Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 763682 пати)

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1245 на: 01 Ноември 2017, 16:34:24 pm »
Exide premium 47ah vo sabotata go zemav, pokazuva 12.3V
Kako sto znam nov akumulator treba da bide 12.5-12.7V
Deckoto sto bese tamu i go menuvase zema meracot no mi pokaza samo deka alternatorot e vo red i dobro polni. Ne iskomentira za akumulatorot a i mene ne mi tekna togas da vidam sto pokazuva akumulatorot.
@andzelo ?

Здраво друже,
Извини, што сега пишувам!
како го мереше? многу е важно како и со што е мерено !
Дојди кај мене, ќе го мериме и акумулаторот и возилото LIVE и ќе го стаиме видеото, добро ќе биде да се види како е целата прецудара стручно и како што треба по стандарди на фабрика како Exide што работи и го има произведено акумулаторот од 43 Ah специјално за Форд.
Да има 12,3V нема да запали возилото, кај нас по стандарди за ОЕМ(фабричко вградување) мора да бидат 12,7 во магацин бидејки ние сме едини што ги снабдуваме овластените салони за автомобили со фабрички акумулатори во Македонија.
Повели бројче 078312220.
Поздрав !
Sega go proverivme akumulatorot i se e vo red.
Nad 12.7v e, amperazata dosta nad deklariranata. Alternatorot kako sto i ne se somnevam e odlicen, ovojpat 14.4 si pokaza kako sto i pokazuvase dodeka odev nakaj Batter evolution.
So Andzelo ne uspeavme da se najdeme no deckoto sto bese tamu mi objasni zosto moze da ja gledam vrednosta 12.3
Jas go proveruvam ova na displej vo kolata, i za da go aktiviram treba kontakt da ima i radioto da bide vkluceno. Na zapalena kola polnenjeto na alternatorot sto go pokazuva e besprekorno tocno, i zatoa mislev deka i vrednosta za akumulatorot sto ja dava (na isklucena kola) bi trebalo da e tocna. No po se izgleda deka kontaktot i radioto mu vlecat del i ne pokazuva vistinska vrednost.

Kako sto pisav koga go menjavav, se nadevam ke izdrzi podolgo od 5 godini i mesec-dva kolku sto traese toplata.

Na kraj izvinuvanje do @andzelo za moeto somnevanje vo Battery evolution i deckite tamu, deka mozebi mi podmetnale skart proizvod.

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 155
« Одговори #1246 на: 02 Ноември 2017, 13:02:13 pm »
Имам едно прашање до Анџело и останататите што се бават со продажба, колку максимум чувате акумулатори откако ќе ги увезете, да речеме тие што не се продале, дали ги продавате акумулаторите што стоеле подолго време(не очекувам одговор на ова :) ), дали има некаков рок на стоење/некористиње по што истите би се вратиле некаде и како се регулира тоа? Фала.

Супер прашање!
Јас ќе зборам за мене, не важи ова за сите !
Бидејки дел мојата фамилија 20 години беше дел од директно производство на акумулатори и знае точно како и колку треба да стојат акумулаторите одкако ќе се произведени ми даде еден совет на сам почеток со Exide : НЕ држи лагер голем, туку месец за месец, со тоа им го зголемуваш векот на користење на купувачите и ќе ти бидат благодарни, макар да е поскапо и потешко за работа, на крај ќе видиш дека ќе имаш минимални рекламации а со Exide и незабележителни.
Од 2008 година до сега така функционираме и кај нас роба повеќе од 40 дена не стои(со исклучоци на некои многу многу специфични типови)
Тоа е како ние работиме!

Е сега по Европски стандарди акумулаторот(зборам за брендови како Exide, Bosch..) може без проблем да стои 6 месеци до активирање и повеќе не навлегувам.
Секако ако е паднат малку напонот на 12,6... или слично пред активирање може да се дополни и да нема никаков проблем!
Поздрав !

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
« Одговори #1247 на: 02 Ноември 2017, 13:10:33 pm »
Exide premium 47ah vo sabotata go zemav, pokazuva 12.3V
Kako sto znam nov akumulator treba da bide 12.5-12.7V
Deckoto sto bese tamu i go menuvase zema meracot no mi pokaza samo deka alternatorot e vo red i dobro polni. Ne iskomentira za akumulatorot a i mene ne mi tekna togas da vidam sto pokazuva akumulatorot.
@andzelo ?

Здраво друже,
Извини, што сега пишувам!
како го мереше? многу е важно како и со што е мерено !
Дојди кај мене, ќе го мериме и акумулаторот и возилото LIVE и ќе го стаиме видеото, добро ќе биде да се види како е целата прецудара стручно и како што треба по стандарди на фабрика како Exide што работи и го има произведено акумулаторот од 43 Ah специјално за Форд.
Да има 12,3V нема да запали возилото, кај нас по стандарди за ОЕМ(фабричко вградување) мора да бидат 12,7 во магацин бидејки ние сме едини што ги снабдуваме овластените салони за автомобили со фабрички акумулатори во Македонија.
Повели бројче 078312220.
Поздрав !
Sega go proverivme akumulatorot i se e vo red.
Nad 12.7v e, amperazata dosta nad deklariranata. Alternatorot kako sto i ne se somnevam e odlicen, ovojpat 14.4 si pokaza kako sto i pokazuvase dodeka odev nakaj Batter evolution.
So Andzelo ne uspeavme da se najdeme no deckoto sto bese tamu mi objasni zosto moze da ja gledam vrednosta 12.3
Jas go proveruvam ova na displej vo kolata, i za da go aktiviram treba kontakt da ima i radioto da bide vkluceno. Na zapalena kola polnenjeto na alternatorot sto go pokazuva e besprekorno tocno, i zatoa mislev deka i vrednosta za akumulatorot sto ja dava (na isklucena kola) bi trebalo da e tocna. No po se izgleda deka kontaktot i radioto mu vlecat del i ne pokazuva vistinska vrednost.

Kako sto pisav koga go menjavav, se nadevam ke izdrzi podolgo od 5 godini i mesec-dva kolku sto traese toplata.

Na kraj izvinuvanje do @andzelo za moeto somnevanje vo Battery evolution i deckite tamu, deka mozebi mi podmetnale skart proizvod.

Нема гајле друже, не е работа само да се продаде, земат пари и толку.....УСЛУГАТА после продажба е таа што го прави  имиџот на една компанија и лично на мене како преставник.

Инаку сакав и јас да бидам присутен но се разминавме за жал.

Поточно стартната моќ била 570 А од декларирани 450А што е ТОООП и потврда дека Exide Premium Carbon boost е врвот во акумулатори во Европа по екстра цена !

Поздрав друже и се гледаме за 6,7 години :) !

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1248 на: 02 Ноември 2017, 13:28:12 pm »
Друга работа, не знам колку сум во право али акумулатор најмногу страда ако се извергла до максимум или ако се остават светла на пример да се испразни да не може ни сигналните сијалици да ги светни. Мада рака на срце лани 5-6 пати го преверглував пред да го средам палењето, од како го средив ептен брзо палеше и на - темп со 3 греачи... али мислам дека бааѓи му го скратив векот.

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1249 на: 04 Ноември 2017, 08:55:19 am »
Друга работа, не знам колку сум во право али акумулатор најмногу страда ако се извергла до максимум или ако се остават светла на пример да се испразни да не може ни сигналните сијалици да ги светни. Мада рака на срце лани 5-6 пати го преверглував пред да го средам палењето, од како го средив ептен брзо палеше и на - темп со 3 греачи... али мислам дека бааѓи му го скратив векот.

@Bicikle  Sekako da, se krivat plochi, pagja aktivnata masa od plochite, kiselinata potemnuva, se gubi kapacitetot i potoa doagja ona "Narodskoto"  _ Akumulatorot ne mi drzi struja :)

Koga edno vozilo ne pali togash nema prichina toa da se vergla do maximum bidejki doagja so permanetno oshtetuvanje na akumulatorskata baterija.

Isto mnogu golem problem koga ke se ostavi nenapolnet akumulatort posle jako verglanje, istiot mora odma da se nadopolni so struja na aparat za polnenje i taka ke se sprechi umiranje na istiot.
« Последно менување: 04 Ноември 2017, 09:52:43 am nidzzo »
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1250 на: 09 Ноември 2017, 16:38:15 pm »
Предлог со цена за акумулатор за БМВ 1 дизел 2005та год колата е без старт стоп систем

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
« Одговори #1251 на: 09 Ноември 2017, 20:54:13 pm »
Предлог со цена за акумулатор за БМВ 1 дизел 2005та год колата е без старт стоп систем

Здраво друже,
Пиши што мотор е, кубикажа, kw, дизел/бензин
Повеќето се околу 1800/2000ки дизел, ако е така оди
Најдобро Exide Premium Carbon 77Ah 760A - 5700 денари со вратен стар и попуст за Carclub 5000 денари, или
поефтино Exide Excell 74 Аh - 5050 денари со вратен стар и попуст за Carclub 4400 денари
Поздрав !

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1252 на: 09 Ноември 2017, 20:57:06 pm »
тој е еден и ист мотор 118/120/123д утре ќе го сликам и ќе ти пишам

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1253 на: 10 Ноември 2017, 12:05:45 pm »

Здраво друже,
Пиши што мотор е, кубикажа, kw, дизел/бензин
Повеќето се околу 1800/2000ки дизел, ако е така оди
Најдобро Exide Premium Carbon 77Ah 760A - 5700 денари со вратен стар и попуст за Carclub 5000 денари, или
поефтино Exide Excell 74 Аh - 5050 денари со вратен стар и попуст за Carclub 4400 денари
Поздрав !

Zdravo @МАРЈАН

Eve i od DURACELL AUTOMOTIVE ponuda za Akumulator za vasheto BMW
12v 74Ah 740A Duracell Advanced eko cena so ostavanje na stariot akumulator: 5150 den.

Pozdrav
(02) 2783030
(02) 2782030

(02) 2783030
078 373414

Отсутен goce_l

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #1254 на: 13 Ноември 2017, 12:40:45 pm »
Здраво,
Ќе ве замолам за предлог за акумулатор со цена за Smartfortwo 0.6  од 2002 година.
Благодарам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1255 на: 13 Ноември 2017, 12:48:28 pm »
Една ваква нема да ти заврши работа?

;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1256 на: 13 Ноември 2017, 14:17:28 pm »
море за ними е се ѓаол ипол по aH :) (претпоставувам)

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1257 на: 13 Ноември 2017, 15:25:41 pm »
Здраво,
Ќе ве замолам за предлог за акумулатор со цена за Smartfortwo 0.6  од 2002 година.
Благодарам.

@goce_l  Za Vashiot Smartfortwo 0.6  12v 44Ah DURACELL akumulator, Eko cena so ostavanje na stariot vash akumulator i vkalkuliran popust: 3000 den.
(02) 2783030
078 373414

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1258 на: 13 Ноември 2017, 21:36:38 pm »
Здраво,
Благодарам.
Druze, site proizvoditeli na akumulatori imaat battery finder. Proveri si prvo sam, najvazno ti e da znaes sto dimenzija ti treba. Dali na duracell, dali varta, exide, proveri si sam.
Potoa ke znaes da ne ti ubutaat nesto sto ne e po dimenzii za tojata kola, kako na primer duracelot 44 ah sto ti go ponudija. Od duracel bi ti odgovaral 45ah starter ili 50ah advanced. Dimenzija koja treba da ja baras e 207x175x190.

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
« Одговори #1259 на: 14 Ноември 2017, 08:12:07 am »
Здраво,
Благодарам.

Повели друже,

Exide 50Ah(207x175x190) - со вратен стар и попуст за наши членови 2850 денари
078312220
Поздрав !