Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1525631 пати)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Одг: Цена на горива
« Одговори #270 на: 27 Април 2011, 18:35:56 pm »
Браво друже како ја смести сликава у муабеотот-алал нека ти е :D :D :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #271 на: 28 Април 2011, 00:30:33 am »
Interesen update. Ovde poveke se dobiva na performansi i rafiniranost na motorot odkolku zasteda, i sistemot vo golema mera potseka na HHO tehnologijata, znaci vo postoeckata smesa na gorivo i vozduh se vbrizguva tret element, vo slucajov gas za da se dobie podobro sogoruvanje. Ne veruvam deka ke zazivee ovaa tehnologija, dobivkite se merat vo 10-20 % na hartija, vo praksa verojatno se ~5.
Се добива поголема снага и помали емисии кои се битен фактор за некои земји, како од аспект на зачуввуање на природата и атмосферата, така и од аспект на давачки према државата. Заштедите во пари поради гориво се реално околу 10% во просек, а перформансите се подобруваат за 20% или повеќе. Со цел да го стимулира развојот на овој систем австралиската влада рефундира 50% од вложените средства, додека за другите системи тој процент е нешто помал.
Не велам дека во ова лежи иднината, ниту пак дека комерцијално ќе заживее како што е случајот на плински системи за бензински мотори. Го спомнав како пример кој малку ќе ги разбие асоцијациите на плин како гориво од кое се намалуваат перформансите. Во блиска иднина плинските гасни системи за бензински мотори кои ги користиме денес ќе бидат заменети со системи на течен плин кои ќе понудат маргинално подобри перформанси одошто возење на бензин. Да се надеваме дека дотогаш цената на плинот нема да порасне и дека ќе ги усовршат недостатоците на тој систем. Цената на системите ќе си падне сама по себе, заедно со зголеменото производство и конкуренцијата.
« Последно менување: 28 Април 2011, 00:50:23 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #272 на: 28 Април 2011, 09:13:52 am »
10-20% e premala dobivka za da resis da investiras 1000 evra od neispitana tehnologija.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #273 на: 28 Април 2011, 09:19:59 am »
Ама што бара боцана плин на сликата не ми е јасно

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #274 на: 28 Април 2011, 09:22:40 am »
Системот за дизел агрегат е 3000 евра. А 10% на намалена потрошувачка од 20 литри на 100 км и 6 литри на 100 км не е исто. Во Австралија, со субвенции од државата се исплаќа инвестицијата во поголеми возила како камиони и камионети.

Ако се однесува коментарот на течен плин, тогаш тие 1000 евра ќе се исплатеа да беше усовршена технологијата, т.е. да беа усовршени пумпите за плин под голем притисок, кои воедно се 50% од вкупниот трошок на системот. Да беше случајот таков тогаш јас ќе ставев таков уред. Воедно ќе добиев и економичност и перформанси. Патем, тој систем овозможува целосно независно функционирање на моторот на плин, т.е. може да се преадаптира бензинскиот резервоар во резервоар за плин.

На хепенингот треба да дојдат гости од Израел.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #275 на: 28 Април 2011, 09:23:09 am »

Па за да гори она напред пламенчено е плинот, види кај оди цревото ќе ти биде јасно ...ама кој го смислил ова вака да функцинира....бил тотален идиот...или пак намерно е напраено! ;D

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #276 на: 28 Април 2011, 09:48:17 am »
Стварно еј не го забележав тоа мислев сијалица е. Стварно еј, кој го смисли ова генијалец е. А кој го одобри па мора од ДПМНЕ да е   :D   ;D

П.С. Постои ли некој смајли каде што си ја трескаш главата од ѕид и после се поливаш со бензин, па се предомислуваш оти е многу скап и после се давиш со плин?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #277 на: 28 Април 2011, 11:31:27 am »
Од плин нема ништо поефикасно и поефтино...прашајте ги Хитлер, Химлер и остала наци мафија...ќе ви го потврдат истото...
Господ здравје да ти даде.

Во контекст на муабетот.. (ако ја има поставено сликава на форум, јас се извинувам ;D )

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Бреј, таман човек ќе помисли дека го достигнале зенитот во глупоста и они повторно ќе изненадат ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #278 на: 28 Април 2011, 11:37:42 am »
Јас искрено кажувам, дека би го направил истото. Волку јак скеч нема теорија да го избегнам. Значи нема теорија. Така суптилно поставена боца, на толку фраерски начин, ретко кој може да стави. Браво!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #279 на: 28 Април 2011, 12:03:51 pm »
Од плин нема ништо поефикасно и поефтино...прашајте ги Хитлер, Химлер и остала наци мафија...ќе ви го потврдат истото...
Господ здравје да ти даде.

Во контекст на муабетот.. (ако ја има поставено сликава на форум, јас се извинувам ;D )

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Бреј, таман човек ќе помисли дека го достигнале зенитот во глупоста и они повторно ќе изненадат ;D ;D

Преку што се гледа од сликава дека не е штедено на ништо?!

Цревцето за плињачата е подолго од колку шо треба :D :D :D

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #280 на: 28 Април 2011, 12:11:43 pm »
Цревцето за плињачата е подолго од колку шо треба :D :D :D

ХАХА!! Ми го зема зборот. Жими едно дете не те лажам. И јас помислив на истото после 10 секундно зјапање во сликата што би можело да биде  ;D ;D ;D ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #281 на: 28 Април 2011, 12:20:47 pm »
хахахахахаха

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #282 на: 28 Април 2011, 14:19:58 pm »
Шлингата на цревото е оставена за поедноставно да може да се послужат и последните редови на присутните....

Во конктекст на морбидните шеги. Кратко време работев во една фирма која имаше изрентано канцеларии во зградата на Еврејска заедница. Иронијата беше тоа што целата зграда е опколена со високи оради од решетки, сите прозори се со решетки, а на влезот во една од помошните простории имаше две огромни боци со плин. Не знам дали тоа им дава чувство на топлина и како да се дома или е чиста коинциденција...

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #283 на: 28 Април 2011, 14:43:13 pm »
Може во треблинка еволуирале па сега функционираат на плин. Уште да видам дека секој евреин носи во џеб портабл плинско боциче ќе  биде хит во светов. Споменик на Дарвин ќе му напраат до тој на Ацо

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #284 на: 30 Април 2011, 07:23:39 am »
еве нешто за нашата окта и како направиле огромен ќар за кратко време.
ОКТА КУПУВА ЕВТИНА НАФТА, А ПРОДАВА СКАП БЕНЗИН
извор:капитал  http://www.kapital.com.mk/mk/makedonija/66023/okta_kupuva_evtina_nafta,_a_prodava_skap_benzin.aspx
форд фиеста 1,4 тдци