Автор Тема: Која е максималната брзина која сте ја возеле или со која ве возеле ?  (Прочитано 58360 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Ме возеле: ( уште неам полоено :S )

-Fiat Punto 1.2 ( моето ) со 5 луѓе во кола и товарено = 165km/h ( толку е возено најмногу а не е пробано до крај колку ќе иде )

-Golf 4 110hp = 195km/h
Ти лично колку имаш возено ??? Јас 110км/ч имам 15 год. Ќе полагаш ? до каде е законов за полагање на 16 год ???

Јас исто 110 иначе имам 16 год.
Колку штом знам на законов уште му треба време се праат некој измени јас не се надевам на него чекам  во лето  да напунам 17 и да полагам.  
Друже на 17 и пол години можеш да полагаш ;)

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 262
http://www.fakulteti.mk/news/11-11-10/oficijalno_-_maloletnici_mozhe_da_vozat.aspx WTF ??? или ти не си добро информиран или тие од факултети не се ... Неможат да даваат лажна информација колку што знам

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
Добро де на 17 ипол :)
Прашал таткоми Suzuki му рекле уште не мозе да се полага на 16.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
Нема везе тоа со 16 години другар! во понеделникот еден комшија (16 годишен) ми кажа дека прашал во кекец и му кажале напуни си 17 и пол и дојди ;)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
Добро де на 17 ипол :)
Прашал таткоми Suzuki му рекле уште не мозе да се полага на 16.
Епа догодина ова време ќе си полагаш :)

Отсутен Knight_

• Редовен
Да да во мај праам 17 :)

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
Fiat G.Punto 1.2        170km/h
Skoda Fabia 1.6TDI    190km/h
Audi A3 1.9TDI          200km/h
Audi A4 2.0TDI          220km/h

Ova jas go imam izvozeno,  najstrasno bese so fiatot i skodata :D
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен Knight_

• Редовен
Што е толку страшно со Пунтовциве прочитав уште 1 пост исто мн било страшно.
Таткоми да не ми казеше дека вози 170 немаше ни да знам ни се тресе ни нишо :/ 

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
Па можеби тоа било пунто со 200.000км по пат не рамен со никакви амортизери и никакви гуми...
Се имам возено за Битола со Форд Ескорд 1.8 Добар со 180.000 сочуван и крена човеков 120 и колава почна да се треси целата забегуваше па да слушнеше каков звук вадеше санки трактор на удолница со вкрај гас !!!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
^^
Замислете какво е чуството да возиш 160+ со застава 128, стара 25 години.

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
^^
Дете во Кичево има стодвајсосмица абартх тврди дека е..Оди 180 на плин Резерварот за бензин му е дупнат..

Замисли кое е чуството дури и кога сликал не може убаво да го слика од јаки вибрации!!!

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7218
  • French diamond
^^
имам и јас осетено пред 5-6 години.. со старио мој од ѓавато надолу, празно беше, и крена негде ~165, почнав да ја држам маската предна, мислев ќе се распадни ;D Од тогаш го засакав многу стоедното :D На право до кај 150 го имаше пуштено...

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
Па можеби тоа било пунто со 200.000км по пат не рамен со никакви амортизери и никакви гуми...
Се имам возено за Битола со Форд Ескорд 1.8 Добар со 180.000 сочуван и крена човеков 120 и колава почна да се треси целата забегуваше па да слушнеше каков звук вадеше санки трактор на удолница со вкрај гас !!!

razlikata e vo toa sto kaj fiat i skoda se oseka brzinata, dodeka kaj audi mislis deka lebdi da se izrazam slikovito :D
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **

razlikata e vo toa sto kaj fiat i skoda se oseka brzinata, dodeka kaj audi mislis deka lebdi da se izrazam slikovito :D
Јас мислам дека зависи од амортизери гуми и од тежината на колата...

Отсутен gorgasmatron

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 180
  • i am the way

Moeto punto ima zdravi amortizeri, spushteno 40mm so novi pravi bandazi i novi toyo t1r gumi go vozev i na udolnica koa mi pokaza 200 nemase tresenje, tropanje krckanje nisto od toa, strasnoto e sto imas vpecatok deka ke poletas