Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 305854 пати)

Отсутен Dekio7

• Редовен
  • Пораки: 2601
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #825 на: 15 Април 2013, 22:50:19 pm »
Тогаш и Сена не е најдобар на сите времиња, туку Шумахер. Бива?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #826 на: 15 Април 2013, 22:50:51 pm »
не, он е педер  :P

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Re: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #827 на: 15 Април 2013, 22:53:44 pm »
Богами. Колку мужи толку време да клецаш. :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #828 на: 16 Април 2013, 00:45:16 am »
Not a valid youtube URL
Не ми е јасно само како Педерез не доби казна за ова што го направи. Убаво се гледа дека Кими веќе вози паралелно со него и овој го избуткуе од надвор од патека. Лани на Монца, Алонсо и Ветел имаа сличен инцидент и стујардите си доделија казна.

Е затоа ме нервираат вакви лиле возачи. Минатата сезона Кими имаше неколку дуели со Шуми каде што растојанието меѓу двајцата беше буквално милиметарско и немаа ниту еден инцидент. Исто и со Хамилтон и лани и сезонава имаше еден таков дуел и пак немаше инциденти. Е тоа се возачишта, а не лигушиве Перез и Хулкенберг ми се чини на минатата трка напраи слична глупост.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #829 на: 16 Април 2013, 02:00:21 am »
Увек ми бил чуден концептот за навивање за возач само затоа што вози за одреден тим.

и на мене

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #830 на: 16 Април 2013, 08:46:53 am »
Not a valid youtube URL
Не ми е јасно само како Педерез не доби казна за ова што го направи. Убаво се гледа дека Кими веќе вози паралелно со него и овој го избуткуе од надвор од патека. Лани на Монца, Алонсо и Ветел имаа сличен инцидент и стујардите си доделија казна.

Е затоа ме нервираат вакви лиле возачи. Минатата сезона Кими имаше неколку дуели со Шуми каде што растојанието меѓу двајцата беше буквално милиметарско и немаа ниту еден инцидент. Исто и со Хамилтон и лани и сезонава имаше еден таков дуел и пак немаше инциденти. Е тоа се возачишта, а не лигушиве Перез и Хулкенберг ми се чини на минатата трка напраи слична глупост.

Иста грешка ко на Сузука, за жал тогаш непресметливоста на Рајконен го чинеше Алонсо титула.

...i ti bi mu se napupil...osekam.
;D

Ви го оставам тоа задволоство на тебе и на македонски..

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #831 на: 16 Април 2013, 09:33:17 am »
Иста грешка ко на Сузука, за жал тогаш непресметливоста на Рајконен го чинеше Алонсо титула.

нема везе... требаше алонзо да го провери својот ценет лев ретровизор и да се мрдне 10-20 цм во десно. А он ко ќор некој си цепа... шо требаше рајко да направи, да му се тргне „извинете ваше височество, неќам да ви пречам додека сакате ко глуп некој да се убаците у мојата линија на движење“

сам си е крив жалонсо

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #832 на: 16 Април 2013, 09:58:08 am »
Ја изгуби он линијата, спор беше на кочење...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22225
« Одговори #833 на: 16 Април 2013, 11:37:54 am »
Kimi & his fans..

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11094
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #834 на: 16 Април 2013, 13:31:24 pm »
Многу ме интересира дали Алонсо ќе беше „најбољи шофер“ ако не возеше за Ферари.

Увек ми бил чуден концептот за навивање за возач само затоа што вози за одреден тим. Додека вози за Тим А е најбољи шофер, али кога ќе се префрли у Тим Б, ма за к*р не го бива, никад не научи да вози, му попуштаат, му ебем мамето педерско.

Возеше за Рено и освои 2 титули.
Ја прекина доминацијата на Шуми и Ферари.
Успеа со поспор болид (2005 или 2006 не паметам најдобро) последните 13-14 круга да го остави Шуми позади него, колку и да се мачеше да го помине, не успеа.

Дека беше најголем тален што се појавил во Ф1, беше (огромна заслуга и за Бријаторе).
Дека еден од најдобрите тркачи кои се појавиле, е. Дали е најдобар зависи од субјективни убедувања, т.е. најмногу за кој тим навиваш. На пр. за мене Шуми не е најдобар на сите времиња и покрај тоа што бројките го говорат тоа и покрај тоа што возел за тимот за кој навивам. За мене најдобриот е Сена.
Дека не го сакам Алонсо, не го сакам заради повеќе пати набројани причини. Ама ќе навивам за него затоа што носи победи за тиомот за кој навивам. Се надевам ќе донесе и титула :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #835 на: 16 Април 2013, 13:36:44 pm »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30194
    • CARclub.mk
« Одговори #836 на: 16 Април 2013, 13:50:30 pm »
Многу ме интересира дали Алонсо ќе беше „најбољи шофер“ ако не возеше за Ферари.

Увек ми бил чуден концептот за навивање за возач само затоа што вози за одреден тим. Додека вози за Тим А е најбољи шофер, али кога ќе се префрли у Тим Б, ма за к*р не го бива, никад не научи да вози, му попуштаат, му ебем мамето педерско.

Возеше за Рено и освои 2 титули.
Ја прекина доминацијата на Шуми и Ферари.
Успеа со поспор болид (2005 или 2006 не паметам најдобро) последните 13-14 круга да го остави Шуми позади него, колку и да се мачеше да го помине, не успеа.

Дека беше најголем тален што се појавил во Ф1, беше (огромна заслуга и за Бријаторе).
Дека еден од најдобрите тркачи кои се појавиле, е. Дали е најдобар зависи од субјективни убедувања, т.е. најмногу за кој тим навиваш. На пр. за мене Шуми не е најдобар на сите времиња и покрај тоа што бројките го говорат тоа и покрај тоа што возел за тимот за кој навивам. За мене најдобриот е Сена.
Дека не го сакам Алонсо, не го сакам заради повеќе пати набројани причини. Ама ќе навивам за него затоа што носи победи за тиомот за кој навивам. Се надевам ќе донесе и титула :)

За најголем талент, можеме на долго и на широко да расправаме.. Јас ги сметам за подеднакво талентирани (ако не и повеќе) Хамилтон, Раиконен и Монтоја. Уствари, ми фали лик како Монтоја во F1.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34340
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #837 на: 16 Април 2013, 13:54:41 pm »
Зошто ти фали лик баш како МОнтоја?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11094
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #838 на: 16 Април 2013, 14:03:11 pm »
@Зеро, моја грешка, сум испуштил во типкање. Мислев најголем во периодот односно од талентите кои се појавија во тој период. Апсолутно се согласувам за Хамилтон, Раиконен (омилен ми е)и Монтоја и би додал, Хулкенберг, а да не го заборавам и Фетел.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #839 на: 16 Април 2013, 14:13:12 pm »
Хулкенберг е ѕвер, изненадува. Иначе према мене најобар возач сега на стазата е Кими...