Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Јас магленки вклучувам во ситуации кога осеќам дека ми е потребна поинтензивна светлина.
Иди бе утепајте се, одма. Јас никад не палам магленки ама у живот не ми засметале од никој. Ако ги користам ги користам за кривини каде ми е потребно поубаво осветлување и е намалена видливоста. Ама да нарекувам со имиња или дека не треба да се употребуваат е смешно. Какви све луѓе постојат...
Пак напнување за глупости. Законот убаво си кажува во случајна намалена видливост, со што остава простор за проценка на тоа дали видливоста е намалена или не. Јас магленки вклучувам во ситуации кога осеќам дека ми е потребна поинтензивна светлина. Магленките се направени така што осветлуваат ниско и во страна па затоа не сметам дека ако се правилно наштелувани би сметале на било кој од спротивната страна. Мене лично до сега магленки (поставени на браник, не оние во фар) не ми сметале никогаш.
Motorists who use their front and rear fog lights indiscriminately when visibility is not impaired have caused as many as 300,000 accidents in the last 12 months, with young drivers leaving fog lights on “because it looks good”, research by car insurance provider swiftcover.com has found.
It is an offence to use fog lights unless visibility is reduced to 100m or less, and doing so can attract a £30 fixed penalty notice because of the danger it poses to other drivers who may be dazzled or distracted.
Ма шо го е**м... Ќе турам ксенон и на магленки... И на дугачки... Ќе озрачуем месечина.Море и на позициони ќе стаам ксенон! И на внатрешно осветлување! Во багажник!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“
Се слагам со Банзаи.. Мене ептен ми иде на нерви оноа со магленките што се пуштаат на Голфот кога вртам лево или десно, ама од друга страна, се покажува како корисно ноќе.