Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1270629 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6015
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #7440 на: 08 Септември 2018, 20:00:45 pm »
Ја нема таа опција,еве само шо ми дава,Хуавеј П9

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
« Последно менување: 08 Септември 2018, 21:57:00 pm riki_staff »

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1908
« Одговори #7441 на: 08 Септември 2018, 20:02:06 pm »
A ako stegnis na toa izvicnikot desno sto ti dava?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7442 на: 08 Септември 2018, 20:06:19 pm »
Да бееее,ем пробував ама со поситни цифри над бројот пишувало 😃

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10338
« Одговори #7443 на: 08 Септември 2018, 21:13:29 pm »
Море, дрт ниеден ;D
Пред неколку години се утепав од думање како да меморирам број на мојот телефон ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7444 на: 08 Септември 2018, 21:24:22 pm »
Тефтер ќе си носиш 😂😝😃😉

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7445 на: 08 Септември 2018, 21:31:14 pm »
A ako stegnis na toa izvicnikot desno sto ti dava?
На Lenovo К6 никако не кажува 😂

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20282
« Одговори #7446 на: 08 Септември 2018, 21:37:16 pm »
Симни нова апликација за dialer.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #7447 на: 08 Септември 2018, 22:17:25 pm »
Тоа,средено 😃

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #7448 на: 09 Септември 2018, 08:45:17 am »
Самсунг и цицање батерија за онака. Среќа што и на Линус му се дешава па да има јавно.

https://youtu.be/n46s_iF_IV4

Јас мака измачив додека најдов салам ром и рутови и свашта за да го направам телефонов функционален, уште кога беше нов.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30269
    • CARclub.mk
« Одговори #7449 на: 09 Септември 2018, 17:24:33 pm »
Самсунг и цицање батерија за онака. Среќа што и на Линус му се дешава па да има јавно.

https://youtu.be/n46s_iF_IV4

Јас мака измачив додека најдов салам ром и рутови и свашта за да го направам телефонов функционален, уште кога беше нов.

Интересно е што Linus има проблеми со батерија на Самсунг, а другите уреди што не се негов дејли драјвер немаат проблеми.

Мене S8-цата ми тера цел ден без некој поголем проблем.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7450 на: 09 Септември 2018, 17:31:07 pm »
Тоа е и проблемот, немаат сите проблем. Јас некој ден имам добар батерија некој не.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #7451 на: 09 Септември 2018, 18:05:39 pm »
Баш така. Не е телефонот проблемот. Некоја тешка глупост е што не се знае што е.

Знаеше ѓубрево да откорне и да истера 3 саати СОТ, знае и 6 да истера. Неконзистентно тотално. Па пуштиле апдејт, искинало се уште толку, засран пола телефон. Затоа мора кастм ром да се замараш, па свашта, па други помали багови ќе излезат...

Страшно. Софтверот на самсунг е епски, епски лош. Океј е вака, ама одоздола шпагетите се повеќе пире него шпагети.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7452 на: 09 Септември 2018, 23:00:25 pm »
Некој со Huawei P20 да каже дали има проблеми со банкарските апликации? Ме интересира дали им смета заклучениот bootloader.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #7453 на: 10 Септември 2018, 00:48:49 am »
Некој со Huawei P20 да каже дали има проблеми со банкарските апликации? Ме интересира дали им смета заклучениот bootloader.

Стрикно кај P20 како модел неможам да ти одговорам, не познавам ни 2ца што го имаат телефонот но до сега од таа класа и категорија на уреди кај Хуавеи заклучениот бутлоадер не правел никакви проблеми со апликации како што е кноксот кај Самсунг.

Во секој случај, ако некоја апликација бара да биде отклучен бутлоадерот за да можеш да инсталираш кастм работи во уредот - можам да ти понудам бесплатно да ти го исчитам кодот, но ја губиш гаранцијата во тој случај. Ако имаш некаков проблем со некоја апликација, многу фактори од фирмвер гледна точка попрво би имале проблеми и грешки, него заклучениот бутлоадер затоа што е нелогично некој девелопер да ги тера корисниците на одреден бренд да си ја губат гаранцијата/подложуваат на ризици уредот само за да му функционира апликацијата, па уште помалку официјална аплкација од банка или за транфер на пари.

Баш така. Не е телефонот проблемот. Некоја тешка глупост е што не се знае што е.

Знаеше ѓубрево да откорне и да истера 3 саати СОТ, знае и 6 да истера. Неконзистентно тотално. Па пуштиле апдејт, искинало се уште толку, засран пола телефон. Затоа мора кастм ром да се замараш, па свашта, па други помали багови ќе излезат...

Страшно. Софтверот на самсунг е епски, епски лош. Океј е вака, ама одоздола шпагетите се повеќе пире него шпагети.

можеш и без кастм ром да поминеш, влези во сетингс, скроз доле абаут, побарај билд намбер притисни набрзина 8 пати и ќе ти се отворат девелопер опшнс, еден чекор назад и влези во девелопер опшнс и исклучи или вклучи некои работи за подобро или полошо да работи графиката, да не дозволува повеќе од 4 апликации активно пуш да прават во позадина додека работат, да се исклучува целосно 3г/4г кога си на вифи поврзан и ред други глупости, исто така можете и со некој дополнително инсталиран таск менаџер да видите кои апликации трошат интернет и го користат највеќе екранот, па да ги даунклокувате или исклучите од користење на интернет додека се во мирување, верувајте знаат често да бидат и глупи фабрички апликации како гугл фотос, гугл драјв, гугл+, гугл мувис, хп принт, јутуб, плеј сервиси или самсунг сторот, едноставно некоја апликација ги збркала и затрокирале :)
« Последно менување: 10 Септември 2018, 00:54:58 am Bender »

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #7454 на: 10 Септември 2018, 01:22:02 am »
Гледав ривјуа за неколку хуавеи/хонор телефони и не ми текнува ни кое видео беше ни кој телефон ама спомна тој дека заклучениот бутлодер може да правел проблеми со некои банкарски апликации. Заради тоа прашав.