Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 762820 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1590 на: 11 Декември 2017, 15:23:32 pm »

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #1591 на: 11 Декември 2017, 17:41:36 pm »
...но да не испадне дека само јас нешто барам и се бунам...а на сите вас ви е арно...

...се забавувате...а јас ви упаднав и ви ја расипав забавата...не е убаво тоа од мене..

...башка...несакам да имам на душа никого што еднаш веќе му се слошило... кога ги осознал гнасотиите... што самиот ги правел (ама ете...незнаел што прави)...

...уште побашка..што имам семејство...и други (по)важни работи во животот...

...и најбашка...како што веќе еднаш реков: никогаш во живот не ме раководеле користољубивоста, одмаздата, парите или било каков друг личен интерес, при донесувањето на одлуките...и не се појавив од тие причини на форумов...

...мојата мисија овде е завршена...

...кога ќе создадете "критична маса од камаради"... на која не им е сеедно што се случува во државава...и не чека секогаш некој друг да му ги решава проблемите...викнете ме...ќе ви се придружам...

дотогаш...останете ми раат и со добро здравје.

ваш камарад

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #1592 на: 11 Декември 2017, 23:05:59 pm »
Во лош момент упаѓам али ЈБГ... Зошто приметувам дека акумулаторот ќе испушти душа, нека пуштат понуда увознициве па да се одлучам. Се работи за Пунто мк2 8в, од електрика има само електрични стакла и централно. Добра ми се виде понудата од Фиат што ја пуштил некој пред некоја страница, ама ако понуди некој подобра зошто да не.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1593 на: 11 Декември 2017, 23:21:15 pm »
Да не случајно имаше Exide досега ? :D

Инаку да препорачам Топла од тие плавите.. Таков имам на клиото веќе 2 ипол години.. Го користев со појачала звучници, се дешавало по 2/3 сати музика да пуштам и секогаш палело без проблем..

На бмвто имам исто Топла стар е нецела година, рано е да кажам дали го бива или не..

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #1594 на: 11 Декември 2017, 23:31:07 pm »
Не, а и да беше ќе бев задоволен. Втора зима е кај мене без проблеми и без никакво одржување си тераше до сега, а пред тоа колку време е користен не знам.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #1595 на: 11 Декември 2017, 23:56:57 pm »
Фалеше ваква предновогодишна драма на форумов,иако непотребно исфорсирана во епизоди,со заплети,па расплети па пак заплети и заморна за следење.Кој е во право ваљда си знаат самите,а се надевам ќе има судска завршница која ќе ја дознаеме сите,дали за измама или лажно клеветење,сеедно.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1596 на: 11 Декември 2017, 23:59:09 pm »
Јас се извинувам можи долевам бензин на огнот.. Не сум доволно во тек а сега ја прочитав статијата на порталот. Вика ќе имало нови модели на промоција ова она.. Како тоа кога фабриката камарад со докази потврди дека е затворена ?

Дали тоа Х фабрика произведува фалсификат Exide акумулатори?
Ако не, до кога ќе траат залихите ? Сигурно фабриката нема произведено акумулатори за наредните 5 години после затворањето..

Ете и анџело го нема да се изјасни, да си го одбрани брендот.. Ако е веќе во право..

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1597 на: 12 Декември 2017, 08:44:14 am »
Во лош момент упаѓам али ЈБГ... Зошто приметувам дека акумулаторот ќе испушти душа, нека пуштат понуда увознициве па да се одлучам. Се работи за Пунто мк2 8в, од електрика има само електрични стакла и централно. Добра ми се виде понудата од Фиат што ја пуштил некој пред некоја страница, ама ако понуди некој подобра зошто да не.

Po pretpostavka deka Puntoto e benzinec ponuda od DURACELL Akumulatori: 12v 44ah so ostavanje nA STARIOT akumulator t.e eko cena: 3000 den ramno.

(02) 278 30 30

Pozdrav,
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1598 на: 12 Декември 2017, 09:14:58 am »
Која е разликата меѓу акумулатори за возила со и без "Start-Stop" систем?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1599 на: 12 Декември 2017, 09:16:14 am »
Наводно имале некои спирали или поинакви ќелии кои што биле наводно појаки за да го издржат третманот на старт стоп системот.

Ова е од продавач на Moll мислам беше.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1600 на: 12 Декември 2017, 09:25:24 am »
Која е разликата меѓу акумулатори за возила со и без "Start-Stop" систем?
Работи со поразлична технологија (не се со киселина), поразличен интервал на полнење, пократко време на полнење, но од друга страна не издржуваат на пре-наполнување и затоа сите електронски системи вклучително и алтернаторот мора да се во топ кондиција (и поради тие причини некои траат пократко, особено кога се во пар со старт-стоп систем).

Во колите најчесто користат тип AGM.
https://en.wikipedia.org/wiki/VRLA_battery
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1601 на: 12 Декември 2017, 09:28:01 am »
Јас би сакал изрично еден протест да врачам на клаберите.

Терминот "Експерт" со кој лечите комплекси, да си го задржите позади јазик како не би се вжештувале полемиките.
Ова е форум, не е не знам како да го наречам - официјална јавна (управна) институција или слично. Тука се споделуваат мислења. Вашите експертски тези во случај да сте соодветен експерт во одредена бранша, споделете ги на одредена тема, ако треба и означете ја вашата титула или стручност и толку. Кој разбрал - разбрал. Кој не разбрал, ќе се теши во постот на некој друг член пошто така му одговара или како што се лечат повеќето по форуми со алтернативна медицина.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1602 на: 12 Декември 2017, 09:30:26 am »
Мене прееска ме зачуди, што на ладно време, со пуштено греење на седишта, волан и вентилација, пуштени светла и радио, се уклучи Ауто-стоп и сите ствари си продолжија да си работат...

Дали тоа е преголемо оптеретување за акумулатор/алтернатор? Дали да гасам некој потрошувач во таква ситуација?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1603 на: 12 Декември 2017, 09:34:27 am »
мислам дека доколку има потреба ЕКУ-то ќе почне да гаси по одреден приоритет, нема што ти да се замараш
твое е да грееш рацете на волан и да гледаш кај возиш :)

е сеа порано по ЈУС беше да не пушташ одмаглување и да бришеш со раце за да му го продолжиш векот на акумулаторот, ама ги надживеавме тие моменти ;D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1604 на: 12 Декември 2017, 09:41:31 am »
Ко што вика марјанот, ако треба да се гаси нешто, првото што ќе го изгаси е старт-стоп системот. Исто како што не функционира додека прави регенерација на ДПФ кај дизељ, така не прави старт-стоп и кога активно полни акумулатор. Вози и немај гајле. Кога ќе цркне, ќе си купиш нов, ќе го програмираат ЕКУ-то на колата да го полни новиот по капацитет и стартна струја и немаш гајле.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.