Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1368209 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30629
    • CARclub.mk
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #7590 на: 20 Ноември 2018, 08:44:36 am »
Јас сум генерално задоволен од S8 (S8+ мислам дека е преголем) ама мојот дисплеј се погоди да има проблем со screen burn. :/

Со тоа што ќе напоменам, мене телефонот скоро цело време ми беше/е на максимум брајтнес. Се познаваат „флеки“ од Notification Bar-от, навигациските копчиња и тастатурата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55248
  • Махер
« Одговори #7591 на: 20 Ноември 2018, 08:45:34 am »

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4136
« Одговори #7592 на: 20 Ноември 2018, 11:50:01 am »
Јас сум генерално задоволен од S8 (S8+ мислам дека е преголем) ама мојот дисплеј се погоди да има проблем со screen burn. :/

Со тоа што ќе напоменам, мене телефонот скоро цело време ми беше/е на максимум брајтнес. Се познаваат „флеки“ од Notification Bar-от, навигациските копчиња и тастатурата.

Исто и кај мене, има мали бурнови од тастатурата, но мислам дека секој S8 си ја има таа мака.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2026
« Одговори #7593 на: 20 Ноември 2018, 12:59:02 pm »

Исто и кај мене, има мали бурнови од тастатурата, но мислам дека секој S8 си ја има таа мака.
После 2 и пол години сеуште немам burn-in на S7 edge, само на статус бар на сива позадина ако ептен се загледам. За тастатурата често менувам тема, а и не пишувам многу па така немам воопшто ни малку.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7127
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7594 на: 20 Ноември 2018, 14:05:25 pm »
Само ајфон!

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #7595 на: 20 Ноември 2018, 15:13:03 pm »
И ајфоните имат. Не може олед панел да нема.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #7596 на: 21 Ноември 2018, 20:46:29 pm »
Дечки изгледа самсунгов више подолго време има проблем со батеријата..

Значи се работи за нов S9 купен од iButik на 10.9.2018.. Телефонов после 2/3 недели приметувам дека слабо ми држи батеријата.. На 1 месец користење инсталирав phone info и ми покажа 92% health.. Ајде си викам ок е можи така излагаат фабрички... После некое време влагам на апликацијата и ми пишува 89%... И правец јас во ајбутик да видам штое.. Дечкото ми вика слабо држат батерија тие с9ките, нема гајле, почекај ваљда некој апдејт ќе го средат.. Во меѓувреме направи ресет, пробај со други полначи..
Ајде викам да не напинам и уште другата ден му направив ресет.. Пробав со Mi екстерна батерија и со хуавеј полнач, во меѓувреме стигнаа 2 апдејти.. меѓутоа пак батеријата е срање...
Заборавив да кажам првото ми ваѓаше околу 3 до 3ипол часа screen on.. Еве баш денеска од сабајле 22% и користен само 2ч41м..  На phone info кажува 87% health...

Прашањето ми е што да превземам.. Дали да појдам да ми сменат батерија.. Од каде да знам дека ќе стават оргинална батерија ? Некој друг предлог ?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7597 на: 21 Ноември 2018, 20:49:53 pm »
На која светлина го користиш? И како го користиш? Пробај симни најнов фирмвер од sammobile.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #7598 на: 21 Ноември 2018, 21:02:26 pm »
Преку ден на 80% некаде.. Користено Fb, msn и инстаграм.. 3џ интернет пуште нонстоп од 9 до 4/5...  А апдејт пред 2/3 дена апдејт ми стигна за ноември ваљда на последниот сум....

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2026
« Одговори #7599 на: 21 Ноември 2018, 21:11:51 pm »
Преку ден на 80% некаде.. Користено Fb, msn и инстаграм.. 3џ интернет пуште нонстоп од 9 до 4/5...  А апдејт пред 2/3 дена апдејт ми стигна за ноември ваљда на последниот сум....
Направи Factory reset. После апдејт знае да се зезне нешто. Имаш ли пробано со чистење cache преку recovery? Уклучи Data saver, можеби некоја апликација во позадина троши интернет и ресурси. FB и FB messenger се познати во трошење на батерија и меморија. Instagram исто така. Ако имаш лош прием од 9-17ч (претпоставувам дека си на работа тој период), исто така е причина за побрзо трошење на батеријата.
Има многу фактори што може да прават проблем, јас би почнал со Factory reset, за да го елиминираш софтверот, односно можни багови после апдејт, па продолжи понатаму.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2126
« Одговори #7600 на: 21 Ноември 2018, 22:19:30 pm »
Збор два за телефончево го гледам на акција во сетек е за 11 илјади мисалм дали е океј некој што више се разбира или го има да сподели искуство?

https://www.gsmarena.com/huawei_p_smart-8961.php

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8264
  • Плинаш!!!
« Одговори #7601 на: 21 Ноември 2018, 22:47:48 pm »
Јас го имам 6-7 месеци. Телефонот е супер. Камера има добра (не е како п20) ама е добра. Батеријата држи одлично. Два дена без никаков проблем со постојано вклучено 4g. Перформанисите мене ми се таман за нормална употреба.

Во однос на патено-добиено, мислам дека нема да згрешиш ако го земеш.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #7602 на: 22 Ноември 2018, 02:15:55 am »
Направи Factory reset. После апдејт знае да се зезне нешто. Имаш ли пробано со чистење cache преку recovery? Уклучи Data saver, можеби некоја апликација во позадина троши интернет и ресурси. FB и FB messenger се познати во трошење на батерија и меморија. Instagram исто така. Ако имаш лош прием од 9-17ч (претпоставувам дека си на работа тој период), исто така е причина за побрзо трошење на батеријата.
Има многу фактори што може да прават проблем, јас би почнал со Factory reset, за да го елиминираш софтверот, односно можни багови после апдејт, па продолжи понатаму.

ајде ќе пробам уште еднаш ресет па ќе видиме.. мада сепак мислам дека тие 87% ќе си останат и понатака ќе се намалуваат..

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7603 на: 22 Ноември 2018, 02:27:50 am »
На 80% брајтнес добро е околу 3-4 саати СОТ на С9.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30629
    • CARclub.mk
« Одговори #7604 на: 25 Ноември 2018, 10:26:25 am »