Автор Тема: Kinesko novo skuterce  (Прочитано 105976 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Одг: Kinesko novo skuterce
« Одговори #600 на: 25 Ноември 2014, 14:47:16 pm »
Влатко си можел да пробаш да го напуниш акумулаторот... ако подолго време не е пален- се троши, нормална работа...  Сега и новиот ако не го палиш да речеме 4-5/недела дена, исто нема да ти пали.

Ама чудно па, прво запалил си отишол до болница- и после 20мин да не пали... хм. 

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #601 на: 25 Ноември 2014, 14:58:31 pm »
Влатче, курбла немаш на скутерчето? Јас кога не ми е запален скутерот 5-6 дена или во зима по цел месец си го палам на курбла и ене уште тера акумулаторот.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #602 на: 25 Ноември 2014, 15:00:33 pm »
Не е чудно бил на некој си 30% капацитет и при верглање го испразнил па на второ палење не постигнал да се напуни за таа релација

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #603 на: 25 Ноември 2014, 15:01:59 pm »
Тоа да ама сигурно не е инџекшн скутерчето па да нема курбла ;D освен ако и неа му ја украле

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #604 на: 25 Ноември 2014, 16:33:58 pm »
Nejkese na kurbla da zapali probav nekolku pati..
A koga staivme nov akumulator zapali i na kurbla nesto nemi ide esap tuka ama aj jbg bidna vise..
Na kurbla nikogas ne go palam si pali na kopce cak mak vo sekoe vreme ama vise izgleda akumulatorot bese pri kraj eve zapocnue 4ta godina mislam deka tolku mu bese dysata..Deckoto mi rece starit dago napolnam na punjac edno pola saat i dago teram uste nekoe vreme..
Zdravje nego kazete kako da go osiguram sedisteto sega mie strav da ostavam vekje stvari vnatre..Letoska otide pojasot za polovina i rakavicite a sega kaciga i novite rakavici...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #605 на: 25 Ноември 2014, 16:38:42 pm »
не оставај ствари внатре

• Сениор
« Одговори #606 на: 25 Ноември 2014, 21:12:20 pm »
Ја на стариот мотор го имав преправено никако немоеше еден шо се инатеше дека ќе го отвори,помини ако сакаш да видам како е решено кај тебе.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #607 на: 25 Ноември 2014, 22:46:19 pm »
Ја на стариот мотор го имав преправено никако немоеше еден шо се инатеше дека ќе го отвори,помини ако сакаш да видам како е решено кај тебе.
Pak nekoj izum ???    da vidam vremevo kako kje bide denovive ako e arno kje se cueme kje projdam ama i jas go studirav nekako nemi ide esap ali prifakjam izum ili bilo kakva pomos i korekcija

• Сениор
« Одговори #608 на: 26 Ноември 2014, 21:38:42 pm »
Види дали може одоздола некако да и се придне на сајлата од бравата,од таму ти го отвараат

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #609 на: 12 Мај 2015, 02:13:29 am »
Nekoj da pomogne ak moze ???
Sakam na skutercevo da stavam nekoja signalizacija zvucna za zmigavcite..Znaci cim dades zmigavec da ima nekoj tivok zvuk cisto dami posoci deka zmigavecot mi e uklucen..
Posledno vreme mnogu zaboravam zmigavec uklucen i mise desava nekoj od pozadi so kola dami svirne dame opomene a bog znae pa kolku i me pcuele poradi toa..
Znaci nekakva zujalica li sto ja znam da se namesti ???

• Сениор
« Одговори #610 на: 12 Мај 2015, 20:07:01 pm »
Има у велес реле со базер во него,и клика коа трепка

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #611 на: 12 Мај 2015, 20:13:19 pm »
cena link kako da go baram kaj tie vo moto parts ???