При ваква конкуренција, болдираниве ги отпишувам одма
Hyundai ix35 KIA Sportage
Opel Antara Suzuki Grand Vitara
Ssang Yong Korando Chevrolet Captiva Toyota RAV 4
Honda CR-V
Nissan Qashqai
Jeep Compass
Ford Kuga
Volkswagen Tiguan
Mitsubishi Outlander, ASX
Renault Koleos Land Rover Freelander 2
Citroën C-Crosser
BMW X1
Mazda CX-5
Audi Q3
Накратко Опел антара не у никој случај - Корејско растегнато Тико, така да не! ( истото важи и за Каптивата) - Не дека не се океј, ама при овие другите набројани, не им се ни до колена!
Истото и за корандо, океј возилце, позитивно сум изненаден, ама ипак санг јонг и бмв х1 у иста листа :S
Остануваат
KIA Sportage
Suzuki Grand Vitara
Toyota RAV 4
Honda CR-V
Nissan Qashqai
Jeep Compass
Ford Kuga
Volkswagen Tiguan
Mitsubishi Outlander, ASX
Land Rover Freelander 2
Citroën C-Crosser
BMW X1
Mazda CX-5
Audi Q3
Како по нискобуџетни Киата, Сузуките..па и Кашкаито би го вбројал у овие, тука ја би КИА
Спортејџот е одлично возилце и на изглед и се! И Нисанот е тука супер, нормално у дизел варијанта
Хјундаито го забораив, океј изгледа на слики, у живо не баш и е светлосни години позади Киата!
Гледам ги имаш Аутлендер и Ц-кросер, а зашто не и верзијата на Peugeot 4007?
Уствари, сите три се исти исти исти, различни маски! Можам да кажам дека сите се супер, онака, далеку од Оф-роуд. Со 2.2 дизел се стварно импресивни, поготово изненадува нивната стабилност!
Иначе и новиот mivec дизел на Аутлендер е прекрасно моторче, а и прилично штедливо ) ако тоа би те интересирало) имав прилика да возам баш таков аутлндер и е стварно рај!
Другиве премиум аутца појма неам
За аудито тука -
http://www.carclub.mk/2012/02/17/audi-q3-ednostavno-stil/Тигуанот сум сигурен дека е одлично олл-раунд аутце, у стилот на VW така да и тука нема утка!
Бмв-то исто, само што лично, не ми се свиѓа
Фрелендер и компанија незнам, никогаш не ме привлекувале да дознаам нешто повеќе за нив