Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1558231 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30119
    • CARclub.mk
Одг: Цена на горива
« Одговори #12060 на: 29 Септември 2025, 23:12:10 pm »
Да речеме дека ќе наполниш полн резервоар, и дека тоа би биле 50 литри. На 50 литри, разликата е 150 денари. Колку бензински има Макоил низ Скопје? Освен ако не ти е ептеееееен блиску, нема да ти се исплати. Тие два литри гориво кои потенцијално би ги заштедил, ќе ги потрошиш додека да стигнеш таму и да се вратиш.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1818
« Одговори #12061 на: 30 Септември 2025, 08:37:44 am »
Здраво дечки,
Да прашам, ваљда има некој по упатени од мене.
Што е финтата со Макоил бензинските, зашто горивото е 3 денари поефтино кај нив ?
Гледам бензинската не затвора, значи има народ што точи таму.

Знае некој како е квалитетот на дизел и бензин кај нив во споредба си другите (Макпетрол, Лукоил или Окта) ?

МакОил уште од пред 15г истото го прави со намалување на цените.Тогаш мислам дека само во викенд ги намалуваа.
3 денари им е максимална заработка на литар е сега демек тие се откажуваат од тоа.
Добро, ако е 3 денари поефтино кај нив, зошто нема редици ???
Квалитетот на горивото е полош од другите, крадат на пумпа, или што е работава ?

Зошто не се исплати. 3 денари не е некоја разлика во цена, дури и да возиш толку да ти треба 3 пати месечно резервоар од 60 литри да полниш, тоа се 540 денари месечно од кои 60-70% си ги потрошил секако во возење до Макоил и назад дома, дали во гориво дали во време. И сето тоа за гориво со сомнителен квалитет. :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11077
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #12062 на: 30 Септември 2025, 09:29:03 am »
мислам дека е 3 ден. поефтино сам ако си точиш

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7267
  • French diamond
« Одговори #12063 на: 30 Септември 2025, 09:32:57 am »
Сам да си точиш е уште поубаво, јас навикнав да точам сам и во Македонија од навика фаќам одма да точам, незгодно ми е од вработените ама не се побунил никој.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5988
« Одговори #12064 на: 30 Септември 2025, 11:10:37 am »
Сам да си точиш е уште поубаво, јас навикнав да точам сам и во Македонија од навика фаќам одма да точам, незгодно ми е од вработените ама не се побунил никој.
Лукоил е сега така, само е глупо шо пак треба да губиш време да одиш до на каса за плаќање
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 791
« Одговори #12065 на: 30 Септември 2025, 11:32:27 am »
Лукоил е сега така, само е глупо шо пак треба да губиш време да одиш до на каса за плаќање

mozish so aplikacija da si platish online i ich da ne odish do kasa ako ne sakash da zemash smetka (pay pump e del od nivnata LUKOIL aplikacija)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #12066 на: 30 Септември 2025, 11:37:11 am »
Нема на сите Лукоил пумпи уште.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7267
  • French diamond
« Одговори #12067 на: 30 Септември 2025, 12:03:27 pm »

За плаќање и тука мора да одиш внатре на каса.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20821
« Одговори #12068 на: 30 Септември 2025, 12:42:53 pm »
Не сегде...

Со Shell или Fillibri апликациите (претпоставувам и со други), не мора да влагаш на каса да плаќаш.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 791
« Одговори #12069 на: 30 Септември 2025, 15:55:57 pm »
Нема на сите Лукоил пумпи уште.

ne sam znajala :D jas oti na 2 turam i na dvete ima mislev sekade im e vovedeno :D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5353
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #12070 на: 07 Октомври 2025, 14:18:16 pm »
Здраво дечки,
Да прашам, ваљда има некој по упатени од мене.
Што е финтата со Макоил бензинските, зашто горивото е 3 денари поефтино кај нив ?
Гледам бензинската не затвора, значи има народ што точи таму.

Знае некој како е квалитетот на дизел и бензин кај нив во споредба си другите (Макпетрол, Лукоил или Окта) ?

Jас на времето кога нафтата беше под/окулу 50д. почесто точев кај нив, ама тогаш па и често поминував покрај пумпата што им е до ПСС/Хубо.

Баш ме интересираше ова што го прашуваш па неколку резервоари водев малку статистика, и потрошувачката беше иста/слична како со Лукоил/Макпетрол (претежно на Лукоил точам). Ниту на работа на мотор не осетив нешто посебно разлика. Е сега тоа е на 1.9ТДИ, на поосетливи/понови мотори којзнае како е.

Тогаш 3 ден. по литар беше поголем процент од вкупната цена, сега со сегашниве цени некако не ми се замара а и ретко се погодува од Макоил пумпа да поминувам.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1394
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #12071 на: 28 Октомври 2025, 11:42:03 am »
При патување за/низ Хрватска, со оглед дека цената на дизелот е поефтин од Србија, внимавајте на пумпите во Хрватска.
Стандардниот дизел се наоѓа на најдесниот ред на пумпите, или засебно. Сите први редови на пумпите имаат само „подобрен дизел“ кој е 25 центи/литар поскап.

Во Словенија, ги унифицираа цените на горива па така да сега секаде е иста цна. Порано на автопат имаше повисоки цени на горивата.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14771
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12072 на: 28 Октомври 2025, 12:07:08 pm »
Затоа минатото лето цената на фискалната со таа на рекламата беа различни.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D