по лоша нафта од макпетрол не сум добил до сега.. денес одсабајле, на бензинската на макпетрол кај веро во тафталиџе... ебе турив за 4.000 нафта, идев на пат... на излез од скопје му се зеде душа на комбево.. како еден цилиндар да се одзеде... втор пат ми се дешава ова со нафта од макпетрол за последниов месец... сега утре ке турам нова-друга нафта и ке биде подобро... и ЛП турила нафта од макпетрол па после вкупно 5-6 километри поминати и на 3-то палење едноставно фордот веке нејќел да запали... до сега се ебавав со него.. му ја извадив нафтата, го испразнив филтерот за нафта, турив од лукоил нафта, наполнив и филтерот, на влечење го запалив и после уште 20 пати го изгасив па запалив и палеше од прва... а предходно едноставно нејќе да запали па моеш и со поп да го чатиш... значи никаков дефект... едноставно никаков... цревата на филтрите и дизните и бош пумпата се нови. нели сега го мењав моторот и турив нови црева, нов филтер, скоро нови бошови дизни тазе репарирана бош пумпа, има компресија, вергла, акумулаторот има снага, греачите ги проверив... а јебено нејќе да запали... сменив горивото и пали од прва... срање у боја ебате...
јас незнам до каде со овој памет... ако турам нафта јас уште еднаш од макпетрол еве на... незнам само од каде да турам друга...