Абе се тоа е супер и јас се слагам со тебе, те прочитав секој пат кога го пиша и мислам и дека го лајкнав неколку пати. Ама пак, не го разбирам ситењето и радувањето дека на мнооооогу голема група на луѓе им се креваат трошоците а потоа и на сите останати. Како што гледам, не се субвенционира сеуште дизелот за земјоделие ниту за фирми, така да, поскапувањето на дизелот е поскапување за буквално сите вкулучувајки ги и тие што возат на бензин. Тоа пак ме води кон муабетот, не разбирам зашто е толку ситење за покачувањето на дизелот и доаѓаме до старата македонска, да му умре козата на комшијата. Не е ден на жалост, далеку од тоа, дизелот и претходно бил оваа цена а бил и над оваа, ниту ме фаќа паника и ја огласувам колата испод цена ниту па почнав да возам 50 у 6та. Нас не ебат кој ке стигне и како сака, а ние очите ке си ги извадиме со муабети од типот, ха тебе ти е скап бензинот, ха сега тебе ти е скап дизелот.
Како и да е, пошто бензинот нема да се спушти надоли, значи дизелот ке се крене нагоре а со тоа и сите останати производи. Сепак за помалку од 3 месеци цената е качена за 16%, а на 11.01.2016та години, пред скоро две години дизелот бил 41,5 денари односно цената сега е за 40% повисока.