Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1521368 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Одг: Цена на горива
« Одговори #4005 на: 07 Ноември 2012, 20:25:59 pm »

Da ama ednas probav i + 1.6 litri a dodusa dobro primase kolata

Не возам на Плин, само случајно видов дали го намалиле, ама слабо.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Цена на горива
« Одговори #4006 на: 08 Ноември 2012, 00:05:55 am »
Јас мислам дека ова со плинот што го качија, е најава за гооооооолемо поскапување на бензинот, за 2 или 4 недели.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #4007 на: 08 Ноември 2012, 00:10:43 am »
Прееска пунев на Пуцко. 44.5 литро. Мајку им га забиберим. Знае ли некој во Наш газ колку е?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #4008 на: 08 Ноември 2012, 00:18:45 am »
VLATKO им го пофали плинот на пуцко

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #4009 на: 08 Ноември 2012, 00:26:37 am »
Икрено мене не мипраи ќеиф. Нити на МП. Само ЛО од овие големиве. Ама некој кажа дека различни уреди во комбинација со различни мотори различно реагираат на различни плинови.

Wait, what!? :D

Ваљда ќе ме рабереш.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #4010 на: 08 Ноември 2012, 00:31:10 am »
да те разбрав,абе плин ко плин,гледај да е поефтин и помалце да го троши :D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #4011 на: 08 Ноември 2012, 00:32:00 am »
Јас пишав дека завчера сабајлето полнев од лукоил и можам да кажам дека тој плин што ми го наточија е полош од нас гас, од нас гас поубаво ми иде колата отколку од тој од лукоил на првомајска

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #4012 на: 08 Ноември 2012, 00:35:48 am »
Ето видиш. Мене па у НГ највеќе ми лежи. Ама кога немам работа натака не ми се иде да пунам, далеку ми е.

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #4013 на: 08 Ноември 2012, 00:50:44 am »
Sega polnev plin vo zelezara 41 denar

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4014 на: 08 Ноември 2012, 01:43:21 am »
по лоша нафта од макпетрол не сум добил до сега.. денес одсабајле, на бензинската на макпетрол кај веро во тафталиџе... ебе турив за 4.000 нафта, идев на пат... на излез од скопје му се зеде душа на комбево.. како еден цилиндар да се одзеде... втор пат ми се дешава ова со нафта од макпетрол за последниов месец... сега утре ке турам нова-друга нафта и ке биде подобро... и ЛП турила нафта од макпетрол па после вкупно 5-6 километри поминати и на 3-то палење едноставно фордот веке нејќел да запали... до сега се ебавав со него.. му ја извадив нафтата, го испразнив филтерот за нафта, турив од лукоил нафта, наполнив и филтерот, на влечење го запалив и после уште 20 пати го изгасив па запалив и палеше од прва... а предходно едноставно нејќе да запали па моеш и со поп да го чатиш... значи никаков дефект... едноставно никаков... цревата на филтрите и дизните и бош пумпата се нови. нели сега го мењав моторот и турив нови црева, нов филтер, скоро нови бошови дизни тазе репарирана бош пумпа, има компресија, вергла, акумулаторот има снага, греачите ги проверив... а јебено нејќе да запали... сменив горивото и пали од прва... срање у боја ебате...

јас незнам до каде со овој памет... ако турам нафта јас уште еднаш од макпетрол еве на...  незнам само од каде да турам друга...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #4015 на: 08 Ноември 2012, 01:48:18 am »
лукоил има одлична нафта :)

btw има некој информација дали ќе се отвара лукоил во близина на центар/карпош ,стварно имаме потреба од лукоил :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #4016 на: 08 Ноември 2012, 08:46:10 am »
И јас едвај чекам да се отвори Лук Оил во Карпошов.
АЈДЕ!!

Оние од Макпетрол не можам да ги поднесам. Одвратни суштества.

Отсутен passanger

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 431
  • [O__o]===[][]===[o__O]
« Одговори #4017 на: 08 Ноември 2012, 09:58:36 am »
Прееска пунев на Пуцко. 44.5 литро. Мајку им га забиберим. Знае ли некој во Наш газ колку е?

во наш гаЗ синоќа полнето плинот  беше сеуште 40 денари
правев муабет со пумпашот што е причината  за поскапувањето, вика политиката на Макпетрол , тие качуваат мора сите да накачат
Сите шмркаат , никој не е настинат ?!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4018 на: 08 Ноември 2012, 10:04:57 am »
по лоша нафта од макпетрол не сум добил до сега.. денес одсабајле, на бензинската на макпетрол кај веро во тафталиџе... ебе турив за 4.000 нафта, идев на пат... на излез од скопје му се зеде душа на комбево.. како еден цилиндар да се одзеде... втор пат ми се дешава ова со нафта од макпетрол за последниов месец... сега утре ке турам нова-друга нафта и ке биде подобро... и ЛП турила нафта од макпетрол па после вкупно 5-6 километри поминати и на 3-то палење едноставно фордот веке нејќел да запали... до сега се ебавав со него.. му ја извадив нафтата, го испразнив филтерот за нафта, турив од лукоил нафта, наполнив и филтерот, на влечење го запалив и после уште 20 пати го изгасив па запалив и палеше од прва... а предходно едноставно нејќе да запали па моеш и со поп да го чатиш... значи никаков дефект... едноставно никаков... цревата на филтрите и дизните и бош пумпата се нови. нели сега го мењав моторот и турив нови црева, нов филтер, скоро нови бошови дизни тазе репарирана бош пумпа, има компресија, вергла, акумулаторот има снага, греачите ги проверив... а јебено нејќе да запали... сменив горивото и пали од прва... срање у боја ебате...

јас незнам до каде со овој памет... ако турам нафта јас уште еднаш од макпетрол еве на...  незнам само од каде да турам друга...

Иначе нешто се случува и со бензинот на Макпетрол. Од некни до денес стрлкава дојде до третата црта и имам поминато окулу 150 км. На третата црта треба да имам поминато најмалку 200км поминати низ град. Нешто и бројот на вртежи при idle почна да ми варира и многу да го троши бензинот. А сигурно е до бензинот бидејќи со претходниот бензин откако светна резервата поминав 70 и кусур километри со потрошувачка од 6, со едно возење до Гостивар и назад од вкупно скоро 500км.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #4019 на: 08 Ноември 2012, 10:41:35 am »
Јас мислам дека ова со плинот што го качија, е најава за гооооооолемо поскапување на бензинот, за 2 или 4 недели.

...Well...hello there Mr.Nostradamus :D

Не треба да имаш докторат по статистика да знаеш дека ќе поскапи :D :D