Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 305406 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #1245 на: 27 Мај 2013, 01:59:55 am »
Макс Чилтон премногу го затвори Малдонадо и имаше контакт кој што го лансираше Вилијамсот у оградата. Оградата се деформираше и немаше место да се пројде на тој дел од патеката, па затоа имаше и прекин на трката.

edit: Ме претркал n1kola за прекинот на трката. Еве го ѕверот што го фати инат и успеа да стигне до бодови, за 2 круга 3 болида во Монако, very nice, very nice :D

Иначе причината поради кој што Кими влезе да смени гуми, беше тоа што му се дупнала гума по контактот со Перез. ГрожДан е казнет 10 места на стартот на наредната трка поради тоа што го разнесе Рикиардо од позади. Чудно ми е зашто нема казни за Чилтон и Перез. Овој првиов ќе го утепаше Малдонадо, а на вториов не му е прв пат да се понаша вака идиотски, мора малце да го спуштат на земја.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1246 на: 27 Мај 2013, 09:32:52 am »
^

Bottas said later that he let Kimi through because his team told him that Kimi is leading the race and he saw a lot blue flags, so he just let him pass.

Protest over Mercedes' Pirelli tyre test - updated

Mercedes became the subject of controversy in the Monaco paddock on Sunday morning after it emerged they conducted a 1000-kilometre tyre test with Pirelli in Barcelona in the week following the Spanish Grand Prix. Red Bull and Ferrari have lodged a protest with the stewards over the issue.

http://www.formula1.com/news/headlines/2013/5/14604.html

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1247 на: 27 Мај 2013, 10:00:02 am »
Ало Куоре и остали Фераристи ! Каму знамиња на ферари денес, слики од подиум, форца - морца нешто, такви работи ?

Затоа те имаме тебе, повеќе постови имаш за Ферари и Алфа напишано од било кој од нас, љубителите на овие брендови ;)

BTW

FORZA FERRARI! И кога губат се навива за нив! Има други трки, овде на оваа стаза, исто ко` зарови да фрлаш ;)

Морам да ве држам на stand by инаку ќе ми заспиете со оглед на тоа дека Ферари не ви нуди поголеми возбудувања во последно време! ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34340
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1248 на: 27 Мај 2013, 10:06:37 am »
^

Bottas said later that he let Kimi through because his team told him that Kimi is leading the race and he saw a lot blue flags, so he just let him pass.

Protest over Mercedes' Pirelli tyre test - updated

Mercedes became the subject of controversy in the Monaco paddock on Sunday morning after it emerged they conducted a 1000-kilometre tyre test with Pirelli in Barcelona in the week following the Spanish Grand Prix. Red Bull and Ferrari have lodged a protest with the stewards over the issue.

http://www.formula1.com/news/headlines/2013/5/14604.html

Педери, па што не тестирале гуми и они? Само да се лигавело. Еднаш победил Мерцедес, голема работа.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #1249 на: 27 Мај 2013, 10:09:48 am »
монако ништо ново

секоја чест за нико цел викенд беше прв и заслужено победи

трка повторно немаше сите повторно штедеа гуми за да завршат трка со едно влегување во бокс тие што пробаа да нападнат нешто веднаш беа предупредени дека треба да штедат гуми

каскадерите од GP2 сериите исто така ништо ново, само прашање на време е кога ќе утепат некој

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11094
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1250 на: 27 Мај 2013, 12:37:23 pm »
Победи тој што најмногу заслужи да победи овој викенд. Беше најбрз на сите тренинзи, освои пол, победи. Секоја чест. Којзнае какво е чувството да знаеш дека пред 30 години татко ти победил на истата трка, а сега си и ти дел од историјата. Криво ми е што ја утнаа со Хамилтон работата, ќе си имаа глатка 1-2 победа.

Очекував да прочитам нешто за Ферариво, за Алонсо, дека нешто не било во ред, ама не наоѓам. Ме разочара. 3 пати да де поминат во Монте Карло... ај Перез, ама Сутил на кое место го помина..
Разочарување во секој поглед. Секоја чест за храброста на Перез во текот на трката, ама ќе мора друг пат и малку мозок да уклучи. Муда има, храброст има, само малку памет и му претстои светла иднина.

Али чекам со нетрпение Канада.

Еве го делот што не го видовме на ТВ:

How to win by Kimi  ;D

Отсутен MaNDiL

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
« Одговори #1251 на: 27 Мај 2013, 13:09:07 pm »
http://en.espnf1.com/monaco/motorsport/story/109176.html

Многу се согласувам. Ја претера Перез иако претходно имаше топ трка
You can sleep in your car, but you can't race your house.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #1252 на: 27 Мај 2013, 13:32:50 pm »
Вожња за почит имаше Сутил, храбри паметни потези и си заврши на 5то место

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22225
« Одговори #1253 на: 27 Мај 2013, 13:42:16 pm »
Којзнае какво е чувството да знаеш дека пред 30 години татко ти победил на истата трка, а сега си и ти дел од историјата.

Normalno deka ke pobedi..na Kalibra treniral.
http://guillermocapilla.files.wordpress.com/2009/12/autowp_ru_opel_calibra_keke_rosberg_edition_11.jpg

;D

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1255 на: 27 Мај 2013, 13:59:07 pm »
Победи тој што најмногу заслужи да победи овој викенд. Беше најбрз на сите тренинзи, освои пол, победи. Секоја чест. Којзнае какво е чувството да знаеш дека пред 30 години татко ти победил на истата трка, а сега си и ти дел од историјата. Криво ми е што ја утнаа со Хамилтон работата, ќе си имаа глатка 1-2 победа.

Очекував да прочитам нешто за Ферариво, за Алонсо, дека нешто не било во ред, ама не наоѓам. Ме разочара. 3 пати да де поминат во Монте Карло... ај Перез, ама Сутил на кое место го помина..
Разочарување во секој поглед. Секоја чест за храброста на Перез во текот на трката, ама ќе мора друг пат и малку мозок да уклучи. Муда има, храброст има, само малку памет и му претстои светла иднина.

Али чекам со нетрпение Канада.

Еве го делот што не го видовме на ТВ:

How to win by Kimi  ;D

Не знам шо к*р дрвел режисерот ама не го прикажа најинтересниот момент од трката!

Браво Кими!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1256 на: 27 Мај 2013, 14:10:19 pm »
кими изглеа догодина во ред бул

баш ме занима кој ќе биде бољи во тоа хипотетско сценарио: фетел или тој?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44481
  • Il Moderatore
« Одговори #1257 на: 27 Мај 2013, 14:13:55 pm »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1258 на: 27 Мај 2013, 14:28:29 pm »
кими изглеа догодина во ред бул

баш ме занима кој ќе биде бољи во тоа хипотетско сценарио: фетел или тој?

Тој !

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1259 на: 27 Мај 2013, 15:09:49 pm »
Шиќур,  еднаш исто да мислиме јас и ти ! ;D