Многу ме интересира дали Алонсо ќе беше „најбољи шофер“ ако не возеше за Ферари.
Увек ми бил чуден концептот за навивање за возач само затоа што вози за одреден тим. Додека вози за Тим А е најбољи шофер, али кога ќе се префрли у Тим Б, ма за к*р не го бива, никад не научи да вози, му попуштаат, му ебем мамето педерско.
Возеше за Рено и освои 2 титули.
Ја прекина доминацијата на Шуми и Ферари.
Успеа со поспор болид (2005 или 2006 не паметам најдобро) последните 13-14 круга да го остави Шуми позади него, колку и да се мачеше да го помине, не успеа.
Дека беше најголем тален што се појавил во Ф1, беше (огромна заслуга и за Бријаторе).
Дека еден од најдобрите тркачи кои се појавиле, е. Дали е најдобар зависи од субјективни убедувања, т.е. најмногу за кој тим навиваш. На пр. за мене Шуми не е најдобар на сите времиња и покрај тоа што бројките го говорат тоа и покрај тоа што возел за тимот за кој навивам. За мене најдобриот е Сена.
Дека не го сакам Алонсо, не го сакам заради повеќе пати набројани причини. Ама ќе навивам за него затоа што носи победи за тиомот за кој навивам. Се надевам ќе донесе и титула