Автор Тема: Што ве насмеа денес  (Прочитано 2550636 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #12660 на: 06 Јануари 2021, 16:28:41 pm »
хм еве го муабетот
Ја така на италијански  тјунинг си ги „разлетав“ летечите на 166 ;D
Што сакал да кажи авторот со муабетот во вториот том :)

Еден мотор на 1000 италијански тјунинзи :) (btw, culprit на уништените летечи беше прегревање поради заштопан термостат).
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #12661 на: 06 Јануари 2021, 16:53:54 pm »
Не си пишал во темата како што, него контекстот беше дека од тунингот си ги пролупал лагерите. А и еднаш моторот оди јабана, не оди на секое палење :)

@dbl.dzo од ко го остајв алкохолот ми се врати помнењето  :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12662 на: 06 Јануари 2021, 16:56:17 pm »
Среќа на итаљански тјунинг што отиде јабана, иначе на пат ќе ме остаеше.
Како и да е, не е прболем итаљанскиот тјунинг, пошто до сега неделно ќе мењав мотори ;)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #12663 на: 06 Јануари 2021, 21:09:32 pm »
Вамо едно си пишал сега друго.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12664 на: 06 Јануари 2021, 21:24:51 pm »
Вамо едно си пишал сега друго.
Ме влечеш за јазик, а не е убаво тоа. Ај исчитај ја цела тема, па види дали сум пишал „друго“:

Кај дизели и пензионерски бензинци (СТВАРНО ги возела баба/дедо), при ваков „тјунинг“ знаат искри од ауспух да летаат ;) Ништо страшно, само гас до даскe и велешко брдо :D

Ја номално ги возам колите под италијански тјунинг, изглеа тогаш ѝ бапнав „балкански тјунинг“ ;D ;D ;D

Нее бе, глеаш тука препорачуваат на 4000 рпм....мачји кашаљ..:D 166 го кркаше 6500-7000-ки редовно! Сицилиа стронг стајл! :D

Мислам доволно е редовно 1-ва 2-ра да ја стискаш, не мора со километри ако е често, е сега се наоѓа простор БЕЗБЕДНО да ка стиснеш 70 2-3 пати неделно на тргање на семафор на пример. Е сега никој ваљда не штеди до толку да ја вози до 1500 рпм.... Додуша ми се има десено да се возам со такси, типот поише од 1200 не ја оставаше т..е пета и ја шибна на 1200 рпм... што му беше поентата не знам... 
Не е баш исто, подобро е рамномерно да се вози близу лимитер неколку минути во поголем пренос отколку прва и втора да се цедат редовно на семафори.  Рамномерното возење при високи обртаи овозможува да се развијат високи температури кои помагаат да се согорат наслагите гареж.

Според мене, најефикасен  е „велешко брдо“  тјунинг. Кај дизели, како и кај бензинци кои не возеле над 2500рпм, знае убаво да го запали гарежот што се нафатил во издувна грана и ауспух (со црвени искри низ ауспх, ако се вози навечер) ;D

ИТН...

глупо е да се цитирам сам себе, поготово кога ја тераме на шала а некој пробува да ми бута зборови у уста :(
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #12665 на: 06 Јануари 2021, 21:33:12 pm »
Ќути дур се само зборови ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #12666 на: 06 Јануари 2021, 21:41:03 pm »
 Не зна оти толку трагично го разбра барањето да го објасниш нешто што сам си го пишал, нема тука никакво пикање на зборови вуста.
Не знам оти очекуваш да ги следа сите теми, некои не ми се од интерес, тоа што си пишал тоа го цитирав, како што си пишал така разбрав. Толку беше муабетот, без клешти и пикање зборови.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #12667 на: 06 Јануари 2021, 21:42:27 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12668 на: 06 Јануари 2021, 22:15:39 pm »
Не зна оти толку трагично го разбра барањето да го објасниш нешто што сам си го пишал, нема тука никакво пикање на зборови вуста.
Не знам оти очекуваш да ги следа сите теми, некои не ми се од интерес, тоа што си пишал тоа го цитирав, како што си пишал така разбрав. Толку беше муабетот, без клешти и пикање зборови.

Не гледам потреба да дообјаснувам нешто што е доволно јасно пишано и објаснето уште пред 3 години, во истата тема од која ти цитираш поарки. Ако успеа да го „откорнеш“ постот кај што сум пишал тоа што го цитираше, можеше да се потрудиш и другите мои мислења во истата тема да ги барем прочиташ, за да не вадиш муабети од контекст.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #12669 на: 06 Јануари 2021, 22:46:57 pm »
Не објаснуј, немаш таква обврска према никого. Ја сега не можа цел форум да го памта кој пишал што пишал, не ќе го полага испит, то што ми останало во сеќавање то су пишал, без разлика на времето. Имат теми по 800 страни, таман работа да ги чита сите кој пишал кај пишал.
Што си мислел- што си пишал, не сум ти во главата, го цитирав тоа што си пишал, без да имам поента да вадам нешто од контекст, него да не му се деси на членот истото од било кои причини.
Убо од твоја страна што пиша дека причината била термостатот сигурен сум дека ќе се најде некому.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #12670 на: 07 Јануари 2021, 09:34:46 am »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12671 на: 07 Јануари 2021, 10:59:03 am »
I Usa pick-up-ot e pogolem od Balkanskiot koj se vodi kako tovarno motorno vozilo. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #12672 на: 07 Јануари 2021, 11:02:16 am »
I Usa pick-up-ot e pogolem od Balkanskiot koj se vodi kako tovarno motorno vozilo. ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
« Одговори #12673 на: 07 Јануари 2021, 11:05:31 am »
😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #12674 на: 07 Јануари 2021, 11:34:06 am »
Некои со Б се возат, нз точно кои тамчиња.