Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 762960 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1785 на: 17 Декември 2017, 01:22:23 am »
чекај сега...

мене па не ми е јасно...

кој е најбољи уствари?

дајте понуда за 75 или 77 амперски акумулатор.
данке...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1786 на: 17 Декември 2017, 01:35:50 am »
ма мора да има по некој драма квин... ја не сам тај... дихтот некако бољи е како замена, ама и ово камар или како беше, није лош... ја отстапуам место на помлаџа генерација...

ај позз... чекам сега понуда за 75 или 77 амперски акумулатор, од сите тука присутни брендови, па дури и од ексајд.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1787 на: 17 Декември 2017, 07:01:26 am »
3250 со вратен стар, од мене и од @zlatkoa производство, овој месец има промоција ради к15 специјална клаберска цена 2500

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 241
  • No.1 battery POWER DURACELL
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1788 на: 17 Декември 2017, 10:32:51 am »
@onak   12v 74Ah duracell advanced model so ostavanje na stariot (ako e okolu 75ah) 5150 den. Samo ne vidov koe vozilo e? Moze da ni kazesh koj model,motor,godina...
« Последно менување: 17 Декември 2017, 10:40:11 am nidzzo »
DURACELL AUTOMOTIVE POWER
(02) 2783030
078 373414

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1789 на: 17 Декември 2017, 17:03:44 pm »
батали возилото кое е, небитно е тоа според мене. ако мислиш дека грешам, ај појасни ми зашто, можеби ке научам уште нешто што ми промакнало.

ок, понудата ваша е таа значи, 5150 денари со оставање на стариот акумулатор.
благодарам на инфо,
нека пишат и останатите двајца активни на темава...

Остај го @achtung он зафатен е со избори сега. Бираат нов лидер. Бај д веј, што ќе ти е 77 амперски за волот? Да не му инсталираше кано со 3 сонди?

не ми е конкретно само за волот, знаеш дека имам поише возила, и види мајката, сите баш тој акумулатор го носат...
но еве, ај за волот да збориме:
2.5 атмо бензин. се што ке ти текне на кола да има, електрично е, освен мрдањето на седиштата напред назад...
афтер маркет, имам ксенони, втори магленки-халогени... дотука ништо страшно.. но, имам и појако радио од фабричкото, а исто така имам и појачало и голем вуфер. е заради овие три, морам да имам појак акумулатор, а фабрички волот носи меѓу 65 и 68 ампера... па 75 е мислам ок...
комбето истиот акумулатор го носи. на волот ми цркна, почетоков на зимава, а тој од комбето, за тој дизел 2.5 атмо мотор, не беше баш во нај добра кондиција, пошто на тој дизел сериозно повеќе снага му треба да запали на ладно, одошто на бензин, па така, купив нов, тој отиде у комбето, а од комбето тој (white horse стар околу 4,5 години) е сега во волот и си работи супер. се дешава да не го палам волот и по 10 дена, нема промашај и на ладново, но сепак, ме јаде јанзата дека е 4,5 години стар, и дека може да ми го брцне со се јајца некаде зимово кога ке бидам надвор, а како што реков, аутоматик е волот и нема да ја имам опцијата да бутнам за да запалам, па затоа и сакам нов да земам, повторно ке ја напраам таа комбинација, ке го турам нај новиот на комбето, а тој од комбето (стар помалку од 6 месеци) ке го турам на волот... а овој вајт хорс ке иде на УПС за пумпи од парно.. за 300 денари, не го давам, исправен е... ;)

и така сите среќни и задоволни...  ;D ;D :D ;)
« Последно менување: 17 Декември 2017, 17:13:05 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1790 на: 17 Декември 2017, 17:13:01 pm »
@onak  Vo nekoj sluchai e vazno, pred se poradi performansite na akumulator t.e koj I kakov motor sakame da zaverglame nautro. Na primer dali e 1.4cc benzinec koj bi bil OK so 12v 44ah  ili 4.2 TDI koj bi trebalo da nosi 12v 110ah, tuka ima ogromni razliki za toa kakva baterija/akumulator treba da koristime, I isto taka okolu dimenziite na akumulatorskata baterija I nejziniot polaritet t.e levo ili desno plusot.
(02) 2783030
078 373414

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1791 на: 17 Декември 2017, 17:16:36 pm »
Postot pogore sega go vidov,  da vo nekoj sluchaj se pogoduva da se ima isti akumulatori. Toa e se sluchuva vo Armiite na svetot da pravat vozila koi po moknost I po dimenzii site imaat isti akumulatori.....
(02) 2783030
078 373414

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1792 на: 17 Декември 2017, 17:18:58 pm »
@onak  Vo nekoj sluchai e vazno, pred se poradi performansite na akumulator t.e koj I kakov motor sakame da zaverglame nautro. Na primer dali e 1.4cc benzinec koj bi bil OK so 12v 44ah  ili 4.2 TDI koj bi trebalo da nosi 12v 110ah, tuka ima ogromni razliki za toa kakva baterija/akumulator treba da koristime, I isto taka okolu dimenziite na akumulatorskata baterija I nejziniot polaritet t.e levo ili desno plusot.
друже... ти го гледав датумот на зачленување на форумов, затоа и не ме знаеш. ти си се зачленил, одприлика кога јас прекинав да бидам толку многу активен тука, па затоа и незнаеш дека сум автомобилист, долго време се забавувам со автомобилскиот свет, поготово по прашање поправки и реставрација... сакав да кажам,  ги знам тие разлики по прашање на снага, моќност, стартна снага и/или долгорочна константа. да, ептен не е исто од мотор до мотор, затоа и има различен избор по сите овие прашања, во спротивно би имале само еден универзален акумулатор за сите коли...

нели?  ;) ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nidzzo

• Јуниор
  • **
    • www.akumulatori.com.mk
« Одговори #1793 на: 17 Декември 2017, 18:15:15 pm »
@onak  Sosem tocno, pa moze da se kaze deka sum taze na forum, se smetam za ljubitel na auto/moto I pred se mislam zatoa I se izmisleni forumite, I mene mi e milo shto ve zapoznavam virtuelno, se nadevam I real time. Tuka sme nie od od Duracell za site mislenja sugestii.
(02) 2783030
078 373414

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1794 на: 17 Декември 2017, 20:13:51 pm »
Монбат имаат доста добри цени а и квалитетот им е екстра.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #1795 на: 17 Декември 2017, 20:53:28 pm »
...и шо сум крив јас сеа...кога вмешаниве во Exide приказнава...продолжуваат со папазијанијава.

во четвртокот, соочени со одговорноста што им предстои...за да се "исперат", од Рели Рејсинг му нудат на човекот "нов" акумулатор, стар "само" 9 месеци од датата на производство.

но, на човекот не сакаат да му дадат никаков документ за ново/стариот акумулатор (наводно, тоа морал @andzelo да го направи, а не тие).

човекот ги замолува барем рачно напишано пусулче да му дадат, за да не му измислат други приказни, како досега што правеа...

газдата на Рели Рејсинг, му го дава на "црно" акумулаторот...човекот одбива да го прими без никаков документ.

бидејќи газдава од Рели Рејсинг, продолжил со оправдувањето дека "сето ова е масло на @andzelo" и дека тие (РР) ни криви ни должни ќе настрадаат...

човекот го прифаќа предлогот на газдата од Рели Рејсинг, да се состанат заедно со @andzelo и да расчистат, кој е виновен за настанатата ситуација...

во петокот, анџело со мама газдарица....го чекаат човекот во заседа...наоружани со скривени камери...

шта се даље дешава...о том потом.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1796 на: 17 Декември 2017, 20:57:40 pm »
Па земи му го тој акумулатор, го имате сегашниот, го имате тој во гепек, 3 акумулатори ке имате, отидете во некоја друга продавница за која сметате дека има квалитетни и нови акумулатори, и за трите акумулатори ке имате 1200 денари попуст.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1797 на: 17 Декември 2017, 22:56:51 pm »
Каде има Топла за пасат 1.9тди 2008ма?
Тие се произведени еден месец по издавање на гаранција, така сум разбрал. Прво гаранцијата ја пишуваат, па за да бидат тазе, ги праат еден месец отпосле.
Весна директ од пробиштиб у фабрика, ти го местат у кола па го полнат со киселина додека друг ти ја спрема гаранцијата  ;D ;D ;D

Порано, кој памти, така се шиткаа акумулатори. Суво полнет. Само сипаш дестилирана вода, и оп, струја! Ни да се ебаваат увозниците (немаше увозници де, злетовски беа, и од србија по некој, реетко некој словенски да се погодеше тогаш...), ни дилерите да го кркаат со закани и уцени. Сеа не можеш ни да доплниш вода, само измишљаат глупости, гелови, обмотани електроди, карбони чуда, врагови... гаранција од производство, гаранција од купување, гаранција после истек на гаранција...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1798 на: 17 Декември 2017, 23:23:56 pm »
Администрација, би ве замолил да ја зачистите темава од коментарите кои што не се однесуваат на препораките или критиките за акумулатори.

Сепак форумот е за автомобилизам и првенствено сите сме тука за да размениме искуства и мислења. Сеедно дали се позитивни или негативни.

Ако има некој член кој како потрошувач имал некакво лошо искуство со некој од застапнициве на брендовите за акумулатори, нека го сподели тука и нека си ја тера правдата преки институциите како повреден потрошувач.

Оставете го форумот како медиум за размена на искуство, сеедно дали е позитиво или негативо искуство, но личните препукувања не мораме да ги читаме сите.

Воедно им се извинувам на членовите кои што можеби ги нервираше тоа што во претходните неколку денови јас заедно со @MAPJAH со сатирични коментари пробувавме да внесеме малку хумор во целава тема, но се разбира и двајцата сме разумни момци и чувстувам потреба да побарам од администрацијата да го зачисти ѓубрето зад нас.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1799 на: 18 Декември 2017, 09:33:21 am »
Зачистено.