@Vlatce-Vectra e da go ebam, ako ti prajt kjeif kolku saka neka troshi, od drugo skrati, sega ako ne si udovolis, na 60+ na site samo sarkofag kje ni e udoben

krati od edno, krati od drugo aj da se obesime ako ne. Deka i mene mi troshi 12 zarez 5, zatoa te tesham ( a i sam si se teham iskreno )

и кај нас за летово дадоа бесплатен превоз со воз Скопје-Охрид и Скопје-Крива Паланка, ама испод час му е на народецов со воз да се кљанка
Не е до испод част, него е до непотребното кљанкање.
кое непотребно кљанкање кога имаме нови возови супер удобни со клими со све?
и кај нас за летово дадоа бесплатен превоз со воз Скопје-Охрид и Скопје-Крива Паланка, ама испод час му е на народецов со воз да се кљанка
Ако застанува во секое селце што има барака од стаклопластика и ја нарекува железничка станица, нека - фала...
Воз е многу убаво искуство, особено за дечиња што разбираат што се нови искуства. Но, ако си тргнал на викенд со ограничено време да поминеш на дестинацијата... Македонски Железници не се правилното решение за тебе.
не е секое селце, до Охрид застанува само пред Кичево и после кај Подмоље ако мењаш воз за Струга
за Паланка само Гиновци застанува, за Куманово си има друга линија
Не сте останале дефект во зима на минус температури во воз, е*емти такви искуства. Нема потреба да се докажуваме кај нас што е подобро, бидејќи ништо не чини и не функционира како што треба.
демек кола не се расипува во зима..
kaj rabotat klimite na vozojte, tamo vo germanijaili kaj nas?

Oti ovde kaj nas malu cudno im rabotat klimive, leto great zime ladat xD
koj voz shto zastanuva pred kicevo ojt za bitola? ne su primetil. Vrveshe "kjirche" pred 50 godinje za ohrid. 7-8h mu trebaa za da stigne.
kakva udobnost, od 10 pati 8 kje zastane ili kje mrznis ili od negde treba da dojde nekoj da te zeme, kakov voz kavi bakraci, bashka shto 4 ca ako ste poeftino e so kola. mene mi bila blisku sekogash zeleznickata, ama racunaj nekoj treba da plakja i gradski. toj za veles elektricniot beshe ok, ama posledno se vozev pred 20 godini, sega nz kakov e. Novite vozovi redovno kuvaa na ugornicana pred tunelon ( pred kic), edino GM lokomotivana nemashe gajle. Shpanecon vidno se osekjashe deka e na ugornica, znaci se macese i ne retko go odmaraa. Ko bev student piushtija nekoj voz za bitola, ama ne stignav togash da se voza so nego.
edna anegdota. Bil kaj nas japanec so razmena na studfenti i ko se vratil vo Tokijo raskazuval kolku golema zemja bila, vozot od eden grad vo drug patuval 7h

ako ne mozham da si dozvolam so kola/ bus da pojda negde niz mk, osven ako ne e zivotozagrozuvacka sostojba kje go preskokna patuvanjeto.