Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1525297 пати)

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
Одг: Цена на горива
« Одговори #240 на: 26 Април 2011, 23:50:04 pm »
abe mamicata u picka sve zensko po red...sto kur im e be ovie ne se tacni zimi se

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #241 на: 27 Април 2011, 00:05:46 am »
ПЕДЕРИ... !!! :@

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #242 на: 27 Април 2011, 00:12:42 am »
Таман сакав да речам....абе да им го напикам на тоа женичињата и ќеркичињата у среде гас...кога гледам дизелот оп останува на исто ниво...абе да им ебам све живо...;D

Па дизелот од мочка ли се прави бе пизда им материна регулаторска. Значи цената не ја качуваат поради порастот на цената на нафтата. Па што не лажат бе пичка им материна крвопијска!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #243 на: 27 Април 2011, 00:16:06 am »
Koja е таа пумпа, да не мислиш за железара или за стаклара?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #244 на: 27 Април 2011, 00:41:53 am »
Кај стаклара, т.е. веднаш после стаклара према Драчезбург, на 50-100 метри десно по некое патче, па се до крај. Крајот е пумпата.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #245 на: 27 Април 2011, 01:22:38 am »
odma pokraj jersy  ima ulicka i vozis po nea i nemozes da go utnes firmata se vika NAS gas...definitivno najdobar plin, sekogas smesata e pogodena i odlicna, kolata ima snaga i trosi kolku sto mu treba....

Отсутен google

• Редовен
« Одговори #246 на: 27 Април 2011, 01:24:39 am »
gOJDO greska si be momentalno plinot a i veke pola godina ne mrdnal od 36,5 denari za litar vo NAS, a na makpetrol e 40 sto znaci 3,5 denari...

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #247 на: 27 Април 2011, 01:28:54 am »
Кај стаклара, т.е. веднаш после стаклара према Драчезбург, на 50-100 метри десно по некое патче, па се до крај. Крајот е пумпата.
nas gas se vika pumpata koga idesh prema drachevo ima edna benzinska marija trejd shto prilicha na makpetrol i ti doagja od leva strana, koga kje ja pominesh benzinskata vtorata desno se vrti i do kraj pichish ima tabla golema pishue nas gas i ne utinjash

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #248 на: 27 Април 2011, 01:47:47 am »
А чуди се како со 1000 денари над 140 километри градска помина Алфата. Тоа литар 75 денари да ти бил...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #249 на: 27 Април 2011, 08:26:06 am »
А чуди се како со 1000 денари над 140 километри градска помина Алфата. Тоа литар 75 денари да ти бил...

Одлично е тоа... 140 км толку и ја поминувам

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #250 на: 27 Април 2011, 08:39:35 am »
Одлични информации дечки. Штом го потрошам овој плин идам да пунам таму. 3.5 денари се скоро 10% од 36.5. По тој есап ми излегува дупло поскапо возењето со бензин одошто со плин. Вградувањето на плин во моето возило е дефинитивно најпаметна, да не речам единствената паметна, инвестиција.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #251 на: 27 Април 2011, 08:52:33 am »
aj sega ne bidi skromen. i mazdata ti e pametna investicija, ja kupi za odlicna cena i ne ispadna manlija.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #252 на: 27 Април 2011, 09:42:05 am »
Таман сакав да речам....абе да им го напикам на тоа женичињата и ќеркичињата у среде гас...кога гледам дизелот оп останува на исто ниво...абе да им ебам све живо...;D

Па дизелот од мочка ли се прави бе пизда им материна регулаторска. Значи цената не ја качуваат поради порастот на цената на нафтата. Па што не лажат бе пичка им материна крвопијска!

Тоа им е поентата, “раздели па владај„ на вмровски начин пропратено со фрлање отровна стрела до дистрибутерите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #253 на: 27 Април 2011, 09:46:40 am »
aj sega ne bidi skromen. i mazdata ti e pametna investicija, ja kupi za odlicna cena i ne ispadna manlija.
пу,пу,пу...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #254 на: 27 Април 2011, 09:59:56 am »
Па Маздата ми беше повеќе потребна одошто паметна инвестиција. На почетокот барав превозно средство кое ќе ги задоволи фамилијарните потреби. Но подоцна некако се опседнав со неа, т.е. со автомобилизмот, па дополнително ги зголемив критериумите. На пример, пред да ја купам бандажите ми беа тотално не битни и за нив не бев спремен да доплатам ни евро. Но подоцна, откако се заразив со Маздава отидов и си избрав бандажи. И така, сите останати активности и модификации кои подоцна ги направив, пред да ја купам ќе ми изгледаа банални и смешни.

Како и да е, возилото го купив за да го возиме. Но апашиве со цените на горивата го направија возењето луксуз дури и за луѓе со надпросечни примања. Па така ме стимулираа да размислам за алтернативата монтажата на плински уред. На почеток имав предрасуди и мислење изградено врз основа на оние старите плински уреди. Оние кои ги монтираа на лади и кецови и од кои имаше мирис во колата, деградирани перформанси и од кои се случуваа експлозии во усисните грани. Но по малку повеќе истражување и проучување на најмодерните системи сватив дека сите тие работи се надминати.
Со уредот кој го имам во моментов не се забележува никаква разлика во однос на перформансите со нормалното возење без разлика дали е агресивно или пензионерско. Нема разлика во работата на моторот, ниту во звукот. Преоѓањето на плин е автоматско, т.е. ништо не треба да притискаш. Преодот на бензин е незабележителен и можен во секој момент. Возилото не мириса на плин ниту внатре ниту пак надвор од ауспух. Единствени минуси се зголемената тежина за околу 30 килограми поради системот + 20-30 килограми гориво, како и немањето на резервна гума во гепек односно намален простор во гепек за чување на резервното тркало. За сметка на тоа заштедувам од 50 до 60 евра месечно за гориво.
« Последно менување: 27 Април 2011, 10:02:29 am gOJDO »