Автор Тема: Правила кај вас во кола?  (Прочитано 23504 пати)

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
Одг: Правила кај вас во кола?
« Одговори #105 на: 01 Април 2013, 12:47:19 pm »
 ;D ;D ;D

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #106 на: 01 Април 2013, 16:32:53 pm »
Цигара ако ми се пуши палам па ако сака нека се запали колата ме заболе јас сум ја купил ја ќе ја усмрдам и ако сакам ќе ја лупнам во дрво... Си отварам прозор за да не почнам да цмиздрам на волан од димот ради ништо друго. Ако некој ја лупне вратата ништо не му кажувам туку сваќам дека до сега во ништо друго освен во застава не се возел и му простувам. Јадење, пиење, дерење и разни глупости се дозволени се додека не оставаат трајни белези на ентериер или екстериер се друго се пере башка од што ќе живеат пералните ако ја влагам со стерилни ракавици во кола... КОЛАТА Е ТВОЈ РОБ, АКО Е ОБРАТНО ТОГАШ КУПИ СИ ТОЧАК...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #107 на: 01 Април 2013, 16:36:59 pm »
Јас сум присталица на теоријата дека предметите што си ги купил треба тебе да ти служат а не ти нив, но тоа ни оддалеку не значи дека не треба да ги пазиш !

Тоа се зависи од човекот, некој е пажлив, некој не !

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #108 на: 01 Април 2013, 16:40:56 pm »
Да пазиш е едно, да не влагаш во кола зошто ќе ти се навлажнеле патосниците е друго. Прави си ќејф гледај да не скршиш нешто, а ако нешто може да се исчисти или лесно да се среди јбг живи луѓе сме ќе ја средиш. Дури и да се скрши нешто се поправа во секој случај бар денес на секој чекор имаш козметика и делчиња 300... Муабетов ми е да си тераш ќејф ама домаќински да си се однесуваш...

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #109 на: 01 Април 2013, 16:41:36 pm »
Мене еднаш у возење ми падна упалена цигара низ ногавица У КУР (носев широи шорцеви, летно време) во крајно, крајно незгодна ситуација (средна лента, и од лево и од десно залетани коли). Многу ризично се престроив во десна лента, па од таму со лупање се качив на тротоар. Панично отворив врата (пошто ме гореше меѓу јајца цигарата!), еден дечко на мотор ЕДВАЈ докочи да не се удри у вратата моја. Многу пцуење, многу извинувања, многу непријатно искуство.

Од тогаш реков нема пушење у кола.

Срамното е што требаше да ми се деси такво нешто па да ми текне дека пушење у кола носи непредвидени ситуации и опасности. Требаше тоа да ми текне пред да се изложам себе си и другите околу мене на потполно непотребна опасност.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #110 на: 01 Април 2013, 16:43:01 pm »
Значи и ти си за добра пура.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #111 на: 01 Април 2013, 16:45:26 pm »
Мене еднаш у возење ми падна упалена цигара низ ногавица У КУР (носев широи шорцеви, летно време) во крајно, крајно незгодна ситуација (средна лента, и од лево и од десно залетани коли). Многу ризично се престроив во десна лента, па од таму со лупање се качив на тротоар. Панично отворив врата (пошто ме гореше меѓу јајца цигарата!), еден дечко на мотор ЕДВАЈ докочи да не се удри у вратата моја. Многу пцуење, многу извинувања, многу непријатно искуство.

Срамното е што требаше да ми се деси такво нешто па да ми текне дека пушење у кола носи непредвидени ситуации и опасности. Требаше тоа да ми текне пред да се изложам себе си и другите околу мене на потполно непотребна опасност.

И вода да пиеш можеш да се засркнеш, ај дехидрирај ако се брзаш... Ако пазиш и си возиш по смирено додека правиш нешто што ќе ти одземе концентрација немаш проблем, а ако пробаш да се бркаш со некој на семафори додека пиеш кафе, пушиш цигара, и мењаш песна на цд нормално се дешава глупост ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Re: Правила кај вас во кола?
« Одговори #112 на: 01 Април 2013, 18:22:58 pm »
За беља малку треба. Некогаш е доволно да свртиш поглед кон семафор...

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2701
  • Слобода или смрт
« Одговори #113 на: 01 Април 2013, 19:02:38 pm »
За беља малку треба. Некогаш е доволно да свртиш поглед кон семафор...

Мене ми се случи на излавање од паркингот кампус 2 кај што ми е факултет додека гледам од лево дали идат коли за да се вклучам од десно пред колата да ми испадне една баба и додека видов нема коли тргнав полека  кога гледам бабаа и оооп кочи и ја допрев малку мислам. Ќе ја лежев упм. Може немаше да погине али ќе останеше инвалид.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #114 на: 01 Април 2013, 20:05:04 pm »
Ја удрив така. Трга колона од семафор, ја во колоната сум 20 возило. Кога се уклучи зелено јас мењав станици, предупреден од свирка дигнав глава и видов неколку метри пред мене се овоиле, тргам давам гас и у меѓувреме погледнав накај семафорот да видам и сам семафорот (навика). Во тој момент кчи тој пред мене, така секунда одземена беше пресудна да го удрам, ако закочев секунда (може ни толку немаше) порано, нрмашедаго удрам. Еден пример е ова на мала брзина, на поголема помалце треба.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #115 на: 01 Април 2013, 20:18:12 pm »
Ја удрив така. Трга колона од семафор, ја во колоната сум 20 возило. Кога се уклучи зелено јас мењав станици, предупреден од свирка дигнав глава и видов неколку метри пред мене се овоиле, тргам давам гас и у меѓувреме погледнав накај семафорот да видам и сам семафорот (навика). Во тој момент кчи тој пред мене, така секунда одземена беше пресудна да го удрам, ако закочев секунда (може ни толку немаше) порано, нрмашедаго удрам. Еден пример е ова на мала брзина, на поголема помалце треба.

И јас се иам опнато у камион на истиот начин. Мене во клучниот момент ми заѕвоне телефон оставен на совозачко и рефлексно на секунда го свртив погледот накај телефонот. Баш во таа секунда кочи камионот пред мене, па со брзина од 4-5 км/ч влегов одоздола. Видов-не-видов, од таму просто си продужив кај автолимарот на ја пегла хаубата :-(

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #116 на: 01 Април 2013, 20:21:15 pm »
Најлош филм. Одништо нешто. Кај тебе било полошо што си напраил лоша штета, кај мене што морав да попунувам европски и да изгубам време а и пари во тој момент. Битно од една секунда беља се прави.

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1266
« Одговори #117 на: 01 Април 2013, 20:48:28 pm »

Отсекогаш сум викал како што е забрането зборење на телефон додека возиш да се забрани и пушењето цигари токму поради вакви ситуации. Другар со 101 на снег му зализга, цигарата во рака и не можеше да изреагира па се мавна во ѕид, на местото на ѕидот можеше да се најде и дете.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8645
  • Пичлеме
« Одговори #118 на: 01 Април 2013, 20:53:41 pm »

Отсекогаш сум викал како што е забрането зборење на телефон додека возиш да се забрани и пушењето цигари токму поради вакви ситуации. Другар со 101 на снег му зализга, цигарата во рака и не можеше да изреагира па се мавна во ѕид, на местото на ѕидот можеше да се најде и дете.
Со мајка!
До кај појдовте...Ами ако ме зачешаат мадината и да изгубам контрола и да бувнам в ендек? Значи треба да се забрани дрпање на мадина...
Темава е за ВАШИ правила в кола. То ест шо ви смета, а шо не ви смета.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #119 на: 01 Април 2013, 20:56:37 pm »
Треба да се забрани и ковање железо додека се вози.