате, на бате за да се "заангажираат".
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #1323 на: 09 Јуни 2013, 03:09:33 am »
Нема врска..Јас изгубив Sony Ericsson X1 кога во МК тој телефон беше поим да се има таков телефон и го платив 700Е на тоа време. Го пријавив, ниту ми го најдоа, ни бутур сторија. Ставете ме пепел на телефонот и купете се нов, полиција не ви го наоѓа,. Не се надевајте ни на операторот, и на него му е во корист, вие да купите нов телефон, не да ви го најдат стариот. :)

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #1324 на: 09 Јуни 2013, 12:00:02 pm »
Нема врска..Јас изгубив Sony Ericsson X1 кога во МК тој телефон беше поим да се има таков телефон и го платив 700Е на тоа време. Го пријавив, ниту ми го најдоа, ни бутур сторија. Ставете ме пепел на телефонот и купете се нов, полиција не ви го наоѓа,. Не се надевајте ни на операторот, и на него му е во корист, вие да купите нов телефон, не да ви го најдат стариот. :)

Хахаха, а ти како да мораш да купиш телефон од оператор па заради тоа он има корист. Не лупајте вакви глупости, операторот си добива налог од полиција ако се приклучи украдениот телефон(без разлика на цена) на нивна мрежа да ја извести полицијата со кој тел. број се приклучил. И толку од операторот, после полицијата си брка работа. И пак ќе спомнам, само доколу е пријавен како украден телефонт е оваа процедура.

А како што кажав, за пријавен изгубен телефон ќе ти го вратат само доколку некој случајно(многу тешко) го однесе/врати во полиција и доколку не му се свиѓа на некој џандар. Ама не се надевај на тоа во оваа држава.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1325 на: 09 Јуни 2013, 21:00:06 pm »
Popametnite lopovi ili naogaci znaat deka moze da se otkrie vo MK, i telefonot ne go uklucuvaat. Go nosat nadvor od drzavata tamu moze da se koristi bez problem...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #1326 на: 10 Јуни 2013, 00:13:43 am »

Хахаха, а ти како да мораш да купиш телефон од оператор па заради тоа он има корист. Не лупајте вакви глупости, операторот си добива налог од полиција ако се приклучи украдениот телефон(без разлика на цена) на нивна мрежа да ја извести полицијата со кој тел. број се приклучил. И толку од операторот, после полицијата си брка работа. И пак ќе спомнам, само доколу е пријавен како украден телефонт е оваа процедура.

А како што кажав, за пријавен изгубен телефон ќе ти го вратат само доколку некој случајно(многу тешко) го однесе/врати во полиција и доколку не му се свиѓа на некој џандар. Ама не се надевај на тоа во оваа држава.

Не дека мораш, НО повеќе им одговара да не го најдат, отколку да го најдат. Верувај и дека Полицијава ич мува не ја лази за твојот изгубен / украден телефон. Не очекувај да го најдат и да ти го вратат телефонот секако.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1327 на: 10 Јуни 2013, 02:54:07 am »
Дечки ми се блокира ХТЦ-то поради премногу грешни обиди за паттерн-от. Чаре ? Меил и пасс џабе, 100 пати пробав.  На гугл нешо пишува пробај со null како пасс, ама и тоа не сака... освен ресет има ли решение ?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #1328 на: 10 Јуни 2013, 02:56:44 am »
Најдобро ќе биде да го ресетираш хард. За што хтц се работи

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1329 на: 10 Јуни 2013, 03:03:55 am »
Спенс да ти дадам Nokia 3310 да ми го даеш тој телефон? :D
За Desire X се работи.

Грешка во моделот.
« Последно менување: 10 Јуни 2013, 03:27:44 am Мартин »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1330 на: 10 Јуни 2013, 03:06:25 am »
HTC Desire X... абе ми треба мобилниот за сабајле у пм -.-

Со хард ресет, што се дешава ? Контакти пораки во аут а ?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #1331 на: 10 Јуни 2013, 03:13:18 am »
Хард ресет брише се од интерна меморија. Ако се одлучиш да правиш, извади ја мемориската за секој случај.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1332 на: 10 Јуни 2013, 03:28:27 am »
Види дали има опција преку гугл да повлечеш бекап од телефонот.

Отсутен vase

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #1333 на: 11 Јуни 2013, 21:37:32 pm »
Момци совет кој е подобар ALCATEL ONE TOUCH M'POP или ZTE BLADE III? :)

Отсутен jufka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
« Одговори #1334 на: 11 Јуни 2013, 21:56:54 pm »
Пред некој ден инсталирав Kaspersky mobile security, одушевен сум од програмава. Се отвара кориснички профил на страната на касперски,има опција доколку се загине, да го лоцира со google maps,да го слика крадецот,да избришеш се што имаш на него,заклучување доколку се смени сим картицата и мн други работи. Го испробав и ти стига на маил линк со сите детални информации шо си ги побарал. Епа забраени ко мене,не е лошо да го инсталирате на вашиот телефон :)