Автор Тема: Porsche Panamera diesel  (Прочитано 11111 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Porsche Panamera diesel
« на: 04 Мај 2011, 19:08:51 pm »
Кај оди овој свет кога Порш у лимузина вградува дизел мотор... ???

http://www.vrelegume.rs/vesti/porsche-panamera-dizel-aktuelno/

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Одг: Porsche Panamera diesel
« Одговори #1 на: 04 Мај 2011, 19:34:55 pm »
Беше за очекување :)

Турија на Кајен, прашање на време беше кога ќе турат во Панамерата... А според мене, двете ги рушат критериумите за грдоќа :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2 на: 04 Мај 2011, 21:06:05 pm »
Панамерава ти е продолжен Boxter. -.- Cayenne пак, ќе премолчам...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #3 на: 04 Мај 2011, 21:20:29 pm »
Прво и основно - се слагам со колега Штрумф кога станува збор за грдоќата на Панамерата и Кајенот.

Али..

Искрено, мислам дека ја разбирам логиката позади Панамера Дизел. Наменета е за оние луѓе на кои им треба голем, луксузен и комфорен крстосувач, со кој што лесно ќе поминат многу, многу километри, а кои сакаат да избегаат од стандардниот избор - S-klasse, 7 или A8. Не е наменета за Поршефилите, очигледно, но во денешно време, ја гледам логиката.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #4 на: 04 Мај 2011, 22:09:23 pm »
Кога веќе и ставаат дизел, треба да ја напраат подостапна, 1.6TDI да речеме совршено би одговарал...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5 на: 04 Мај 2011, 23:50:26 pm »
Кога веќе и ставаат дизел, треба да ја напраат подостапна, 1.6TDI да речеме совршено би одговарал...

Слаб мотор е тој... Има многу снажна машина, 1.5 TD, у постари Опели што се вградуеше... Ѕверетина невидена, а ич не троши ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #6 на: 04 Мај 2011, 23:53:33 pm »

Слаб мотор е тој... Има многу снажна машина, 1.5 TD, у постари Опели што се вградуеше... Ѕверетина невидена, а ич не троши ;D

c c c А бе ѕрцките му ги ... :)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7 на: 05 Мај 2011, 00:11:16 am »
Porsche mislam deka se pod VW grupacijata (ako se lazam,popravete me),a od sefovite VW grupacijata ne gi interesira nisto drugo osven pari,pari i samo pari...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #8 на: 05 Мај 2011, 01:00:47 am »
Па и така пишува бе мече, 3.0тди мотор од фолцваген

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #9 на: 05 Мај 2011, 03:36:37 am »
Па и така пишува бе мече, 3.0тди мотор од фолцваген
Ne go procitav linkot

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #10 на: 05 Мај 2011, 03:39:22 am »
Porsche mislam deka se pod VW grupacijata (ako se lazam,popravete me),a od sefovite VW grupacijata ne gi interesira nisto drugo osven pari,pari i samo pari...

Постои групација (во било кој домен) што ја интересира нешто друго освен пари, пари и само пари? :)

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #11 на: 05 Мај 2011, 03:41:20 am »
Site gi interesiraat samo parite,no mnogu malku kompanii ostanaa dosledni na svoite koreni,odnosno ne napravija nekoi golemi ostapki,no kaj i da e,ke napravat

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #12 на: 09 Мај 2011, 23:54:49 pm »

koj be ne trosi, 7 gradska gi lapa.

Porsche Panamera dizel
Kuda to ovaj svet ide kada Porsche u limuzinu ugrađuje dizel motor? Sledeći primer modela Cayenne, koji je dobio dizel agregat, na redu je i dizel verzija Panamere, za sada samo za evropsko tržište.

U pomenuti automobil će biti ugrađivan Volkswagenov 3,0 litarski common-rail turbo-dizel, koga su u Porscheu "doterali" tako da proizvodi 247 KS i 550 Nm obrtnog momenta. Motor je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem (sa start/stop sistemom) pa tako Panamera dizel do 100 km/h ubrzava za 6,8 sekundi. Ono na šta Porsche posebno skreće pažnju jeste činjenica da Panamera dizel ima autonomiju od neverovatnih 1.200 kilometara sa jednim rezervoarom goriva.

Porsche konecno stana avtomobil sto mozis da go vozis bez da ti gi dupni usite i dzebot.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #13 на: 10 Мај 2011, 00:16:27 am »
Поентата на Porsche (барем до пред некоја година) уопште не беше да внимава на здравјето на ушите на клиентот и/или на длабочината на неговиот џеб. Се знаело кој може да си дозволи Porsche, и што се подразбирало при споменувањето на името...

За жал (според мене), Porsche со претставувањето на Cayenne, почна да го губи тој кредибилитет, стекнат при долги долги години производство на врвни спортски машини.

Сега уште у најава е и Cajun, што е уште некоја SUV ретардација, што ќе изгледа како трол пројден низ комбајн, ама поради значката ќе се продава...

Oh, well...

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #14 на: 10 Мај 2011, 18:16:25 pm »
Беше за очекување :)

Турија на Кајен, прашање на време беше кога ќе турат во Панамерата... А според мене, двете ги рушат критериумите за грдоќа :)
Прво и основно - се слагам со колега Штрумф кога станува збор за грдоќата на Панамерата и Кајенот.

Али..

Искрено, мислам дека ја разбирам логиката позади Панамера Дизел. Наменета е за оние луѓе на кои им треба голем, луксузен и комфорен крстосувач, со кој што лесно ќе поминат многу, многу километри, а кои сакаат да избегаат од стандардниот избор - S-klasse, 7 или A8. Не е наменета за Поршефилите, очигледно, но во денешно време, ја гледам логиката.