Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1442966 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #555 на: 17 Јануари 2013, 16:41:58 pm »
@Falangalkjcbswlibfvcus Рутиран си?
https://play.google.com/store/search?q=screenshot&c=apps

За ХТЦ:

Секако. Ги имам пробано тие апликации ама сите ми се некако глупи. Затоа прашав дали некој знае некоја подобра и постабилна

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #556 на: 17 Јануари 2013, 16:51:45 pm »
Имав јас една, ама да ме убиеш не ми текнува како се викаше. Ја избришав одамна пошто од ICS навака си има интегрирано на Power менито за скриншот.

јас би го препорачал овој ланчер
https://www.youtube.com/watch?v=4rUcm3rR_8U
го нема free? треба кракнат да го барам?

Не. Го има на Blackmart.
Јас го пробав вчера ама го извадив одма. Многу ми е 3Д, пренатрупано некако :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #557 на: 17 Јануари 2013, 16:56:47 pm »
^аха, го инсталирав сега и стварно многу пренатрупано и 3D ама нека стои,помалце ми кочи телефончето отколку со Launcher Pro.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #558 на: 17 Јануари 2013, 17:00:43 pm »
Фаланга, пробај со Power + Vol.Down дали ќе ти направи скриншот. Задржи 1,5-2 секунди.
Знам дека и таа е универзална команда која функционира кај повеќе телефони

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #559 на: 17 Јануари 2013, 18:13:57 pm »
На телефонов неможе да се влезе на маркет ниту на другите апликации од google(gmail,youtube,maps).

Пробано е со clear cache и clear data,factory reset ама пак несака.Има некое чаре?

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #560 на: 17 Јануари 2013, 18:37:23 pm »
На телефонов неможе да се влезе на маркет ниту на другите апликации од google(gmail,youtube,maps).

Пробано е со clear cache и clear data,factory reset ама пак несака.Има некое чаре?
и на мене ми се случи истото пред некој ден го решив со сетирање на времето и датумот бидејки предходно менував сим картицки и се ресетирало времето

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7270
« Одговори #561 на: 17 Јануари 2013, 20:31:07 pm »
Пошто денес разбрав дека сме зеле плата, ке ми ја дадат во сабота :D, така да готово, решив, ке земам мемориска картица од 8 gb class 10. Сега само се двоумам дали да биде:

Kingston - http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=338&pid=12302
Verbatim - http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=338&pid=33279

Цените им се исти, брзината, ама разликата ја гледам во тоа што кингстонот има 60 месеци гаранција, а вербатимот 36.
Што е подобро, кингстонот или вербатимот ?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #562 на: 17 Јануари 2013, 20:32:36 pm »
исти К. ти се и двете

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #563 на: 17 Јануари 2013, 20:35:39 pm »
Хахахаха, штом се исти, епа ке земам на две ливчиња, на едното ке напишам кингстон, на другото вербатим и ке правам ждрепка, што ке извлечам, тоа ке купам :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #564 на: 17 Јануари 2013, 21:18:32 pm »
Имав јас една, ама да ме убиеш не ми текнува како се викаше. Ја избришав одамна пошто од ICS навака си има интегрирано на Power менито за скриншот.

Ќе те убијам ако треба, само сети се. Него и јас имам ICS ама опцијата не е интегрирана, а беше во Gingerbread. Или пак јас на погрешно место барам?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #565 на: 17 Јануари 2013, 21:31:11 pm »
@Filomkd: Не бе, ме интересира дали на "pinch" или при стискање home button на home screen ги вади сите десктопи одеднаш, како што беше претходно, или треба нешо некаде да се активира, промени и слично...

Не те разбрав баш што сакаш да прашаш  :D

Епааа... На Hero-то што го имав, кога си на главниот десктоп екран (а имаше 7), ако стиснеш на Home button, или на направиш pinch (да го „штипнеш“ екранот, како за зум-аут), се одзумираше сликата, и се појавуваа сите 7 десктопи, и можеше да си избереш одма на кој сакаш да идеш, наместо да шалташ лево-десно.

(На 1:28 тоа што го прави)

На HTC One V, што го имам при рака, го нема овој момент, па ме интересираше дали го избациле како функционалност, или треба некако да се активира, некоја ујдурма да се прави...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #566 на: 17 Јануари 2013, 21:33:03 pm »
http://androidandme.com/

еве една интересна страна

Отсутен FiLo

• Легенда
« Одговори #567 на: 17 Јануари 2013, 22:43:50 pm »
@Filomkd: Не бе, ме интересира дали на "pinch" или при стискање home button на home screen ги вади сите десктопи одеднаш, како што беше претходно, или треба нешо некаде да се активира, промени и слично...

Не те разбрав баш што сакаш да прашаш  :D

Епааа... На Hero-то што го имав, кога си на главниот десктоп екран (а имаше 7), ако стиснеш на Home button, или на направиш pinch (да го „штипнеш“ екранот, како за зум-аут), се одзумираше сликата, и се појавуваа сите 7 десктопи, и можеше да си избереш одма на кој сакаш да идеш, наместо да шалташ лево-десно.

(На 1:28 тоа што го прави)

На HTC One V, што го имам при рака, го нема овој момент, па ме интересираше дали го избациле како функционалност, или треба некако да се активира, некоја ујдурма да се прави...

Епа незнам, кај мојов нема таква опција, мора лево десно да мрдаш :)

Отсутен Steff_Maja

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 188
    • FaceBook
« Одговори #568 на: 17 Јануари 2013, 23:14:20 pm »
Веќе одговориле околу точното име за Next Launcher.
На Google Play се плаќа, а јас го симнав преку апликацијата Mobile9 бесплатно.
За телефони до 512Mb рам и до 1Ghz процесор е мајка.
MB: ASUS Sabertooth P67 CPU: Intel Core i7 2600K 4.5 Ghz CPU Cooler: Cooler Master Nepton 240M RAM: 16 GB Kingston Hyper X Genessis 1600 Mhz SSD: Samsung 830 128GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB + WD Caviar Blue 1TB + Seagate 2TB VGA: ASUS GTX 770 DC II PSU: Cooler Master Silent PRO M2 1000W Case: HAF 932 (Advanced) + NZXT Sentry 2 Monitor: Samsung SyncMaster SA350 23" Full HD Led Optical: Optiarc DVD-RW Keyboard & Mouse: Logitech MK260 Speakers: Logitech Z680

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #569 на: 17 Јануари 2013, 23:17:41 pm »
Интересно, а многу лесно :) за губење време онака :D
Линковите ги има во описот на видеото