Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1223645 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #8250 на: 07 Февруари 2022, 23:56:33 pm »
Колку ви држи батерија s10+ ? Кај мене 2 години користен веќе време на екран неможи да премине преку 4/4.5 часа.. Тоа режим на штедење батерија ми е вклучено нонстоп..

Баш сега го правам апдејт, ќе видиме дали ќе се подобри нешто..

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #8251 на: 08 Февруари 2022, 07:15:29 am »
Не очекувај повеќе. Едина маана на S10 моделите...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #8252 на: 08 Февруари 2022, 11:03:18 am »
Јас дигнав раце од замарање со батерија. Колку држи, толку. На биро имам wireless полнач, ако ми текне додека работам го ставам телефонот на полнач и си терам.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #8253 на: 08 Февруари 2022, 11:27:31 am »
Сега имам тел што се полни за 30 мин 100%. Не ме интересира која апликацијаколку ја цица батеријата, не се замарам со оптимизации на апликации во бекграунд.  Имам можност да го ставам телефонот навечер на полнач и да му кажам да и биде 100% полн сабајле во 7:30. Појма немам колку му држи батеријата. Полнач во 2х кола, полнач дома, батери пак ако одам на прошетка "off grid".

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5928
« Одговори #8254 на: 08 Февруари 2022, 11:39:36 am »
Јас имам fast charge на а52ката ама скоро и да не го користам. Телефонот држи батерија цел ден без проблем и имам наместено на тоа Bixby routines  од 23:45 до 7:30 сабајле да ми е исклучен fast charging и DnD уклучено и тогаш го полнам, колку толку се продолжува векот на батеријата со бавното полнење, некогаш ако заборавам да го ставам навечер,  тогаш на fast charge ќе го спукам на брзина.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #8255 на: 08 Февруари 2022, 13:29:35 pm »
Баш така, Bixby Routines ти се царска работа. Дома, на работа, надвор од дома, батери сејвер, ноќен мод и слично...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен krledr

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
« Одговори #8256 на: 08 Февруари 2022, 14:43:17 pm »
Колку ви држи батерија s10+ ? Кај мене 2 години користен веќе време на екран неможи да премине преку 4/4.5 часа.. Тоа режим на штедење батерија ми е вклучено нонстоп..

Баш сега го правам апдејт, ќе видиме дали ќе се подобри нешто..

Па и јас 2 и кусур го имам, не го оставам да отиде до даска. Со fast-wireless врти сучи ќе го поднаполниш брзински... или у кола, ради андроид ауто, па ќе се поднапуни од кабел... што знам преку ден не дозволува да го оставиш, да не го освежиш малце :)

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #8257 на: 08 Февруари 2022, 18:48:42 pm »
Јас дигнав раце од замарање со батерија. Колку држи, толку. На биро имам wireless полнач, ако ми текне додека работам го ставам телефонот на полнач и си терам.

Се мислам и јас да си купам еден уаерлес чарџер...

Каков користиш? Шо пари е?

Отсутен Petarr

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #8258 на: 08 Февруари 2022, 18:58:15 pm »
jas imam s10e tolku drzi baterija na mobile data zanci  4 -6h zavisno kako go koristis , za evropsk iapzar site modeli se so Exynos cip znaci dali e s20 s 10e ili s10+ a za americki pazar se so snapdragon tamu 10 do 15% pojke bbaterija drzat to mu e mana so baterijata na ovie telefoni inace kamera imaat strasna i se mnogu brzi

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #8259 на: 08 Февруари 2022, 19:09:33 pm »

Се мислам и јас да си купам еден уаерлес чарџер...

Каков користиш? Шо пари е?

https://www.mi-store.mk/product/mi-bezzhichen-drzhach-za-polnene-20w/

Ваков користам. Претходно имав Samsung, ама спор и многу споро полнеше. Плус со овој ми е практично да зборам на телефон ако треба додека се полни - го ставам на спикер и си дрндам.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #8260 на: 08 Февруари 2022, 19:25:01 pm »
Па не е скап. Нарачувам.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #8261 на: 13 Февруари 2022, 10:40:51 am »
12-ката ми ги поеба Gree+ (да, знам, и онака не беше сјајна, ама си работеше перфектно до пред апдејтот) и mBanka на Комерцијална (биометриската автентикација из-чиста-мира ја деактивира. Исто, пред апдејтот работеше перфектно).

Се јавив на поддршка во Комерцијална, демек до телефонот било. А прилично сум сигурен дека не е, пошто има и други апликации што користат отисок, со нив никаков проблем немам.

Совет?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #8262 на: 13 Февруари 2022, 12:24:32 pm »
Совет, ке си чекаш да им текне да тие девелоперите да направат апгрејд на апликацијата за да може да фунцкионира со Android 12. :)

Јас за НЛБ чекав 2 месеци додека направат нова верзија. Нормално е тоа и очекувано, бидејќи сеуште е нов оперативен систем, каде што помал дел го имаат добиено.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #8263 на: 13 Февруари 2022, 13:08:44 pm »
Претпоставувам...

Муабетот е дека се јавив, кажав... Кај мене била маката. Не "ќе видиме, ќе провериме"...

Одјеб со куроболие суппорт.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #8264 на: 13 Февруари 2022, 17:58:57 pm »
Па да, сигурно тој /таа што те контактирал/а од сапорт појма нема ни дека има Android 12 и сл. Класика муабет, да те откачи.
Не знам за кб, ама нлб имаа еден тон коментари на апликацијата. :)

Sent from my SM-G998B using Tapatalk