Exide premium 47ah vo sabotata go zemav, pokazuva 12.3V
Kako sto znam nov akumulator treba da bide 12.5-12.7V
Deckoto sto bese tamu i go menuvase zema meracot no mi pokaza samo deka alternatorot e vo red i dobro polni. Ne iskomentira za akumulatorot a i mene ne mi tekna togas da vidam sto pokazuva akumulatorot.
@andzelo ?
Здраво друже,
Извини, што сега пишувам!
како го мереше? многу е важно како и со што е мерено !
Дојди кај мене, ќе го мериме и акумулаторот и возилото LIVE и ќе го стаиме видеото, добро ќе биде да се види како е целата прецудара стручно и како што треба по стандарди на фабрика како Exide што работи и го има произведено акумулаторот од 43 Ah специјално за Форд.
Да има 12,3V нема да запали возилото, кај нас по стандарди за ОЕМ(фабричко вградување) мора да бидат 12,7 во магацин бидејки ние сме едини што ги снабдуваме овластените салони за автомобили со фабрички акумулатори во Македонија.
Повели бројче 078312220.
Поздрав !
Sega go proverivme akumulatorot i se e vo red.
Nad 12.7v e, amperazata dosta nad deklariranata. Alternatorot kako sto i ne se somnevam e odlicen, ovojpat 14.4 si pokaza kako sto i pokazuvase dodeka odev nakaj Batter evolution.
So Andzelo ne uspeavme da se najdeme no deckoto sto bese tamu mi objasni zosto moze da ja gledam vrednosta 12.3
Jas go proveruvam ova na displej vo kolata, i za da go aktiviram treba kontakt da ima i radioto da bide vkluceno. Na zapalena kola polnenjeto na alternatorot sto go pokazuva e besprekorno tocno, i zatoa mislev deka i vrednosta za akumulatorot sto ja dava (na isklucena kola) bi trebalo da e tocna. No po se izgleda deka kontaktot i radioto mu vlecat del i ne pokazuva vistinska vrednost.
Kako sto pisav koga go menjavav, se nadevam ke izdrzi podolgo od 5 godini i mesec-dva kolku sto traese toplata.
Na kraj izvinuvanje do
@andzelo za moeto somnevanje vo Battery evolution i deckite tamu, deka mozebi mi podmetnale skart proizvod.