Гласање

Која марка на акумулатори се најдобри според вас?

Exide
141 (42.6%)
Black Horse
32 (9.7%)
Vesna
22 (6.6%)
Topla
63 (19%)
било кој...
73 (22.1%)

Вкупно гласови: 330

Автор Тема: Предлог за акумулатор  (Прочитано 761528 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Предлог за акумулатор
« Одговори #1755 на: 16 Декември 2017, 12:32:25 pm »
Mnogu si se napnal za akomulatorive!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1756 на: 16 Декември 2017, 12:48:10 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1757 на: 16 Декември 2017, 14:57:00 pm »
Камарад ти си рекетар пратен од ниџо да го напаѓаш анџело. Седи не биди напорен, пиши шо кола возиш, како тече живеачката, за клецање има ли, оди мери на велешко итн итн. Досаден си веќе, да останеше на неколку поста и да оставеше анџело да се брани може во очите на останативе ќе беше сватен сериозно, сега вака на ладикур е удрено.

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1758 на: 16 Декември 2017, 15:27:09 pm »
Камарад ти си рекетар пратен од ниџо да го напаѓаш анџело. Седи не биди напорен, пиши шо кола возиш, како тече живеачката, за клецање има ли, оди мери на велешко итн итн. Досаден си веќе, да останеше на неколку поста и да оставеше анџело да се брани може во очите на останативе ќе беше сватен сериозно, сега вака на ладикур е удрено.

Симни се долу во дуќан има еден муштерија бара копче за ручна за Пасат.

Те познавал, да си му напраел попуст.

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #1759 на: 16 Декември 2017, 16:25:14 pm »

имајте малку усул...ќе го докусурите Генералот...кога ќе ја види сметката за цехот што треба да ја плати на келнерот.

тешко се покриваат сите лаги и измами што ги направивте заедно со газда @andzelo...овде на форумов во изминативе години.

ако вака продолжите...ќе мора да се потрудам и во иднина...на секоја страна од темава, која труе на сите страни...да пуштам редовна доза на медикаменти...за оние што (ни криви ни должни) случајно ќе налетаат на темава...да не се отрујат од вашево ѓубре.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1760 на: 16 Декември 2017, 16:30:34 pm »
@kamarad , доста се закануваш веќе, дај малце акција чоече, да видиме некој у затвор, вака не ја бива државава...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #1761 на: 16 Декември 2017, 16:30:49 pm »
...

Значи и ти ќе труеш како останатите, замошто твоето труење ќе го нарекуваш “медикаменти“. И пак не напиша поради кои закони/правилници од обврзувачки карактер си ти во право, а другите во криво.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1762 на: 16 Декември 2017, 16:33:14 pm »
Мене ме интересира и која државна установа одредува по кои правила се продаваат акумулатори.
Нешто као биро за лекови и храна, институт за ветеринарство, или шо ти ја знам... кој тоа ги одредува условите за продажба на акумулаторски батерии?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1763 на: 16 Декември 2017, 16:36:15 pm »
@kamarad , извади лисиците покажи им малку закон, се опуштија многу...

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #1764 на: 16 Декември 2017, 16:42:13 pm »
Цитат
Што, доколку сте купиле производ со недостаток?

Имате право на бесплатно отстранување на недостатоците, сразмерно намалување на продажната цена, замена на истиот или раскинување на договорот со враќање на платениот износ,
Ова право не можете да го остварите доколку недостатокот е минимален и не влијае врз квалитетот и функцијата на производот, 
Во текот на гарантниот рок трговецот е должен да го прими рекламираниот производ со недостаток, да ги задоволи барањата на потрошувачот, освен ако не докаже дека недостатоците на производот се настанати по вина на потрошувачот,
Рекламацијата од страна на трговецот мора да биде решена во рок од 30 дена, од денот на поднесувањето на барањето од страна на потрошувачот,
Во гарантиот рок производот може да се сервисира најмногу 3 пати во согласност со потрошувачот, и за времето на сервисирање се продолжува гарантниот рок,
Ако сте купиле производ со недостаток кој не е подложен на гаранција, за истиот можете да барате отстранување на недостатокот во рок од 6 месеци од денот на купувањето.

Секогаш кога мислите дека трговецот не ги испочитувал Вашите права, обратете се до Државниот пазарен инспекторат.
За да можеме да Ви помогнеме приложете ни ја целокупната документација со која располагате.

http://www.dpi.gov.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=167

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
« Одговори #1765 на: 16 Декември 2017, 17:29:46 pm »
@kamarad , доста се закануваш веќе, дај малце акција чоече, да видиме некој у затвор, вака не ја бива државава...

олади симе малце...јас не сум по заканите...тие што се платени за тоа...по допрен глас...нека му ја мислат.

...како што рече некој...ние сме овде да се забавуваме...и чат-пат по некоја информација да пуштиме, колку да заличи на форум...забавата.

...мисли малку и на Генералот...за газдиве е лесно...ќе си платат рушвет и ќе си ја купат слободата, а можеби ќе отепаат и некое местенце во УЈП или барем во ДПИ...по цена...ако треба и да се префарбаат во ДУИ-џии...само Генералот ќе го имаш на душа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1766 на: 16 Декември 2017, 17:41:37 pm »

олади симе малце...јас не сум по заканите...тие што се платени за тоа...по допрен глас...нека му ја мислат.

Не можам брат, цело време ме држиш напнат, ејј ко на техно сум коа dj-от ги цвичи потенцијометрите пред да го пушти басот...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1767 на: 16 Декември 2017, 17:42:13 pm »

Не можам брат, цело време ме држиш напнат, ејј ко на техно сум коа dj-от ги цвичи потенцијометрите пред да го пушти басот...
Има ли барем најава за апсење?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1768 на: 16 Декември 2017, 17:44:45 pm »
@kamarad  друже не си интересен веќе. Еве и јас веќе поентата не ти ја сфаќам. Колку што знам Анџело ти продал бајат акумулатор, што го мешаш Зеро во прикаскава. Или пиши нешто конкретно или не замарај со постови во завиени форми.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен kamarad

• Јуниор
  • **
« Одговори #1769 на: 16 Декември 2017, 17:57:23 pm »

Има ли барем најава за апсење?

какво апсење!?...абе читате нешто (внимателно) од напишаново...или само млатиме празна слама.

доста заебанција...дајте чат-пат измешајте по некоја корисна информација...додека не ви се освестил Генералот...да ви ја удри клоцата...доста се шлепате сите во биртијава, на негова сметка.