Автор Тема: Што ве насмеа денес  (Прочитано 2088089 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #9315 на: 20 Септември 2018, 23:31:57 pm »
Се извинувам вака што се уфрлам, ама зашто уствари се чуваат посрани пелени со месеци?

Имаат откупна цена нешто, па се продаваат некаде, или јас сум ненормален па ги фрлам во контењер?

Да нема некоја блокчеин пирамида и со пелени, а да незнам...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9316 на: 20 Септември 2018, 23:35:59 pm »
НО ТОА НЕ Е СЕ!
Цитат
Освен тоа, под скалите на зградата пронајдени се стотина шишиња со урина од бездомник кој живеел во тоа импровозирано живеалиште и спиел на еден душек, па поради тоа се ширело дполнително непријатна миризба, информира А1 он.

Има ли оваа зграда куќен совет, одржавање нешо а-у?!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #9317 на: 21 Септември 2018, 00:12:49 am »
Барем во шишиња мочал, на други места околу зградите мочаат бездомниците и уште бетер е. А и кај може куќен совет да функционира кога никој не сака да плаќа.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #9318 на: 21 Септември 2018, 07:32:24 am »
Ова со куќниот совет е тотален апсурд. Неколку години живеев во зграда со 40 стана во влез од кои 15тина не плаќаа за заедничка струја/чистачка и остали ствари поради што ангажираниот станбен сервис или како и да се викаше не знаеше/сакаше да наплати од истите и ни ја исклучуваа струјата неколку пати. Лифт не работи, светло нема, паѓаа луѓе по скали, па после закани со тужби и физички поврзаа диво кабел накалемен на другиот влез (многу опасно затоа што не беше предвиден трансформаторот за 2 лифта).

ШУ ПАК ЛЕНД!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #9319 на: 21 Септември 2018, 09:17:27 am »
Ех, после зашто Стратро си го хејта Скопје...
Затоа што знам што шљам, џган и олош е накотен, живее, работи и се расмножува во него.

https://www.mkd.mk/crna-hronika/kaj-siti-mol-vrie-od-policija-se-traga-po-oruzhje-i-droga

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #9320 на: 21 Септември 2018, 09:45:00 am »
Ова со куќниот совет е тотален апсурд. Неколку години живеев во зграда со 40 стана во влез од кои 15тина не плаќаа за заедничка струја/чистачка и остали ствари поради што ангажираниот станбен сервис или како и да се викаше не знаеше/сакаше да наплати од истите и ни ја исклучуваа струјата неколку пати. Лифт не работи, светло нема, паѓаа луѓе по скали, па после закани со тужби и физички поврзаа диво кабел накалемен на другиот влез (многу опасно затоа што не беше предвиден трансформаторот за 2 лифта).

ШУ ПАК ЛЕНД!

Кај мене беше слично, само што  кај мене во влез има 77 стана, од кој 20 не плаќаат куќен совет и се пишале социјални случаи  па изврштел не им може ништо, а пола од нив работат и се со по две три коли и мотори, се собравме еден ден сите останати станари несоцијалци, од врата на врата кај сите нив, ваљда ги фати срам па почнаа да плаќаат, и колку толку се среди.

Па ни ги узурпираа гаражите, во предгаражниот простор паркираше кој стигне, на ладно да му била колата, а ние што имаме гаражи триста егзебиции требаше да правиме за да излагаме со колите, ставивме едно известување го кинеа и тераа по старо затоа што така биле навикнати, почнавме да ја клучиме влезната врата во гаража, и влезната од гаража во зграда и колите им стоеја заглавени доле, па и тоа се среди, сега е чисто средено и ако некој се симне доле одма се извинува дека е на кратко само да истовари нешто и одма излага. Имаше еден од сегашниве министри исто ја паркираше колата ама па тој ептен мангупски на влез на гаража па и ливче имаше ставено дека возилото е од влада да не се пипка, што и како се случи незнам ама и тој веќе не се паркира доле.

Во зграда имаме и Стокомак па еден куп коли се застанати како вода да ги нанела, дека нели само на две минути се, па сега тоа се мислиме како да го средиме.

И така забавно ни е... така да сегде е исти курац со зградиве...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #9321 на: 21 Септември 2018, 09:48:55 am »
Добро е барем сложни сте повеќето :) Кај нас обично еден или двајца се расправаат со сите, а останатите само паламудат.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #9322 на: 21 Септември 2018, 10:54:49 am »
Куќен совет без чичко Милован, неможе да функционира.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #9323 на: 21 Септември 2018, 17:18:00 pm »
Не знам за вас ама во врска со пелените погоре, мене прво што ми падна на памет е кога @onak  го спомна фамозниот гас метан во програма ќе се вклучи и @marmlad и дискусијата ќе станеше поинтересна. Вака сум разочаран.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #9324 на: 21 Септември 2018, 17:33:49 pm »
Уште 2-3 дена да покиснеа пелените и толку ќе беше од Острово   :'(

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #9325 на: 21 Септември 2018, 17:45:08 pm »
Ова јер не продаваат за нив.
Ех, после зашто Стратро си го хејта Скопје...
Затоа што знам што шљам, џган и олош е накотен, живее, работи и се расмножува во него.

https://www.mkd.mk/crna-hronika/kaj-siti-mol-vrie-od-policija-se-traga-po-oruzhje-i-droga

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #9326 на: 21 Септември 2018, 17:55:31 pm »
Цитат
Trump was in New Bern the other, talking to authorities and survivors, when he committed the latest gaffe, People Magazine reports, citing the official record of the visit. It had him tell a guy who’s house had been destroyed that at least he got a “nice boat” out of the deal.

Little did it matter to him that the yacht too was destroyed.

We’ll explain: Trump was visiting with survivors, when he came across a water destroyed by the floods and high winds of Florence. In what was once the backyard, a yacht had wrecked. Trump found it hilarious that the man could now claim the boat to be his, even after he (the man) informed him (POTUS) that it wasn’t his.

“Is this your boat? Or... did it become your boat?” Trump asked, before adding with a smile: “At least you got a nice boat out of the deal.”
https://www.autoevolution.com/news/donald-trump-to-hurricane-florence-survivor-at-least-you-got-a-nice-boat-128789.html

Каков трол  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9327 на: 21 Септември 2018, 18:59:20 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #9328 на: 21 Септември 2018, 21:39:44 pm »
Руска работа  ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме