Автор Тема: Windows Phone  (Прочитано 81720 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Windows Phone
« Одговори #195 на: 31 Декември 2013, 22:45:41 pm »
Телефонот заврши на официјален нокиа сервис поради прекраткото трање на батеријата, но најинтересно беше - не е до телефонот! T-mobile имаат земено нова (од муабет, кинеска веројатно) централа - 4G, која има некои проблеми со некои телефони, од сите производители, нокиа, хтц, самсунг, епл итн.

Проблемот се состои во тоа што ако ви е уклучен 3G, 4G (LTE), батеријата ви се троши многу побрзо, има моменти кога сте недостапни и кога не може да бирате, и доста често праи „network search".

Решение, по совет од овластениот NOKIA сервис, кој воедно има и тестни телефони за дата логинг за да откријат кај е проблемот со мрежата на телеком е - да се користи 2G режим на дата пренос.

По разговор со неколку луѓе деновиве, открив дека проблемот навистина е доста раширен, колега на работа со Iphone 4s, друг пријател со Iphone 5, HTC со некој андроид исто...

Значи, ако имате проблем со достапност и кратко трање на батерија, свичнете се на 2G, Има да биде препород! Сега батерија ми трае скоро два дена со нормално интензивно користење. 3G i 4G палам само по потреба, со едно апликацииче за на старт скрин - одма до Phone апликацијата.

Сервисот на NOKIA може да го пофалам за професионалноста.  Телеком - хм, како и секогаш до сеа, ќе донесат добра иновација -- имплементацијата, македонска.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #196 на: 01 Јануари 2014, 11:18:51 am »
Сличен проблем имав јас со мојот HTC One Mini. Дифолтно му беше активиран GSM / WCDMA / LTE Auto режим, и губеше сигнал, и то онака, на минута-две. Сасвим случајно пробав да го стаам на GSM / WCDMA Auto (без LTE) и престанаа проблемите.

Неколку дена после тоа T-Mobile старташе со 4G. Али сеуште кога е на 4G знае да се шалта меѓу 4G и 3G непрестајно.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #197 на: 01 Јануари 2014, 11:53:31 am »
^ и кога шалта,те кога нема константно 4G или 3G цица батерија ко луд.го имаше у tips & tricks како да ти трае батеријата подолго,да ставиш цело време на 2G,али у денешно време безвеза е да префрлаш рачно да се заебаваш

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #198 на: 01 Јануари 2014, 14:36:40 pm »
Полесно ми е да свичнам 2г/3г еднаш дневно, отколку да ми кисне 3 пати во денот апаратот на полнач.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #199 на: 01 Јануари 2014, 17:35:16 pm »
И кај Сони т.е Оне е истиот проблем, се случува да бидам некогаш недостапен ако ми е ауто за 2г 3г, инаку ако е наместен на 2г батеријата трае подолго ...

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #200 на: 01 Јануари 2014, 17:55:36 pm »
Јас го имам истот проблем што го опиша Симо, но сум на One, телефонот е HTC Оne, купен од T-Mobile, незнам дали можно да е некако поврзано се тоа, но никако нејќе да функционира на 3G мрежа, се губи сигналот, ми вртат неможат да ме добијат а имам мрежа и смс пораки може да ми стигаат, се спремам после празнициве да го однесам на сервис да се осигурам дали е до телефонот или проблемот е застапен низ цела држава.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #201 на: 01 Јануари 2014, 19:53:27 pm »
@Bobson: Во мојот одговор го имаш решението. :)

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
« Одговори #202 на: 01 Јануари 2014, 20:19:49 pm »
Да, го прочитав тоа, но кај мене телефонот од прв ден беше наместен на GSM/WCDMA и се така до пред некое време кога почна проблемот, за мене сега само GSM функционира, ако е наместено на автоматско избирање мрежа се случуваат сите тие глупости што ги спомнав во претходниот пост.

Првиот пост е малце збунувачки и ако се чита набрзина може да не се разбере бидејќи и телефонот и операторот имаат исто име, значи јас не сум на T-mobile, туку на One и мене ми е чудно се тоа бидејќи нели не би требало да има врска проблем на друг оператор со овој на кој сум јас.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #203 на: 02 Мај 2014, 15:02:14 pm »
Nokia Smartphone Saves Police Officer from Robber's Bullet

Цитат
After seeing the uniform in his hands, the criminals realized he was a police officer, and one of them fired two bullets at him. Luckily, one bullet missed the intended target, while the second hit the buttocks of the man, but he was not hurt because the bullet was stopped by the cellphone in his pocket.

http://news.softpedia.com/news/Nokia-Smartphone-Saves-Police-Officer-from-Robber-s-Bullet-440325.shtml
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #204 на: 02 Мај 2014, 15:17:25 pm »
Незнам зошто некако не ми се верува во ова .... ??? куршум vs. мобилен

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #205 на: 02 Мај 2014, 15:19:42 pm »
Се случувало и порано. Далечината и аголот на мобилниот се главните параметри. Всушност не го запрел, туку за нијанса го дефлектирал.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #206 на: 03 Мај 2014, 23:53:51 pm »
Баш сабајле го читав ова. Интересно. Среќа за џандарот. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #207 на: 04 Мај 2014, 09:48:36 am »
Земам 520ка под хитно.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #208 на: 04 Мај 2014, 09:52:10 am »
земи 1520, поголема површина штити ;D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #209 на: 04 Мај 2014, 10:00:07 am »
Хахах, нека ја провери некој 1520ката првин. 520ката е проверена работа и кошта само 9к.

Дали сеуште е можна синкронизација со Гоогле контакти оти беше најавен прекин од нова година.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need