Автор Тема: Во потрага по компактен СУВ  (Прочитано 61378 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
Одг: Во потрага по компактен СУВ
« Одговори #330 на: 01 Март 2013, 16:35:50 pm »
Не кажувај, остај го трилеров нека тече :D

Али побрзо со наредниот тест.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #331 на: 01 Март 2013, 16:38:23 pm »
Штета, баш како што рече Банзаи и јас ја засакав маздава и штом го прочитав постот твој, почнав да гуглам и барам слики и стварно добро и стои таа плавата боја, а и ентериерот ми се допаѓа. Ме интересира дали тоа убавото екранче горе на централна конзола го добиваш доколку земеш и навигација, или тоа си е стандард мултимедијален уред и иде кај сите cx-5?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #332 на: 01 Март 2013, 16:40:37 pm »
Ја би ја купил искрено ! ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #333 на: 01 Март 2013, 16:40:59 pm »
Баш штета што не си ја купил маздава, се гледа дека ептен мерак ти направила, а и мене лиги ми потекоа од ова што го пиша.
Освен ако не си нашол уште поинтересно возило... :)

Кажи уште колку тестови има до крај па ќе ти кажеме дали да откриеш што си купил. ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
« Одговори #334 на: 01 Март 2013, 17:35:48 pm »
Имаше спомнато дека ќе пише поопширен тест и за неа деновиве. Мене таа ми е фаворит и највеќе ме интересира зошто не ја одбрал.

Значи во право сум бил 8)

http://www.carclub.mk/2012/10/31/pretstaveni-tri-mazda-cx5-na-sema-2012/

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #335 на: 01 Март 2013, 17:39:15 pm »
Поздрав до параграфите.

Поздрав,

Дени

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #336 на: 01 Март 2013, 18:15:57 pm »
Штета, баш како што рече Банзаи и јас ја засакав маздава и штом го прочитав постот твој, почнав да гуглам и барам слики и стварно добро и стои таа плавата боја, а и ентериерот ми се допаѓа. Ме интересира дали тоа убавото екранче горе на централна конзола го добиваш доколку земеш и навигација, или тоа си е стандард мултимедијален уред и иде кај сите cx-5?

Стандард е кај Revolution опремата (можеби и едно ниво подолу, не сум 100% сигурен).Надополнување: Го има екранот од второ ниво на Опрема ( Challenge (почнува во Србија од 24390 ЕУР)). На тој екран гледаш и од камерата за паркирање што доаѓа во Revolution ниво.Инаку доплата за GPS е 500 ЕУР само (Tom Tom).

Еве цени од Србија. Земете во предвид дека во МКД испаѓа поевтино бидејќи имаме нешто поситни давачки (ДДВ помало на пример). Разликата е ситна, ама сепак ја има (барем во моите прорачунки тогаш).

http://www.mazda-rs.com/Modeli/MazdaCX5/Specifikacijeicene/tabid/7898/Default.aspx

http://www.mazda-rs.com/Portals/2/PropertyAgent/4494/Files/111/Mazda-CX-5_SCG.pdf

поздрав

Дарко
« Последно менување: 01 Март 2013, 18:35:21 pm krell »

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #337 на: 01 Март 2013, 18:17:56 pm »
Баш штета што не си ја купил маздава, се гледа дека ептен мерак ти направила, а и мене лиги ми потекоа од ова што го пиша.
Освен ако не си нашол уште поинтересно возило... :)

Кажи уште колку тестови има до крај па ќе ти кажеме дали да откриеш што си купил. ;D

Има уште два три досадни возила :), и едно интересно, ама  не пробав подобро возило од Маздата. И неколку само визуелни гледања :)

Инаку заборавив да пишам дека мојот избор за моторизација падна на Дизел 175 кс верзијата (иако него не го возев, ама сконтав што и како би добил), мада и многу се мислев и за 2.0 Бензинецот (иако за жал не дојде до купиван на крај на Маздава).

поздрав

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #338 на: 01 Март 2013, 19:34:43 pm »
Имаше спомнато дека ќе пише поопширен тест и за неа деновиве. Мене таа ми е фаворит и највеќе ме интересира зошто не ја одбрал.

Значи во право сум бил 8)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.carclub.mk/2012/10/31/pretstaveni-tri-mazda-cx5-na-sema-2012/

Делимично :) Највеќе ми се допаѓа ама не ја купив за жал (единствена опција Србија, и без сервис тука, ми се виде прекомплицирано).

Инаку точакот на сликиве е Specialized Tarmac :) Ако сакате може тест и за него :)

поздрав

Дарко

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #339 на: 01 Март 2013, 19:35:55 pm »
Не фала. Да се задржиме на колите и битните ствари. Барем во темава.

поздрав

Дени

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #340 на: 01 Март 2013, 19:37:06 pm »
Не фала. Да се задржиме на колите и битните ствари. Барем во темава.

поздрав

Дени

Ма се зезав :) Иако стварно го возев еден период :)

Поздрав

Дарко

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16724
  • Keep it 100
« Одговори #341 на: 01 Март 2013, 19:40:56 pm »
Делимично :) Највеќе ми се допаѓа ама не ја купив за жал (единствена опција Србија, и без сервис тука, ми се виде прекомплицирано).

Инаку точакот на сликиве е Specialized Tarmac :) Ако сакате може тест и за него :)

поздрав

Дарко

Знам дека не си го купил CX5, туку испадна дека сум бил во право затоа што мислев дека е најдобар иако се немам ни возено во него. Инаку да не си увозник на велосипеди?

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #342 на: 01 Март 2013, 19:44:13 pm »

поздрав

Дарко

Знам дека не си го купил, туку испадна дека сум бил во право затоа што мислев дека е најдобар иако се немам ни возено во него. Инаку да не си увозник на велосипеди?

Не сум.. Ама ми е едно од хобија со години.. Возам Mountain Bikинг od 94 година. Инаку во тие времиња верувале или не возеше точак  и еден ваш почитуван алфист од форумов :) Со него извозевме едно лето низ цела Македонија и тоа со шатори :)

Ама кога прејде на италијански коли, ваљда веќе немаше време за да ем ги поправа цело време колите, ем да вози точак и престана :)

Нек си се пријави сам кој  е :).

поздрав

Дарко

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #343 на: 01 Март 2013, 19:47:37 pm »
Добра цена имала Маздава.

Отсутен Fic_CC

• Легенда