Toa sekako Onak. Se predlaga nekoe iznenaduvanje nesto kako vo Germanija zasto se nametnuva od Evropskata Komisija pred vladata da bide propis. Taka da sakale nejkeme ke morame da kupuvame novi koli zasto za starite nema da sme vo moznost da plakjame osiguruvanje i registracija i EKO taksa. Ova ke dojde za brzo vreme.
A za elektricnite vozila mnogu EU drzavi nudat golemi beneficii. Tuka rabotite se jasni. Ke gi cekame Kinezite so nivniot odgovor koj ke bide zestok. Za nekoja godina ke si imame i eftini Kineski koli na elektricen pogon ama nasive utepani politicari uste ne sfakjaat i ne sakaat da napraat olesnuvanja za hibridite i elektricnite vozila.
па нека дојде... можда и така подобро ке биде... ке се исчистат крнтиите од улиците (под крнтии мислев на извозени дрнки од германија и бугарија па и словенија донесени), понатака, ке ни се прочисти воздухот пошто скопје се гуши во смог, а и реално олдтјмер ке има оној кој што може да си го дозволи, а не 30% од возниот парк во државата да ни бидат полураспаднати “олдтајмери“ со кои сопствениците гордо се тупаат у гради...
знам дека сега ке ми скокнат неколку души од форумов со зборовите во стилот дека: што да прават тие што немаат и неможат да си дозволат нови или понови коли... па еве одма да им одговорам:
незнам... и јас немам пари за нова кола... ама ако дојде таков момент ке размислувам тогаш... се до тогаш, ке си фучкам по асвалтиве со она што го имам и поседувам... кога ке дојде (ако дојде) таков закон, ке си чукаме главите тогаш...
можда конечно ке се намали ултра големата гужва во скопје, поготово во оној шпиц.. каков шпиц бе.. тоа е мравјалник... ама и тогаш македонче ке најде некаква дупка у законот и ке се протне низ нејзе... такви сме ние...