Автор Тема: Цена на горива  (Прочитано 1874667 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Одг: Цена на горива
« Одговори #10770 на: 02 Јуни 2022, 23:10:05 pm »
Ауу скраја да е продавање реното, евентуално за кујча (Mercedes Sprinter 4x4) за некоја година мож да го шиткосам, него со ова опелот ќе се занимавам, сеа, рѓата се слуша стварно после перење, гратис и вода се полни внатре цела, ќе сум активен по темите :)

Пази само на автопат, ако успее да стигне до 100, мала кривина и наместо да легне колата, се крева нагоре... има да се усереш, не се заебаам
Значи, никако над 90!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #10771 на: 02 Јуни 2022, 23:22:56 pm »
e vozev porano corsa 1.4 60 ks od 96-ta top si beshe i po krivini i na pravo, en bi trebalo ponovive da se poloshi. Kje ja vozev ushte, ali opel ko opel skapa. I "majstorive" nekoj remet napravija so rebrastiot, ne se opraj povtorno. Od ko smeniv rebrasti na sekoi 5-6.000km go kineshe...

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #10772 на: 02 Јуни 2022, 23:45:00 pm »
Потподигнува се угоре на ветеро како ластовичка, бицикле, не се заебаај...

Кутијава моја кога ја злоупотребувам по удолнициве не скока толку.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #10773 на: 03 Јуни 2022, 08:00:48 am »
и кај нас за летово дадоа бесплатен превоз со воз Скопје-Охрид и Скопје-Крива Паланка, ама испод час му е на народецов со воз да се кљанка

Не е до испод част, него е до непотребното кљанкање.

кое непотребно кљанкање кога имаме нови возови супер удобни со клими со све?

и кај нас за летово дадоа бесплатен превоз со воз Скопје-Охрид и Скопје-Крива Паланка, ама испод час му е на народецов со воз да се кљанка

Ако застанува во секое селце што има барака од стаклопластика и ја нарекува железничка станица, нека - фала...

Воз е многу убаво искуство, особено за дечиња што разбираат што се нови искуства. Но, ако си тргнал на викенд со ограничено време да поминеш на дестинацијата... Македонски Железници не се правилното решение за тебе.

не е секое селце, до Охрид застанува само пред Кичево и после кај Подмоље ако мењаш воз за Струга
за Паланка само Гиновци застанува, за Куманово си има друга линија

Не сте останале дефект во зима на минус температури во воз, е*емти такви искуства. Нема потреба да се докажуваме кај нас што е подобро, бидејќи ништо не чини и не функционира како што треба.

демек кола не се расипува во зима..
kaj rabotat klimite na vozojte, tamo vo germanijaili kaj nas? :)
Oti ovde kaj nas malu cudno im rabotat klimive, leto great zime ladat xD
koj voz shto zastanuva pred kicevo ojt za bitola? ne su primetil. Vrveshe "kjirche" pred 50 godinje za ohrid. 7-8h mu trebaa za da stigne.
kakva udobnost, od 10 pati 8 kje zastane ili kje mrznis ili od negde treba da dojde nekoj da te zeme, kakov voz kavi bakraci, bashka shto 4 ca ako ste poeftino e so kola. mene mi bila blisku sekogash zeleznickata, ama racunaj nekoj treba da plakja i gradski. toj za veles elektricniot beshe ok, ama posledno se vozev pred 20 godini, sega nz kakov e. Novite vozovi redovno kuvaa na ugornicana pred tunelon ( pred kic), edino GM lokomotivana nemashe gajle. Shpanecon vidno se osekjashe deka e na ugornica, znaci se macese i ne retko go odmaraa. Ko bev student piushtija nekoj voz za bitola, ama ne stignav togash da se voza so nego.
edna anegdota. Bil kaj nas japanec so razmena na studfenti i ko se vratil vo Tokijo raskazuval kolku golema zemja bila, vozot od eden grad vo drug patuval 7h  :D
ako ne mozham da si dozvolam so kola/ bus da pojda negde niz mk, osven ako ne e zivotozagrozuvacka sostojba kje go preskokna patuvanjeto.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #10774 на: 03 Јуни 2022, 09:33:49 am »
Олабај се Бицикле, Марјанот отишол без телефон у ВЦ па читал рекламен материјал од пред избори.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • French diamond
« Одговори #10775 на: 03 Јуни 2022, 10:38:10 am »
Абе то истите автобуси се и тука и кај нас, само шо германците не јадат сончоглед внатре и има некој да ги зачисти после смена, другото е исто, клима во автобус градски малку  потешко.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #10776 на: 03 Јуни 2022, 10:41:53 am »
Олабај се Бицикле, Марјанот отишол без телефон у ВЦ па читал рекламен материјал од пред избори.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #10777 на: 03 Јуни 2022, 11:11:17 am »

абе и мене ме замисли со возот до Охрид, викам ја да не сум пропуштил нешто, чек а проверам.

Си играш мајтап со стари луѓе.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #10778 на: 03 Јуни 2022, 11:21:02 am »
Ве држи остроумни.
;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #10779 на: 03 Јуни 2022, 12:01:20 pm »
Гифот! 🤣

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #10780 на: 03 Јуни 2022, 14:29:30 pm »
Малку го поскапеа бензинот, повеќе требаше.

« Последно менување: 03 Јуни 2022, 17:05:50 pm DarthJe5us »

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 808
« Одговори #10781 на: 03 Јуни 2022, 17:27:42 pm »
Si e.a mamata svetot...neka odat ova idiotive (nashi i evropski) na baciraka kaj Vlatche oti za benzin/nafta ke ispocrkame od sankciite shto mu gi lupnavme.

Ostaj shto za vozenje e veke u 3lepe skapo ... se ke stane uste poskapo poradi prevozot na robata.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #10782 на: 03 Јуни 2022, 17:48:29 pm »
Нафта од Нов Зеланд ќе увезуваме

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10783 на: 04 Јуни 2022, 18:00:39 pm »

A izvini togash po novion pat kje si oda ohrid xD ako dozivea xD
Megjuvreme voz za kicevo koj znae od koga nema. A i ko imashe go kamenuvaa nashite sograghjani.
« Последно менување: 04 Јуни 2022, 18:11:29 pm Bicikle »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10784 на: 04 Јуни 2022, 18:09:55 pm »
Абе то истите автобуси се и тука и кај нас, само шо германците не јадат сончоглед внатре и има некој да ги зачисти после смена, другото е исто, клима во автобус градски малку  потешко.

Da ti se plukna vo germanijata togash, ja ne zna za shto tolku germaniha, pa germaniha, samo kazni da plakjash.
Ali muabeto beshe za nashite "udobni" vozovi, ne za gradskite.
Потподигнува се угоре на ветеро како ластовичка, бицикле, не се заебаај...

Кутијава моја кога ја злоупотребувам по удолнициве не скока толку.
Se sprema da poleti :)
Korsata e beshe proektriana za 140 da e vozish, mislam imashe na shal tabla znak QC 140 ako se sekjavan dobro, nz shto ocekuvas ti od taja kola :) ili pa plastika da ne ti falela? Kaj mene se ponashashe sosem normalno. Moze se podigala prednicatakokjeja nastegash kako rezultat od reakcija na motorot ?aksijalno beshe postaven, sosem normalno.