@KaZaN ,
@Dule_ ,
@ZilePunto и остали. Имам Xiaomi Redmi Pro. Кога го зедов имаше инсталирано кастом ром, а во меморијата од телефонот имав 3 различни кастом ромови кои можев да ги инсталирам преку About Phone>System Update>Choose update package без никаков проблем.
Но бидејќи сите три ми ја трошеа батеријата (cell standby) го симнав официјалниот апдејт од en.miui.com и го инсталирав на истиот начин од погоре. Ама пак со него не ми ја отвораше галеријата и некои други работи, па решив да се вратам на кастом ромовите, но тоа не можи. Ми пишува It's not allowed to upgrade to unofficial ROM package.
Сега сум на Developer ROM од нивната страна, но тој е кинески и не ме бендисува.
Пробував и со иснталирање на twrp, но кога ќе појдев на install не ми ги даваше снимените ромови во интерната меморија. А можно е некоја грешка во чекори да направив тука...
Што треба да направам за да се вратам на кастом ром, а за батеријата ќе барам друго чаре? Bootloader-от најверојатно ми е отклучен, во Software version ми пишува fastboot lock state - Unlock. Сите совети и препораки се добредојдени