Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
@vladimir_1 Koja апликација користиш за параметриве да ги гледаш?
Цитат: Dule_ на 22 Декември 2025, 22:27:21 pm@vladimir_1 Koja апликација користиш за параметриве да ги гледаш?Не знам на механичарот е дијагностиката, @Simo - Carrier159 јас побрзо би одел со половни и проверени на бошист пошто не знам кај нас кој би ги сервисирал. А и плус мислам не е најточна оваа проверка пошто се читаат вредности на дизните само при idle додека на бошист под различни оптеретувања.
Јас кога правев логови на 100 октанското V-Power Racing од Грција тјунериве се чудеа како може толку добри тајминзи да вади без преправка на мапа за 100 октани. Некои 20тина коњи сигурно се губат низ мапата ради горивото кај нас.
Јас му велам да не се замара пошто колата реално нема проблеми, сам си бара проблеми со читање на вредностите на дијагностика, ко ќе се јави проблем тогаш барај му решение.
Танкајте дури не скокнале цените, тука бензинот моментално е 1.97, а пред 3 дена беше 1.67 ..не памтам кога беше последно толку скап, да ви се мочам и во Америка и во Израел.
Кај нас за сеа само бензинот е 1 денар поскапен
Нешто читам некои пумпи не давале да туриш многу...