Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Значи дечки ипак има вистина во тврдењата на Лук Оил околу квалитетот а посебно околу намалената потрошувачка на новите ЕКТО горива Според мој некој систем на возење денес сабајлево требаше да точам гориво но за дивно чудо стрелката беше една цртка подалеку од очекуваното. Јас ова го забележав и во саботата но немав намера да ги пофалам Лук Оил се додека и брат ми вчера не ми потврди дека со ќумбенцето потрошувачката градска вожња се движела 5.6- 5.7 со укључена клима. Претходно кантаре фром волсбург градска никад не беше испод 6.2-6.3. Свака им част.
Цитат: Cuore Sportivo на 20 Јуни 2011, 12:49:21 pmЗначи дечки ипак има вистина во тврдењата на Лук Оил околу квалитетот а посебно околу намалената потрошувачка на новите ЕКТО горива Според мој некој систем на возење денес сабајлево требаше да точам гориво но за дивно чудо стрелката беше една цртка подалеку од очекуваното. Јас ова го забележав и во саботата но немав намера да ги пофалам Лук Оил се додека и брат ми вчера не ми потврди дека со ќумбенцето потрошувачката градска вожња се движела 5.6- 5.7 со укључена клима. Претходно кантаре фром волсбург градска никад не беше испод 6.2-6.3. Свака им част.Јас денеска ставив во Скопје за 2000...95ка...Некако каа по добро да оде....Ќе пробам и 98 па ќе кажам....а за потрошња...Хм....150 160...бордот покажуваше 7.3-7.5....Мислам дека по малце троше од Макпетрол.....со литро...според Борд....Но тазе е....Ќе испитам овие денови....
Цитат: Filip на 20 Јуни 2011, 15:50:23 pmЦитат: Cuore Sportivo на 20 Јуни 2011, 12:49:21 pmЗначи дечки ипак има вистина во тврдењата на Лук Оил околу квалитетот а посебно околу намалената потрошувачка на новите ЕКТО горива Според мој некој систем на возење денес сабајлево требаше да точам гориво но за дивно чудо стрелката беше една цртка подалеку од очекуваното. Јас ова го забележав и во саботата но немав намера да ги пофалам Лук Оил се додека и брат ми вчера не ми потврди дека со ќумбенцето потрошувачката градска вожња се движела 5.6- 5.7 со укључена клима. Претходно кантаре фром волсбург градска никад не беше испод 6.2-6.3. Свака им част.Јас денеска ставив во Скопје за 2000...95ка...Некако каа по добро да оде....Ќе пробам и 98 па ќе кажам....а за потрошња...Хм....150 160...бордот покажуваше 7.3-7.5....Мислам дека по малце троше од Макпетрол.....со литро...според Борд....Но тазе е....Ќе испитам овие денови....Некако поексплозивно реагира кога ќе стиснеш гас.
Јас веќе не ставам 95-ка од Макпетрол. Само 98. Дефинитивно и бајаги приметливо помалку троши и поубаво работи моторот. Сега можам да возам во режим на штедење како што не можев претходно. Сега како да иде колава без гас...
Оуууууууу јеааааааххххххххх http://tocka.com.mk/index12.php?ID=45424Ми поефтине дизелот за 3,5 денари!!! Уште да го потрошам стариот па да остварам некоја заштеда