Автор Тема: Formula 1 - Season 2013  (Прочитано 305874 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Formula 1 - Season 2013
« Одговори #540 на: 25 Март 2013, 17:52:00 pm »
Ако идеме така тогаш Кими највеќе треба да биде благодарен за титулата на Маса и на амонизитетот кој владееше 2007 помеѓе Алонсо и Хамза.

Исто Кими да те подсетам дека се сеќам што пишуваше на коли, срамота е..

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #541 на: 25 Март 2013, 17:57:19 pm »
Кога веќе зборите за историја,погледни само кога последен пат имаат Ферари освоено титула во конкуренција на возачи пред да дојде Шуми :

1979    Jody Scheckter    Ferrari*   Ferrari

2000    Michael Schumacher    Ferrari*   Ferrari

21 година чекале луѓето така што овие 5 години се капка у море за нив ;D
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #542 на: 25 Март 2013, 18:01:54 pm »
Ако идеме така тогаш Кими највеќе треба да биде благодарен за титулата на Маса и на амонизитетот кој владееше 2007 помеѓе Алонсо и Хамза.

Исто Кими да те подсетам дека се сеќам што пишуваше на коли, срамота е..
А да те потсетам јас како Маса стигна да се бори за титула у 2008ма?
Нема потреба да ме потсетуваш, јас сум го поштувал и Шуми, ги сакам и Ферари, само ги гледам малце пообјективно работите од вас фераристите. Знам дека ви е тешко да си признаете, пошто се гледа дека со срце си навивате за тимот, ама немојте толку да контрите, кажав претходно стварате одбивност кај другите.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #543 на: 25 Март 2013, 18:02:01 pm »
Кога веќе зборите за историја,погледни само кога последен пат имаат Ферари освоено титула во конкуренција на возачи пред да дојде Шуми :

И ќе се изначекаат уште доолго ако и понатаму го фаворизират Жалонсо !

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #544 на: 25 Март 2013, 18:08:35 pm »

Али увек сме се бореле со најдобрите.

Замисли ги изминативе 3 години без Ferrari.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #545 на: 25 Март 2013, 18:11:21 pm »
Се слагам дека Ферари е Trademark за Формула еден ! Само тоа ние оддалеку не ја оправдува моменталната ситуација!

Тоа што секогаш се борел со нјадобрите е слаба утеха!

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3099
  • Слобода или смрт
« Одговори #546 на: 25 Март 2013, 18:19:25 pm »
Јас сум навивал за ферари. Мејлот што го користам содржи ферари, на монитор имам налепница ферари али кога ќе го земеш алонсо во тимот на сметка на кими тогаш тој тим е нула во тој момент. Додека лотус сум ги нејкел додека беа рено па сега еве ми се ок тим. Единствен во моментот кој се фокусира на тркањето а не на медиумите. Земете го претставувањето на болидите сите имаа горе доле бомбастични презентации само лотус тоа го изведе во една најобична гаража без многу церемонии и најави.
Возач>тим.

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #547 на: 25 Март 2013, 18:28:39 pm »

Али увек сме се бореле со најдобрите.

Замисли ги изминативе 3 години без Ferrari.
Па на таа пара уште да не се борите срамота ќе биде :D

Замисли колку помалце ќе ве мрзеа останатите да не беше периодот на Шуми?  :P
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30194
    • CARclub.mk
« Одговори #548 на: 25 Март 2013, 19:14:10 pm »
Не знам зашто, не дека редовно пратам F1, ама Алонсо одувек ми асоцирал на душбег. Не можам да конкретизирам зашто, ама така.. Уште од кога се појави.

душбег ор нот - тој е член на еден многу, многу ексклузивен клуб „повеќекратни светски шампиони“ и е несомнено турбо-талентиран возач!

ако е он душбег - што да кажеме за шуми? мегадуш?

ф1 е спорт. Не е вечерно школо за фино понашање.

Не ги оспорувам квалитетите, човекот добро вози. Едноставно, како појава ми е душбег.

А за воопшто да се споредува со Шумахер, треба уште многу да истера.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7324
  • French diamond
« Одговори #549 на: 25 Март 2013, 19:37:53 pm »

:)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #550 на: 25 Март 2013, 20:33:37 pm »
@Kimi R

Од тебе ми станува обивен и вистинскиот Кими, што повеќе да бидам јасен. Секој си го брани своето а ти плукаш по туѓото, ако може да се изразам. Загрозен си од некоја причина, не знам зашто. Најбитно е Ферари а изгуби или да докажеш дека се лош тим, дури и побитно од тоа твојот фаворит да победи. Затоа си нереален во муабетот. Ние "Фераристи" не се лупаме во гради ние навиваме за нашиот тим и притоа не гледаме да изгуби еден специфичен тим или човек, пошто тоа езагрозеност и ништо повеќе.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44482
  • Il Moderatore
« Одговори #551 на: 25 Март 2013, 20:36:35 pm »

Јас не го осопрувам тоа, односно не ги оспорувам фактите, титулите и успеситe на Ферари. Тоа што јас го кажав, дека непотрбено се велича Ферари и Алонсо, се однесуваше на муабетите на вас фераристите у темиве за Ф1 за тековните сезони.
Е сеа, малку околу историјата, Едната конструкторска титула е освоена на маса, односно од кога на Мекларен му беа одземени сите бодови поради Степнигејт аферата. Дали било праведно и што и како се случувало тогаш нема да коментирам. Истата таа година Кими ја освои единствената во задњиве 8 години титла за ферари во конкуренција на возачи. Покрај таа титула во 2006, 2008, 2010 и 2012 возач на ферари бил на 2ро место и се борел  за титула. Во конкуренција на констрктори освен 2006та, 2007ма и 2008ма каде што Ферари освоил 2 титули и бил на чекор од освојување на уште една, во остнатите 5 години буквално на Ферари им е испеглан гзот од страна на другите тимови и немало никаква борба од страна на Ферари за освојување на конструкторска титула.
Како што реков претходно у Ферари си смрдат работите и тоа многу, и не личи на тим кој што има толку успеси зад себе. Направија според мене низа грешки и глупи одлуки кои што тимот го одведоа во надолна линија, и се тоа за пари. Епа ете им ги парите, ама немојте тука да ми ги величате Алонсо и Ферари, затоа што се далеку од тоа што еден тим на Ферари треба да биде. Искрено и мене ми фали еден таков Ферари како што гледав во минатото. Не дека навивам за Кими, ама факт е дека од кога го избркаа, работите ептен им излетаа од раце и им избегаа од контрола.

Баш ми е драго што отвори малце нет да прочиташ дека Ferrari е цело време во игра, а не да збориш како им е испеглан газот на памет.  Значи во последните осум години дури 5 години се бори за прво место во возачка конкуренција, и е на чекор до титулa.
Што се однесува до борбата за конструторска титула:

2005 - 3 место
2006 - 2 место
2007 - 1 место
2008 - 1 место
2009 - 4 место
2010 - 3 место
2011 - 3 место
2012 - 2 место

Само во 2009 биле надвор од игра, останатите години се одлични. Да не збориме за претходните домиинантни години. Секако, не може цел живот да се биде доминантен, али ќе доојде време и за повторна доминација на Scuderia ;)

А и не ми се свиѓа твојот генерализирачки муабет „вас фераристите“. Да, навиваме за Ferrari заедно, ама немаме сите исти ставови. Не ги правиме сите истите муабети. Никогаш не е непотребно да се величи тимот за кој што навиваш. Како мислиш да навиваме? Да викаме дека не ги бива? А за Алонсо, конкретно за мене зборувам, никогаш не сум го величал, а сум во тие „вие фераристите“.

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #552 на: 25 Март 2013, 21:13:26 pm »
Симо, извини за генералзицијата. Морам да признаам дека ти можеби си и најобјективен од сите фераристи и најреално ги согледуваш работите.
Малце за историјава, како тоа останатите години се одлични, кога освен годините кога освоиле титула и во 2006та година кога се ептен блиску со Рено чинам, во останатите сезони нема ни б од борба. Види молим те разлика во бодови на крај на сезона.

@Kimi R

Од тебе ми станува обивен и вистинскиот Кими, што повеќе да бидам јасен. Секој си го брани своето а ти плукаш по туѓото, ако може да се изразам. Загрозен си од некоја причина, не знам зашто. Најбитно е Ферари а изгуби или да докажеш дека се лош тим, дури и побитно од тоа твојот фаворит да победи. Затоа си нереален во муабетот. Ние "Фераристи" не се лупаме во гради ние навиваме за нашиот тим и притоа не гледаме да изгуби еден специфичен тим или човек, пошто тоа е загрозеност и ништо повеќе.
Члинки друже, да не си грешка нешто? Ај најди еден мој пост каде што се чустувам загрозен од Ферари или гледам само да не завршат трка или да изгубат. Не знам од кај вакво мислење за мене, ама океј нека ти биде. Иначе јас кажав само дека ми смета што непотребно се величаат Алонсо и Ферари без притоа да се согледаат резултатите. Јас Ферари не го мразам, ниту пак некогаш сум го мразел, напротив во еден мој претходен пост напишав дека ми фали стариот и компетитвен Ферари. И ќе заборавев уште една работа, ми смета тоа што постојано се бара кривец за неуспехот на Алонсо. Ферари и Алонсо никогаш не се криви, се други им заебуваат работа.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #553 на: 25 Март 2013, 21:23:56 pm »
Прегледај си ги постовите. Пиши нешто за Кими како е добар или сл. Доста замараш како ние сме луди што навиваме за Ферари и Алонсо... Како што ти кажа и Симо во секоја ситуација секој од нас фераристите различни ставови има. Битно си го браниме тимот и возачот, само ти плукаш на други место да си го пофалиш возачот за кого навиваш. Ипак треба јадачка да правиме а не да се напињаме. Остај не ти нас што навиваме за Ферари кажи ти зашто навиваш за Кими. Иначе во доста од твоите постови се согласувам, ама дека не ги бива како тим ферари е очајно да се пишува. А и многу нападно тоа го правиш. Тоа ми е муабетот, можеби сега ти е појасно?

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #554 на: 25 Март 2013, 21:49:01 pm »
Во ниеден момент не реков дека некој е луд што навива за Ферари и Алонсо, само у еден пост мислам дека прашав како може да навивате за Алонсо и толку да го браните, кога сигурно сте го мразеле од дното на душата кога возеше за Рено и Мекларен?
Јас не плукам по други само имам свој став дека на Ферари им избегаа работите од контрола и дека мора под итно нешто да превземат за да се вратат на старите патеки.
Тоа дали ги бива Ферари или не, е мое лично мислење, како што твое лично мислење е дека Фетел не го бива. Разликата е тоа што тебе Фетел те побива со неговите 3 титули по ред, а мене Ферари ми дава поткрепа со тоа што не можат титула да освојат веќе 5 години и продолжуваат да праат глупости(планираа Алонсо да остане со скршен спојлер уште 5 круга). Работата е што на крај на сезона ако не освојат титула за малце, пак ќе им биде некој друг крив, а не самите затоа што направиле ужасна грешка.

Ги читнав постовите набрзинка иако ти треба да го докажеш тоа што го тврдиш, и никаде во моите постови не го најдов следново:
"Загрозен си од некоја причина, не знам зашто. Најбитно е Ферари а изгуби или да докажеш дека се лош тим, дури и побитно од тоа твојот фаворит да победи."