Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 762947 пати)

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1395 на: 04 Декември 2017, 20:50:30 pm »
Black horse fabrika e zatvorena 5 godini po ted druze.

ПРОДАДЕНО :)

ОДБОР ПОВЕРИЛАЦА ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА СОМБОР ПРИХВАТИО ШЕСТУ ПОНУДУ БАТАГОНА

Објављено понедељак, 04 децембар 2017 04:35

ИЗВОР:
http://www.sombornjuz.in.rs/vesti-menu/ekonomija/9579-%D0%BE%D0%B4%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B5-%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BE-%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83-%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%83%D0%B4%D1%83-%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%B0.html

...наводно пробале и EXIDE да им ја земат фабриката на србиве, за да трајно ја затворат...

Отсутен DMirceski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 200
« Одговори #1396 на: 04 Декември 2017, 23:03:46 pm »
Nidjo fala za brziot odgovor no jas mislev dopolnuvanje so destilirana voda, a akomulatorov mene mi izgleda bez odzavanje
Good Year

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
« Одговори #1397 на: 05 Декември 2017, 01:49:18 am »

ps: A shto se odnesuva do novo-razvienata tema ili kako shto sakate da ja narechete shpanska serija, moze samo konsultacii ako vi trebaat da vi pomogneme vo vrska so temata.

@nidzzo

не те разбирам што ти значи ова...на кого му нудиш помош во вид на консултации...еве мене ми треба помош и би ти бил благодарен ако имаш одговори на прашањата и дилемите кои се наметнаа...но не во вид на конкурентско надмудрување и собирање на поени наспроти Exide...туку стручни одговори, поткрепени со документи, кои на сите ќе ни помогнат побрзо да излеземе од ситуацијава. Повели, врати се назад, почни ред по ред...искрено, незнам зошто и досега се воздржуваше гласно и јавно да се изјасниш, затоа што и ти си еден од актерите во оваа шпанска серија  :) 
...ако се присутни @daf и други членови, кои можат да дадат свое стручно мислење, макар на дел од прашањата што ги поставив, тоа многу би го ценел. благодарам однапред.
« Последно менување: 05 Декември 2017, 08:31:02 am zeroSignal »

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1398 на: 05 Декември 2017, 08:28:21 am »

ps: A shto se odnesuva do novo-razvienata tema ili kako shto sakate da ja narechete shpanska serija, moze samo konsultacii ako vi trebaat da vi pomogneme vo vrska so temata.

@nidzzo

не те разбирам што ти значи ова...на кого му нудиш помош во вид на консултации...еве мене ми треба помош и би ти бил благодарен ако имаш одговори на прашањата и дилемите кои се наметнаа...но не во вид на конкурентско надмудрување и собирање на поени наспроти Exide...туку стручни одговори, поткрепени со документи, кои на сите ќе ни помогнат побрзо да излеземе од ситуацијава. Повели, врати се назад, почни ред по ред...искрено, незнам зошто и досега се воздржуваше гласно и јавно да се изјасниш, затоа што и ти си еден од актерите во оваа шпанска серија  :) 
...ако се присутни @daf и други членови, кои можат да дадат свое стручно мислење, макар на дел од прашањата што ги поставив, тоа многу би го ценел. благодарам однапред.
Nidjo fala za brziot odgovor no jas mislev dopolnuvanje so destilirana voda, a akomulatorov mene mi izgleda bez odzavanje

Ahh jas mislev za dopolnuvanje so struja se raboti, moja greshka, vidi i tie shto se zatvoreni sepak nekako moze da se otvorat, no moze i shteta da nastane pri otvaranje pa posle da ne mozesh ubavo da go zatvorish, vidi razgledaj go od strana ako ti lichi deka moze togash otvaraj i dodavaj samo destilirana voda, vo nikoj sluchaj kiselina.
« Последно менување: 05 Декември 2017, 08:31:09 am zeroSignal »
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1399 на: 05 Декември 2017, 08:33:12 am »

@nidzzo

Poveli kamarad, direktno, prashaj, shto te interesira?
(02) 2783030
078 373414

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1400 на: 05 Декември 2017, 08:35:29 am »

Ahh jas mislev za dopolnuvanje so struja se raboti, moja greshka, vidi i tie shto se zatvoreni sepak nekako moze da se otvorat, no moze i shteta da nastane pri otvaranje pa posle da ne mozesh ubavo da go zatvorish, vidi razgledaj go od strana ako ti lichi deka moze togash otvaraj i dodavaj samo destilirana voda, vo nikoj sluchaj kiselina.
Bravo za odgovorov. I toa od "ovlasten" uvoznik deka stignuva.
Moe mislenje "laicko", neli se vikaat hermeticki zatvoreni tie akumulatori I vo site prospekti stojat skici kakva zastita od protekuvanje imaat, so lavirinti ili neznam sto tocno.
Ako go otvoris nekako, kako povtorno bi go zatvoril a da ne pretece posle prva voznja. Da ne zborime za povekje mesecno koristenje.

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1401 на: 05 Декември 2017, 08:52:48 am »

Bravo za odgovorov. I toa od "ovlasten" uvoznik deka stignuva.
Moe mislenje "laicko", neli se vikaat hermeticki zatvoreni tie akumulatori I vo site prospekti stojat skici kakva zastita od protekuvanje imaat, so lavirinti ili neznam sto tocno.
Ako go otvoris nekako, kako povtorno bi go zatvoril a da ne pretece posle prva voznja. Da ne zborime za povekje mesecno koristenje.

Neznam stvarno shto da ti odgovoram @ogledalo , ako sakate povelete vo nashiot glaven servis na lice mesto da vidime, da otvarame, da dopolnuvame, da testirame. Ako imate vreme slobodno, nie imame vreme toa ni e rabota. Ne mozam da ja razberam ne-konstruktivnava kampanja i razgovori, seriozno.

Vie vo koja oblast ste expert?
(02) 2783030
078 373414

Отсутен BmwPowerRoad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 60
« Одговори #1402 на: 05 Декември 2017, 09:59:53 am »
Dokolku akumulatorot e pod garancija, ne se obiduvajte da go servisirate sami.
Isto e kako da ste kupile mobilen, ili televizorot ne vi raboti i vie sami ste go otvorite.
Vo toj slučaj ne barajte servis.  Vie ste donele takva odluka

Отсутен andzelo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 155
« Одговори #1403 на: 05 Декември 2017, 12:15:38 pm »
Е вака :

Бидејки се појави наменски направен скриен профил, а не член на форумот, а знам добро кој стои позади, за да директно напаѓа, провоцира, заканува и плука по Exide а и против сите на форумот, после толку години наша екстра соработка (преку 300 услужена колеги членови), нема да одговарам на НИТУ ЕДЕН збор од тоа што го спомна дотичниот бидејки е лична наменска навреда кон член на форум и пријатели на форумот, мислејки дека со закани и плукања може да наруши реноме од 130 години нити пак нас со искуство од 30 години.А за се тоа си има надлежни институции што ќе го решат како што треба и по закон.
А ова со Сомбор како и се друго што пишал е смешно да се чита...

Како и до сега АПСОЛУТНО за сите други сум целосно достапен и сме отворени за акумулаторски дискусии, совети, цени, модели, попусти....а за дали се нови или стари нашите акумулатори сведоци се сите што купиле, биле кај нас во магацин, или сакаат да дојдат да видат да праиме по едно кафе и да помуабетиме за нашава ни "специфична" професија АКУМУЛАТОРИ...и да се јави некогаш несакан проблем, се трудиме и наогаме решение, како што знаат некои членови и затоа задоволството према Exide Е генерално на многу високо ниво, тоа е факт а не субјективна констатација.

Мило ми е што Exide успеа за толку кратко време во Македонија да биде дискутиран и познат, а се почна од анкетата на Carclub и темава уште во 2012/2013 година....

Така да фала ви дечки на сите, одиме напред !
« Последно менување: 05 Декември 2017, 12:33:55 pm andzelo »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1404 на: 05 Декември 2017, 14:26:46 pm »
Има ли тука некој што работи со камионски акумулатори ? 180-225ah ?

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1405 на: 05 Декември 2017, 14:41:27 pm »
Има ли тука некој што работи со камионски акумулатори ? 180-225ah ?

Da, @Спенсер  Duracell Professional 12v 180Ah ili 225Ah , Samo vie kazete za koj kamion se raboti? Bidejki ili nosi 180Ah ili nosi 225Ah

Za site informacii na tel. 02 278 30 30 , 02 278 20 30 ili 078 0373141
(02) 2783030
078 373414

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1406 на: 05 Декември 2017, 14:43:53 pm »
А зошто тука не напишете кои се цените? Зошто треба секој да прави екстра напор и работа да дознае колку пари се?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
« Одговори #1407 на: 05 Декември 2017, 15:03:09 pm »
ГОЛЕМА грешка друже анџело...со овој одговор си ја закопа можноста, која ти беше дадена...и покрај се што си ни направил на мене, татко ми, колега на татко ми и многу други купувачи излажани преку форумов, кои сеуште не се свесни, а после ова ќе се свестат, што си им направил и ќе ти чукнат на врата...

...и покрај се што дознавме, најмногу на инсистирање на татко ми, одлучивме да ти дадеме можност преку одговор на прашањата да ни објасниш што се случува и кој е главниот виновник: ТИ како увозник, твоите продавачи/дистрибутери, производителот или некој трет, што на сите ни продаде сулфатизирани акумулатори стари 12-13 месеци...

Ок, твој избор...но нема да побегнеш од вистината...претпоставените одговори, поводот и причината за оваа моја дискусија, јас ќе ги објавам ...со аргументи...а ти пробај да ги демантираш.

Бидејки се појави наменски направен скриен профил, а не член на форумот, а знам добро кој стои позади,

Немој да ги потценуваш и да ги навредуваш сите членови - како тоа, велиш дека знаеш кој сум, ама скриен сум и... лажен...

за да директно напаѓа, провоцира, заканува и плука по Exide а и против сите на форумот,

ЦИТИРАЈ точно што те засега...веднаш да ти дадам аргументи, за се што сум рекол.

после толку години наша екстра соработка (преку 300 услужена колеги членови),

не кажа колку од нив се измамени , вклучувајќи не нас тројца...само кај мене во фамилија и колегата на татко ми имаш продадено 4 сулфатизирани акумулатори стари над една година...сите над 6000 ден... Не се плаши, јас и татко ми веќе си купивме нови, ама криво ми е што јас наседнав на препораките од форумув и сите ги навлеков да купат Exide... и ти овозможив на тебе сите да не за-беш.

А ова со Сомбор како и се друго што пишал е смешно да се чита...

ако толку инсистираш, ќе добиеш одговор и за сомбор и за други делови во светот што прави Exide...зошто е казнет 27 милиони долари во Америка, како си игра со купувачите и дилерите, како се прават црните фондови и се продаваат користени/рециклирани акумулатори како да се нови...како дел од менаџерите на Exide во спрега со некои дилери, преку офшор компании манипулираат со пазарот...

...меѓународната истрага која се води против Exide... и не е тајна....скоро ќе даде детални резултати, кои на сите ќе им бидат достапни.

П.С.

Само да ги информирам оние што мислеа дека тактизирам, дозирам и намерно драматизирам...зошто беше таков пристапот:

- Прво, искрено сакав да му дадам шанса на анџело да се обиде да ја ублажи ситуацијава во која се најдовме и да ги спречи или намали понатамошните последици по неговиот бизнис.

- Друго (за мене поважно) да не му пореметам нешто на колегата на татко ми, на кого од продавачите му било ветено дека во минатата сабота ќе му го заменат Exide акумулаторот со нов, затоа што му го продале сулфатизиран 13 месеци стар. За жал, изгледа анџело се исплаши да не му се јават сите на кои им продал стари сулфатизирани акумулатори и до овој момент уште му тактизираат и не му е заменет акумулаторот, иако му ветиле на човекот. Ова го сметам за моја вина...и затоа ќе се потрудам да ги разјасниме овие работи за сите времиња, да се внесат измени во закон за потрошувачи и на други места...и се друго што можам да допринесам на никого да не му се случуваат вакви работи.
« Последно менување: 05 Декември 2017, 15:37:44 pm kamarad »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1408 на: 05 Декември 2017, 17:07:09 pm »
А зошто тука не напишете кои се цените? Зошто треба секој да прави екстра напор и работа да дознае колку пари се?
Треба да му звониш, да разговараат, те убедуваат колку е нивниот продукт оргазмичен па директорите именаџерите да свршаваат кога си ги слушаат вработените како кулминираат... Нели?

Ако напише толку пари е, ха ќе си купам поефтино ;)

Не е постов насочен против никој туку го објаснувам пристапот од гледна точка на Кавадаречки газда, директор, менаџер то ест свршавач.
Јас не сум ништо од погоре наведеното, ракијар сум само ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #1409 на: 05 Декември 2017, 17:15:57 pm »
Треба да му звониш, да разговараат, те убедуваат колку е нивниот продукт оргазмичен па директорите именаџерите да свршаваат кога си ги слушаат вработените како кулминираат... Нели?

Ако напише толку пари е, ха ќе си купам поефтино ;)

Не е постов насочен против никој туку го објаснувам пристапот од гледна точка на Кавадаречки газда, директор, менаџер то ест свршавач.
Јас не сум ништо од погоре наведеното, ракијар сум само
;D
Кого мамиш бе? Маваш полкило ракија и што сакаш од горенаведеното си :)