Автор Тема: Андроид Апликации и Телефони  (Прочитано 1470575 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Андроид Апликации и Телефони
« Одговори #3345 на: 17 Август 2014, 12:17:28 pm »
Да да Дени, со 4.4.2 и сенс 6 е долго време веќе

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #3346 на: 17 Август 2014, 12:41:20 pm »
Пријавувам уште еден One m7 (T-mobile) со 4.4.2 и сенс 6. Андроид апдејтот е искочен многу од дамна, јас го инсталирав на 31 - јануари, а сенс 6 апдејтот 21- мај.

Не гледам причина да не се инсталираат овие апдејти, телефонот работи подобро, најверојатно средени се многу багови а како плус на тоа сенс 6 работи помазно од претходниот 5.5.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • Пиши лаже
« Одговори #3347 на: 17 Август 2014, 13:25:07 pm »
Пред инсталација на апдејтите, имајте навика да прочитате по интернет за што се и дали може да ти направат некој проблем.
Самсунг, а и Сони имаа проблеми со недобро оптимизиран апдејт.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20401
« Одговори #3348 на: 17 Август 2014, 13:32:59 pm »
Тие од фабрика се неоптимизирани ;D.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3349 на: 17 Август 2014, 18:18:59 pm »
Исто како и Бобсон секогаш си ги инсталирам апдејтите. До сега со ХТЦ не сум имал никаков проблем после апдејт нешто да не е како што треба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55352
  • Махер
« Одговори #3350 на: 17 Август 2014, 18:51:43 pm »
А од овие што би одбрале?

HTC One mini 2 - најмал екран и мала резолуција, S400 процесор.
HTC One M7 - среден екран, S600 процесор.
LG G2 - Голем екран, одлична батерија, S800 процесор, ама па сапун дизајн.
Nexus 5 - Голем екран, S800 процесор, ама па викаат дека е најслаба батеријата.

За иста цена.

Реално марсовец да дојде и да нема претстава за дизајн, јасен е изборот LG G2 без дискусија, се е најјако во телефонот, пари на рака LG за рака. Ама па од друга страна сапуницата е тешка за соживот. Незнам како е во живо, може и не е лош, ама тоа Самсунзите заради тоа не ми се баш сјајни, дизајнот им е катастрофа.

Нексус 5 реално е одличен, ама кај ја упикаа онаа батериај што ја хејтаат сите... Има ваерлес чарџинг, божем ќе си ставиш на биро тинтир минтир да си се полни. Тоа е перфектно не викам не, ама кога ќе си се наместам на плажа (што често ми се случува) тикви ваерлес чарџинг. Сепак батерија не е нешто на што би сакал да ускратам.

Уан мини, одличен дизајн, ама па процесор тапа, што незнам дали ќе се примети РЕАЛНО. И екран најмал, и мала резолуција, што пак ќе кажам, незнам дали ќе се примети реално. Некако одбивно ми е тоа, ама па во рака е супер.

HTC One, е застарен има нов, ама па далеку е од лош. Не е со 800 процесор, ама и 600 не е лош. Јас игри не играм, ама за нормална употреба може да е солиден. Дизајн добар, батерија добра. Ако се испонадгради се до даска ќе дојде 99% ист (во реалноста, не во глупости) со HTC One M8. Реално гледано. и од таму ми е најпривлечен. Е ама фали некој сантим екран во поглед на LG, фали малце на процесор, ама па метал - некоја да речеме златна средина. А и најдобар интерфејс, најкорисен да речам со Сенс 6. Тоа што е застарен ме плаши да не почне да оди надвор од поддршка за 1 година и да треба да го фрлам во ѓубре.

Да се опрчиш 29000 за HTC One M8 па многу е за овој тип на телефони зошто ќе застари со следната генерација значително. Иако е феноменален M8 сепак, малку иритирка тоа што има лајсна за звучник доле, па лајсна за лого (богзнае за кој фалус е таа лајсна) па после лајсна за копчиња. И доаѓаат 3 лајсни една под друга. Малку кога ќе го забележиш тоа еднаш тешко излегува од памет. Големичок, а не е толкав екранот со други зборови. Тоа HTC логото требало да е лајсната со копчиња и таман. На стариот си беше така. Веќе ќе го купев така. А вака... Од поскапиве едино тој долази у обзир.

Самсунг С5, ем сапун ем скап. Свашта.

Ноут 3, добар екран, сапун, скап.

LG G3, добра димензија на екран, ама па претерана резолуција (непотребно веќе) зошто не е приметна, а корне процесор. А и велат слаб контраст на екранот, задушена делува сликата. А и скап е.

Што викате? Ова докторат треба да се спреми за да избереш телефон.
« Последно менување: 17 Август 2014, 19:07:29 pm Deni »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3351 на: 17 Август 2014, 18:54:28 pm »
iPhone 5S. Чекам поголем iPhone да преминам на нив.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3352 на: 17 Август 2014, 18:59:02 pm »
Нема да е под 40.000 денари, и си OT. Моментално е 44.000 денари во телеком што е безобразна сума. И за 36 ќе го земеш, ама е реално скап, а се спрема нов.

Јас пак едвај се наканив да барам андроиди, и еве затоа гледам. Упола цена се.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3353 на: 17 Август 2014, 19:11:01 pm »
Преку к*ров од самсунзиве, за ташак не ги бива веќе. Иначе М7 бест чојс според мене. Или Г2 али дизајнот ми е накако...аут оф спејс.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3354 на: 17 Август 2014, 19:26:34 pm »
На LGто му барав кејс, генерално од Спиген ми се свиѓаат кејсовите, ама за него само една има, ја нема Нео Хибрид, само Армор. Вака изгледа:

На изглед е одлична, ем е заштитен телефонот, меѓутоа го здебелува троа.

Има и алуминиумски некои кејсови, пак е подебел:

А може и не е толку лош, ќе поминам утре да го погледнам во живо.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30846
    • CARclub.mk
« Одговори #3355 на: 17 Август 2014, 19:28:02 pm »
Јас некако останувам верен на ХТЦ, се навикнав на Сенс интерфејсот. Да треба да земам нов телефон, би земал One M7. Новиот ми е оружнет а стариот ми има непобедливо добар дизајн и доволно перформанси - као што кажуваш сам - не играм игри.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7460
« Одговори #3356 на: 17 Август 2014, 19:34:09 pm »
И јас би избрал М7. Многу складно изгледа, а има инодлична батерија. Втор изор Мини 2.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #3357 на: 17 Август 2014, 19:40:39 pm »
Јас го чекам Нексус 6. Најверојатно овој пат ќе го изработува Моторола, што ми е малце чудно, но се уште се шпекулации. Можно е и тоа да биде HTC. Како и да е ќе биде sверка како и сите Нексуси до сега.

- 5.2" Екран со 2560 x 1440 резолуција
- Чипсет Qualcomm Snapdragon 805 @ 2649MHz Krait
- Графички чип Qualcomm Adreno 420
- 3GB рам меморија
- 32ГБ внатрешна меморија
- Задна камера 12MP (4160 x 3120), видео UltraHD (3840 x 2160)
- Предна камера 2 MP (1920 x 1080), видео FullHD (1920 x 1080)
- Оперативен систем Android L

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3358 на: 17 Август 2014, 20:26:16 pm »
Istovo veke go nudi LG G3 i go imas na lager vo Anhoch. Za 500eur.

Spored tvojov tekst ne gledam prednost.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #3359 на: 17 Август 2014, 20:36:39 pm »
Добро, да не ги гледаме спецификацииве на хартија. Си користел ли некогаш Нексус? Барем една недела. Чистиот андроид и те како е предност, голема предност :) На некого може да не му се допаѓа поедноставниот дизајн, што нема да биде веќе случај со новиот Андроид Л. Но од аспект на мазно и брзо работење, Нексус ги прави пепел сите останати :)

п.с Со новиот Андроид Л е направен голем напредок. Нереално е колку е стабилен а е уште во бета, тек кога ќе дојде финалната верзија. Дури и луѓе по форуми кои се наклонети кон иос го признаваат ова. Едвај чекам да го пуштат официјално.