Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
138 (42.5%)
Black Horse
32 (9.8%)
Vesna
22 (6.8%)
Topla
63 (19.4%)
било кој...
70 (21.5%)

Вкупно гласови: 324

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 684611 пати)

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 155
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #180 на: 24 Јули 2013, 09:18:02 am »
Exide Premium 53Ah*** vi e 3900mkd, so stariot 3600 - 2 godini garancija, hermeticki zatvoren najmoknata klasa od Exide, fabricki OEM akumulator za BMW1, Alfa, Fiat, Renault,Opel, Peugeot, Seat, VW, Audi a1....

Exide Premium 60Ah*** vi e 5200mkd, so stariot 4850 - 2 godini garancija isto OEM fabricki akumulator.

078/31-22-20 za podetalni informacii

Pozdrav!

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #181 на: 24 Јули 2013, 11:14:19 am »
Анџело, а едно нова темичка за акумулатори а?

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
« Одговори #182 на: 24 Јули 2013, 14:26:02 pm »
Jas koklu sto mozam sum vi na raspolaganje, se sto ve interesira za akumulatori mozete slobodna da prasate dali tuka dali na nova tema, dali na mail dali na tel koga sum tuka ke vi odgovoram.
Koga stanuva zbor za akumulatori site se strucnjaci i tvrdat raboti za koi i nemaat cuena ne pa videno.
Zaedno so Exide sum prisustvuval na site simpoziumi ramo do ramo so vrvni strucnjaci od Mercedes, Bmw,Audi, Jeep...... taka da tehnologijata od najobicna pa do  full hibridna mi e poznata.

Pa sto i da treba tuka sum.

POZZ

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #183 на: 24 Јули 2013, 14:27:43 pm »
EXIDE zdravje kako ke se pokaze. Em e precenet ama ne znam kako ke bide so vremeto. Fakt e deka Varta (Made in Germany) e kvalitet. SVE DRUGO E NULA

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
« Одговори #184 на: 24 Јули 2013, 16:06:54 pm »
Odkako gi kupi Johnson Control "Varta Made in Germany ne postoi". Ja zatvorija fabrikata vo Hanover.Za Makedonija doaagaat od Ceska fabrika Dinamik  so kvalitet so dovolno e da se vidi kutijata samo.

Exide so svoite podbrenda TUDOR, FULMEN, DETA, SONNAK i originalna Exide fabrika so sopstven tehnoloski centar vo Italija(od kade sto doagaat akumulatorite vo Makedonija) e prv dobavuvac na originalni akumulatori za 90% od Evropskite proizvoditeli na avtomobili.

SONNENSCHEIN e prva fabrika vo svetot sto proizvede GEL akumulator e vo sopstvenost na Exide ( proveri na GNB.COM)

Stop- Start e sozdadeno od Exide i mn dr raboti sto moze slobodno da gi proverite po svetskite forumi i web-sajtovi

Proverete i na Facebook ako sakate : Facebook / Exide акумулатори постовите ставени таму ке ви дадат мн информации за европскиот и светски акумулаторски пазар

ПОЗЗ

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
« Одговори #185 на: 24 Јули 2013, 16:09:44 pm »
A negudrugoto Exide e vo MAkedonija 5 godini od 2008 i dosega na prodadeni nad 50000 akumulatori se pozalile okolu 50tina ili 0,001 %
Kaj drugite akk. vo Makedonija e prosek minimum 10% godisno.

Kaj nas nema ispituvanje cekanje ako ne e dobar sto se slucuva mn mn retko odma go menuvame od nas.

POzz

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #186 на: 24 Јули 2013, 16:26:28 pm »
Добро, нема смисла вака фалење и дуење на бројките. Не сме од Марс паднати .
Знаеме кој е и што е Exide, а знаеме и за другите.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #187 на: 24 Јули 2013, 16:30:34 pm »
Јас ќе си признаам.

Фабрички во Леонот (МК2 2010год.) имав Exide, ама рокна за нецели 3 години и без малку 24.000км поминати, без никаква најава во 21:30 навечер, надвор од Скопје.
Затоа го прескокнав како избор за наредниот што го купив.
Во овластен сервис ми кажаа дека и одлично ми истерал.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #188 на: 24 Јули 2013, 16:34:09 pm »
Хаха, абе ај. Јас имав фабрички кинески и 5 години ме служеше прекрасно. Очекував кога ќе цркне бидејќи имаше индиции за истото. После него купив Exide па ќе видиме како ќе се покаже.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 801
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #189 на: 24 Јули 2013, 17:20:20 pm »
Умре гупката шо ме фалеше па јас ке си се пофалам.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #190 на: 24 Јули 2013, 17:36:36 pm »
Јас ќе си признаам.

Фабрички во Леонот (МК2 2010год.) имав Exide, ама рокна за нецели 3 години и без малку 24.000км поминати, без никаква најава во 21:30 навечер, надвор од Скопје.
Затоа го прескокнав како избор за наредниот што го купив.

Kaj mene originalniot Varta mnogu mnogu godini terase (skoro 8 ili 9 godini) - Ama Made in Germany bese. I za tamu se e drug kvalitet. Ama vo VW a da bila kolata Seat ili Skoda za pomalce od 2-3 godini ke riknel.
Sepak se znae zasto se kupuva VW i zatoa si e taka. Baska moeto vozilo na ispratnica PISUVASE od Germanija - znaci ne dojde direktno od Spanija :) bilo za Germanski pazar druze :) A ima mali razliki megju isto takvo za MK pazar.

Odkako gi kupi Johnson Control "Varta Made in Germany ne postoi". Ja zatvorija fabrikata vo Hanover.Za Makedonija doaagaat od Ceska fabrika Dinamik  so kvalitet so dovolno e da se vidi kutijata samo.

Exide so svoite podbrenda TUDOR, FULMEN, DETA, SONNAK i originalna Exide fabrika so sopstven tehnoloski centar vo Italija(od kade sto doagaat akumulatorite vo Makedonija) e prv dobavuvac na originalni akumulatori za 90% od Evropskite proizvoditeli na avtomobili.

SONNENSCHEIN e prva fabrika vo svetot sto proizvede GEL akumulator e vo sopstvenost na Exide ( proveri na GNB.COM)

Stop- Start e sozdadeno od Exide i mn dr raboti sto moze slobodno da gi proverite po svetskite forumi i web-sajtovi

Proverete i na Facebook ako sakate : Facebook / Exide акумулатори постовите ставени таму ке ви дадат мн информации за европскиот и светски акумулаторски пазар

ПОЗЗ

Te sfakjam deka denes nema Varta - Made in Germany. Zboram za 1999 god. od koga si ja kupiv kolata. Togas imalo Made in Germany. Za sega Gospod da ni e na pomos. Cenite TOGAS i SEGA se isti a kvalitetot e padnat recisi nekolku pati.
Na vremeto uste vo 1997 godina na PRVIOT LINK KOJ BESE NAPOJUVAN SO 1.2KW solarni paneli (Solarex) so AMERIKANSKI (Made in USA) PANELI koristevme AGM (gel baterii). Taka da mnogu dobro znam za sto zboris. Tie baterii BEZ PROBLEMI teraa 10 godini !!! I toa nekolku pati imase deep discharge  (na -25 stepeni).
Ama drugo e Made in USA, Made in Germany a drugo e Made in Italy.

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
« Одговори #191 на: 24 Јули 2013, 19:25:19 pm »
Ok decki jas poveke ne diskutiram za Exide.Dovolni se site sto kupile za ovie 5 god Exide da ne bidam svaten pogresno.
Kako i da barem denes sve pisuva na internet.

Ako vi zatreba nekakva  tehnicka informacija okolu akumulatorite na pazarot ili Exide tuka sum slobodno me konsultirajte.

Za pointeresni informacii okolu akumulatorite i industriskite baterii slobodno mozete da najdete na Fb stranata : "Exide акумулатори" ili www.exide.com

Pozz

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #192 на: 24 Јули 2013, 23:10:38 pm »

Kaj mene originalniot Varta mnogu mnogu godini terase (skoro 8 ili 9 godini) - Ama Made in Germany bese. I za tamu se e drug kvalitet. Ama vo VW a da bila kolata Seat ili Skoda za pomalce od 2-3 godini ke riknel.
Sepak se znae zasto se kupuva VW i zatoa si e taka. Baska moeto vozilo na ispratnica PISUVASE od Germanija - znaci ne dojde direktno od Spanija :) bilo za Germanski pazar druze :) A ima mali razliki megju isto takvo za MK pazar.

Знам, ти држи влага муабетот. Се знае зошто се купува VW.

И јас кога зимав кола гледав Голфче да земам и тоа баш заради акумулаторот. Ама беше некоја сива боја и не одговараше со капакот на моторот. Ептен распар беше. Кај шпанецот беше црн и некако по усогласен со внатрешноста на моторот. Башка + - клемите некако со медитерански дух беа изведени и како целина ветуваше многу повеќе.

Ама тоа е, на грешките се учиме, памет за нареден пат.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #193 на: 27 Јули 2013, 02:20:39 am »
Имавте право, денес пак без било каква причина ми откажа скапо платената Топла 12V/ 60Ah maintenance free :( Викендов сервисеров ќе бил за Охрид (а сабота им е работен ден, бар од 10 -12:30ч), у понеделник треба пак да му го носам. Прошлиот пат, само го наполни и ми наплати 200 денари a под гаранција ми е, знам дека не се поправаат ама ако и овој пат не ми пише потврда да земам нов акумулатор, искрено ќе ги тужам! Адвокати бар имам, а имам и доказен материјал ... Таман се мислев да идам на пат и цврц, тапа  >:( Е што е многу, многу е, среќа бар што ми се деси тука. 15 год. користам Топла, можда ете се десило, не викам не - нико није савршен, ама крај на приказната! Немам више живци да се заебавам, а уште помалце кичма да се килавам со монтажа и демонтажа, плус 15 км до Аутокоманда и назад неколку пати, излагај од работа ... Ако пак се прават мутави дека ја сум го испразнил, незнам заборавил светла и што уште не измислија, сум возел на плин ... мењам фирма дефинитивно! Па ја кога го бирав го барав најјакиот што може да ми го собере у кола и најквалитетниот што го имаат, сега ми е криво што не си купив класичен, ама немам обичај да отворам хауба и да проверам течност. Она зеленото „сијаличе“ не свети, знам дека после полнење пак ќе тера и до кога вака ??? Додека не помине гаранцијата, морееее. Хебла у глава само, а не ја таму културен, фин ... демек ај со арно, а фраерот си знае, не му е ова сефте (ако ги читавте постовите мои претходни, баш пишував за еден сличен како мојот МРТОВ...). Ма у к***ц више, никад вака не сум се заебавал, бар не у гарантен рок. Ќе идам и до Друштво за заштита на купувачи, не дека ќе помогне, ама имаат еден човек од медиумите, па нека лае, за тоа бар зема плата. О.К. ај да не јадам и ја многу бурек, јес да ми го поеба викендов, да видиме како ќе се одвива ситуацијава понатаму. У секој случај осеќам дека ќе биде интересно ;) Со сервиси и комерцијалисти цел живот се оправам, чудна е оваа наша земја, стварно мајку му ... Дур ти го продадат све мед и млеко тече, а после ете ти, имаш сервис, па ебавај се со нив. Ја да сакав половен, таков ќе си купев и ќе знаев што ме чека, а за откуп на стариот и самиот ќе си го однесам у отпад, после толку шетање по ќерамиди нема да ми биде ни тоа тешко. 

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #194 на: 27 Јули 2013, 09:34:57 am »
Џиџи ќе ти го дадам јас мојот од Астрата за да завршиш работа ако ти треба за на пат или било што додека не се снајдеш. Таа кола секако не се вози и викендов немам потреба од неа. Ако ти треба слободно ѕвони на 077982882 :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“