Автор Тема: Која е максималната брзина која сте ја возеле или со која ве возеле ?  (Прочитано 58115 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Q7 има коефициент на отпор од 0.37,
А6 има коефициент на отпор од 0.26,

За споредба новата Фиеста има помал отпор од Q7, со 0.36, Голфот има околу 0.33, Гаљардо има околу 0.31, Ц4 купе има околу 0.28.

Јасно ви е колкава е разликата меѓу Q7 и А6? Како меѓу комбе и кола. Па уште во брзини над 200кмч? Охоооооооооо.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
hah..ne znaev deka imam po aerdinamicna kola od Gallardo..a uste pomalku deka Citroen C4 e tolku aerodinamicen.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Re: Одг: Која е максималната брзина која сте ја возе
« Одговори #92 на: 27 Септември 2011, 22:10:45 pm »
hah..ne znaev deka imam po aerdinamicna kola od Gallardo..a uste pomalku deka Citroen C4 e tolku aerodinamicen.
Ако добро се сеќавам Калибра до скоро беше најаеродинамично возило од сериско производство. Може и уште да е, ама од мобилен штракам ме мрзи да гуглам.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Calibra - 0.26, додека 16V, V6, 4x4 и турбо моделите се 0,29.

Инаку, Honda Insight и Аudi A2 - 0,25
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Со кола сум возел околу 135-140,а ме возеле со ~220+-,ништо посебно ):)
Камион сум возел- 89~90

Е со точак... 60 :) Работам на буткање на оваа брзина и достигнување на 65км/ч :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Ако добро се сеќавам Калибра до скоро беше најаеродинамично возило од сериско производство. Може и уште да е, ама од мобилен штракам ме мрзи да гуглам.
На што и да ти текне, за нешто нај не заборавај дека треба да го спомнеш Мерцедес. Една од тие причини зошто Е класата е побрза од формула е аеродинамиката. И секако добриот мотор.
0.24 коефициент.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
На што и да ти текне, за нешто нај не заборавај дека треба да го спомнеш Мерцедес. Една од тие причини зошто Е класата е побрза од формула е аеродинамиката. И секако добриот мотор.
0.24 коефициент.
Мерцедес е модел 2010, затоа напоменав за Клибрата дека беше, а кое годиште е.
Она што вистина вреди да се напомене е што Мерцедес планира во наредните 5 години кај неколку од своите модели да има 0,20 коефициент
http://www.themotorreport.com.au/29361/mercedes-targeting-020-drag-coefficient-cars-by-2014

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Да не ве удри,шлок :)

Кај комшијава мој, дојде негов другар гастрбајтер во Германија со БМВ М6 но, тјунирано плус во некоја тјунерска куќа во Германија ми рече дека е 750 кс, но најдов дека на нет, дека е 730 кс, ме излажал за малце ама нема врска :)

На обиколница ја преврте сказалката 300+... на Партизанска пред симпо, од шала иде 200 чудо од кола....

Им кажував на некој другарчиња од форумов, па сакав и на сите да ви кажам, да се пофалам...

Све друго до тогаш, што сум возел... и сеа што ке возам ке биде 0
Ке треба многу време, некое друго вакво количе да се појави и да ми поремети сон :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
Слично звучи како М6-ката од G-power ...

Oд 200-300 забрзува како гољфот од 0-100 .... 

Љубоморен сум ти официјално ...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
дај ни факти  ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
дај ни факти  ;D ;D ;D

Вака би изгледало тоа некако ... Страшно ...

Отсутен MecheTo

• Легенда
Томи,на Рики се однесуваше да ни дај факти

Отсутен Tommy

• Легенда
Томи,на Рики се однесуваше да ни дај факти
Е и ја се надевам дека има некое клипче извадено ... :):):)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Hahahahahahahahah strelkata za potrosnja mu pocnuva od 50 a zavrsuva do 150 l/100km majkooooooooooo
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен MecheTo

• Легенда
Hahahahahahahahah strelkata za potrosnja mu pocnuva od 50 a zavrsuva do 150 l/100km majkooooooooooo
кај виде,јас не видов такво нешто