После ДВА ЦЕЛИ МЕСЕЦИ, се дочепав до платнени патосници... Petex, маде ин Германиите.
Али, вредеа двата месеци чекање. Патосниците се ЕКСТРА.
По дешавката со патосниците од Самад, луѓето најкоректно ми ги вратија парите, па на 14.05. направив нарачка од Аутолукс. 2.400,00 коштаа овие. Уште при нарачка ми рекоа дека месец дена секако ќе ги чекам, пошто немале на лагер. Арно ама, станаа два месеци. Неисе...
Е сега... Споредбата со оние на Самад е немниновна, а и нема споредба, реално. Овие се класа погоре.
Прво - обликот. Неспоредливо подобро лежат овие, при што покриваат повеќе површина. За заштитата на одмаралиштето за ногата на возачот "ма неќу ни да причам"...
Евидентно. И кај совозачката е евидентно... Еве компарација, head-to-head...
Второ - материјалите. На хартија, оние на Самад беа "погусти". 850 успрот 750 овие. Но, реално, разлика се осеќа, али во корист на овие. Маргинална е, али се осеќа. Меки се на допир и раката буквално ми пропаѓаше кога ги допрев, што е точно она што го барав. Многу патосници ми поминаа низ рацеве оваа календарска година, што можам да направам разлика меѓу добра и лоша платнена патосинца. Од долна страна се комплет со материјал како чичак, што е топ и помогна при самото "легнување" на патосниците.
Овие, на поглед и на осет, се многу, многу, многу, блиску до ОЕМ патосниците на БМВ, Мерц и Ауди, кои се врвни.
@MartinAlfista побара добри патосници - еве ти добри патосници, лапај, имаат за Мито. Тука негде се со цена.
Пошто сакам да се оддолжам за коректноста на
@Samco , доколку сакаат би ги отстапил за да си изработат шаблон, пошто овие идеално покриваат и вака треба да изгледа патосница за Астра Г. Материјалот им е доволно квалитетен и некој што прв пат доаѓа во контакт со нив, нема да примети разлика.
Зимските ги пензионирам до зимо...
А сериозно размислувам да ги продадам и да си купам и зимски Petex, пошто предобро покриваат.
1000-ка, и ги давам овие Гледринг, две сезони користени. Без знаци на користење.