Автор Тема: Во потрага по компактен СУВ  (Прочитано 61406 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Во потрага по компактен СУВ
« Одговори #375 на: 04 Март 2013, 16:02:37 pm »
Супер ова за Ангедоти.. Само случаите што јас ги знам не беа анегдоти туку пракса.

па анегдотите СЕ пракса, иначе не би биле анегдоти

читни ја статијата, таму пишува што е проблемот со аргументирањето „чичко ми ова, другарот она...“

Ко за 159 та на другар ти..

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #376 на: 04 Март 2013, 16:08:47 pm »
honda си е honda со здравје да си го возиш џипот :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #377 на: 04 Март 2013, 16:11:29 pm »
Супер ова за Ангедоти.. Само случаите што јас ги знам не беа анегдоти туку пракса.

читни ја статијата, таму пишува што е проблемот со аргументирањето „чичко ми ова, другарот она...“

Немам потреба. Веќе купив возило што ми праи ќеиф а пробав во ПРАКСА возила што ми праат и што не ми праат.

Едно од возилата што не ми прави ќеиф беше Кашкаи со 1.5 дЦИ плус проблемите што ги гледав во на брат ми возилата.

Секако тоа е субјективно и лично чуство. За да го тргнам моментот анегдота ги направив возењата. За да го избегнеш моментот АНЕГДОТА дали проба некои други возила освен возилото што го купи, и на колку време? Дали куповината ја направи на теоретско читање или сепак направи некаква тест пракса?

Затоа и е важно да секој пред куповина проба бидејќи најважно од се е да човек лично задоволен. Возилата ги купуваме за наше лично уживање, така да не е ни битно што велат другите ако нас ни е по ќеиф

поздрав

Дарко :)

Кола и жена ти е исто, кој сака нека ти кажува ако тебе ти праи мерак нешто ќе го земеш!

За жал на срцето не можеш да му наредиш без разлика што разумот вика поинаку!

;D

Отсутен joco225

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
« Одговори #378 на: 04 Март 2013, 16:38:53 pm »
Epa cestitki i od mene za CR-V.

Daleku poubavo i pogolemo od Quashqai, poubavo mi e i od Yeti.

A za kvalitet i izdrzlivost Honda e dokazan brend.

Edinstveno sto ne mi se sviga kaj CR-V e benzin motorot.

Koj sega koga slusnav deka e potrom i od onoj na prosliot Accord se zaprepastiv!

Kako sto spomnav brat mi ima Accord 2007 i jas potroma i ponezabavna kola ne sum vozel. Nikakov draz ili keif ne pravi.

Ama toa e sepak licna zelba, jas sakam brzi koli, i razocaran sum sto poslednive modeli na Honda se se pospori i pospori.

Isto taka moram da popljukam po servisot na Honda vo Skopje.

Spored mene edna od bitnite raboti koga bi kupuval novo vozilo bi bila podrskata i uslugata od servisot.

A Makpetrol tuka spored moe iskustvo se najlosi!!!!

Nitu se razbiraat nitu sakaat da te usluzat a nitu imaat delovi na lager!

Za obicen servis zakazuva brat mi edna do dve nedeli odnapred.
Obicni plocki za diskovi, koi gi nemaat se 9000-10000 mkd.
Uzas se site do eden tamu!!!

Aj ke prekinam ovde, bidejki pocnav da se napnuvam.

So zdravje da si ja vozis novata kola.
Ja u momentov pregovaram za eden poloven CR-V, ama dizel.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #379 на: 04 Март 2013, 16:52:05 pm »
Инаку Дарко,

"Испадна дека Макпетрол имаат одличен персонал (со исклучок на еден човек кој што одма ќе сватите кој е во моментот на запознавањето)"

Сигурно мислиш на тој на приемно во сервис, нешто слушнав го смениле ама може да било привремено.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3075
« Одговори #380 на: 04 Март 2013, 17:10:41 pm »
Си требал да го пробаш Форестерот.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #381 на: 04 Март 2013, 17:12:38 pm »
Јас колку што знам никого немаат променето.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #382 на: 04 Март 2013, 17:16:18 pm »
Инаку Дарко,

"Испадна дека Макпетрол имаат одличен персонал (со исклучок на еден човек кој што одма ќе сватите кој е во моментот на запознавањето)"

Сигурно мислиш на тој на приемно во сервис, нешто слушнав го смениле ама може да било привремено.

Не. Не е тој. Јас со луѓето од сервис сега за сега имам добро искуство.Ама нема да го именувам. Како што  кажав, во моментот на запознавање со него ќе сватите кој е .

поздрав

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #383 на: 04 Март 2013, 17:18:02 pm »
Си требал да го пробаш Форестерот.

форестереот може е добро возило, ама внатре ми личи ко да е 10 години стар модел.Исто цената кога ќе ставиш опрема испаѓа доста висока.  Инаку го чекав Subaru XV ама бидејќи не стигна, решив сепак да купам. .Инаку SV -то имав прилика да го пробам пред месец дена ако ве интересира ќе споделам искуство.

поздрав

Дарко

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #384 на: 04 Март 2013, 17:19:23 pm »

Епа може на одмор бил тогаш па некој го мењал. Како и да е, многу одбивен тип ми е.
Извини ако си пријател/роднина со него. ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #385 на: 04 Март 2013, 17:33:32 pm »

Ко за 159 та на другар ти..

??
каде виде таму изнесување генерални заклучоци од типот „шкода е боља од алфа, ЗАТОА ШТО другарми ова другарми она..?“.

Напротив, уредно се оградив од какви било генерални заклучоци, експлицитно потенцирав дека НЕ ми е намерата да тврдам било што и дека тоа го изнесувам само како тривиа, занимлива анегдота

Затоа и е важно да секој пред куповина проба бидејќи најважно од се е да човек лично задоволен. Возилата ги купуваме за наше лично уживање, така да не е ни битно што велат другите ако нас ни е по ќеиф

така е!

Ќе признаеш дека ако сум имал до сега 4 бензинци и со никој од нив проблем, а брат ми 5 дизели и со сите проблем, дека не е само случајност дека и дека има нешто :)

примерокот просто не е доволно репрезентативен за носење генерални заклучоци. Коли има миљарда, твојот примерок е 9. Кватни флуктуации можат да направат поголема разлика од искуство со 9 од миљарда коли. :-)

Ти ќе кажеш: имам негативни искуства со 5 дизели и позитивни со 4 бензинци
Јас ќе кажам: имам негативни искуства со 5 бензинци и позитивни со 4 дизели

и сеа шопраиме?

и двата искази се ПОДЕДНАКВО вистинити.

кој е у право?

двата искази се подеднакво вистинити, но и подеднакво безвредни за извлекување генерални заклучоци. Кој и да е у право просто не можеме да утврдиме од анегдоти. Ни требаат други методи доколку сакаме да извлекуваме генерални заклучоци.

значи, мојата забелешка не е од областа на автомобилизмот, туку од областа на методологијата, што овој пост го прави во суштина offtopic :-)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #386 на: 04 Март 2013, 17:56:26 pm »
100че на Форд Куга 2.0тдци
Мислам дека кугата не би му ги исполнила стандардите за просторност, а и со опремата која што би сакал да ја купи мислам дека би била многу скапа. РАВ4 исто така не е спомнат, али сепак мислам дека и тоа отпаднало од опција поради високата цена. За фордот заборавив да напоменам дека по муабетите на крелл, сметам дека не би му одговарала гаранцијата, ако не се лажам не е повеќе од 2-3 години кај форд. Абе гарант купил ЦР-В, ем 5 години гаранција, ем Хондата кај нас се продава со најфул опрема, само прашањето е 2.0 iVtec ili 2.2 iDtec(или како и да се вика дизелот) :D

Идејата ми беше да ги споделам искустата од тестирањата на возилата, амо ако сакате ќе прејдам одма на тоа што одлучив да купам :)

И дефинитивно добро размислуваш :) Не е Форд..

поздрав

Дарко
Не бе, таман работа одма да прејдеш и да го сецнеш сеа најинтерсното. Терај си вака степ бај степ, јас само давам мислење за да си стои на писмено, за на крај да видиме дали сум погодил. Инаку сеа видов и витара дека си имал, ама со оглед на тоа што не ми делува по твој вкус во поглед на опременост, гаранција, моторизација и сите оние гаџети кои што би ги сакал одма ја тргам од листата. Така што останува ЦР-В како главен фаворит и сум 95% сигурен дека си го купил :D

Поздрав,

Игор ;D
Ај со здравје да си го возиш црв-от :) видиш, си знаев јас што си купил ти и за малце ќе ти го расипев изненадувањето. Супер избор си направил, честито.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #387 на: 04 Март 2013, 18:24:57 pm »
Создравје да си го Возиш Црвот Даре, одличен избор, количе кое ми праи многу мерак, и ако не сум успеал до сеа да го возам :)

За информација, поседуваш едни од Најдобрите БИксенонки на пазаров ;)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #388 на: 04 Март 2013, 18:59:52 pm »

Епа може на одмор бил тогаш па некој го мењал. Како и да е, многу одбивен тип ми е.
Извини ако си пријател/роднина со него. ;D

Не сум :) Искрено во сервис и не ги знаев луѓето, сега со ЦРВ-Во прв пат се запознав и имав пријатно искуство.

Поздрав

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #389 на: 04 Март 2013, 19:00:36 pm »
Создравје да си го Возиш Црвот Даре, одличен избор, количе кое ми праи многу мерак, и ако не сум успеал до сеа да го возам :)

За информација, поседуваш едни од Најдобрите БИксенонки на пазаров ;)

За пасивна безбедност Ксенон беше едно од нештата што мораше да постои во опремата :)

поздрав

Дарко