Автор Тема: Што ве насмеа денес  (Прочитано 2086182 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Што ве насмеа денес
« Одговори #14595 на: 13 Септември 2023, 13:52:03 pm »
se slagam, megjutoa e znaesh pricava deka "novite" delovi se ustvari reparirani a i ne e daleku od vistinata. Se ima deseno sachs amortizeri da istecat za 6 meseci. E sega navodno dvata tipa bea sachs, ednite za 60% od cenata na drugiite i normalno ne cinea :) Drug moment e shto ako imat nekoj falc ili poeftini, ovde ne mojs da bidis siguren deka nema da ti gi uvalat poeftinite za cena od poskapite.
Druga deshavka, reparira letva za volan(6000 den), 1 god i pak protece, zedov na staro za 2500 den ushte nemat gajle. No ako e razlikata pomalce od pola sekako bi odel na nov del, a ponataka ne mozham da bidam tollku pameten, niti imam tolku iskustvo. Eve na primer pumpa za visok pritisak, nova e 1200$$ ili povekje, na staro e 120$$, i reparacija e tolku. Dizni gledam ima 300-400$$, a reparacija im e 200$$, pa ne bi gi repariral, odnosno bi zel novi, plus imaat i kod za kompenzacija, kaj repariranite do sega ne sum videl nekoj da gi merit i da generirat kod.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #14596 на: 13 Септември 2023, 16:07:02 pm »
se slagam, megjutoa e znaesh pricava deka "novite" delovi se ustvari reparirani a i ne e daleku od vistinata. Se ima deseno sachs amortizeri da istecat za 6 meseci. E sega navodno dvata tipa bea sachs, ednite za 60% od cenata na drugiite i normalno ne cinea :) Drug moment e shto ako imat nekoj falc ili poeftini, ovde ne mojs da bidis siguren deka nema da ti gi uvalat poeftinite za cena od poskapite.
Druga deshavka, reparira letva za volan(6000 den), 1 god i pak protece, zedov na staro za 2500 den ushte nemat gajle. No ako e razlikata pomalce od pola sekako bi odel na nov del, a ponataka ne mozham da bidam tollku pameten, niti imam tolku iskustvo. Eve na primer pumpa za visok pritisak, nova e 1200$$ ili povekje, na staro e 120$$, i reparacija e tolku. Dizni gledam ima 300-400$$, a reparacija im e 200$$, pa ne bi gi repariral, odnosno bi zel novi, plus imaat i kod za kompenzacija, kaj repariranite do sega ne sum videl nekoj da gi merit i da generirat kod.
И да истече за 6 месеци има гаранција ке си го сменат вака дупло платив,дизни и остали срања сум немал проблем пошто избегавам да возам дизел кола,ама те разбирам другар на Форд требаше или да ги купи нови 4 комада 1000€ или да ги репарира за 300€ но на крај се реши да го продаде.... Дискови,плочки,лагери,гуми,спирали,амортизери,главчина...тоа никогаш не би го купил половно

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #14597 на: 13 Септември 2023, 17:17:14 pm »
E kje smenat, ama nemale od nimi se potrosile. Da si doplatis za drugite :) koj znae shto dalavera beshe.
Za diskovi ploci i gumi nema diskusija.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #14598 на: 13 Септември 2023, 21:14:34 pm »

@nestor04  да не си инволвиран во случајов ?  ;D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6153
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14599 на: 13 Септември 2023, 21:32:37 pm »
Не е за во јавност тоа.
Такви доверливи информации само во пп. ;D

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #14600 на: 14 Септември 2023, 11:18:28 am »

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #14601 на: 14 Септември 2023, 18:02:54 pm »

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #14602 на: 14 Септември 2023, 23:35:33 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Samsung Galaxy S7 e телефон од 2016та и нема усб ц... јаст сајин... гет јор фактс рајт.
Доказ во прилоК

In fact, нешто што се нарекува, Xiaomi Redmi 12C излезен годинава, има micro USB.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #14603 на: 14 Септември 2023, 23:51:55 pm »
Првиот телефон со USB-C бил во 2015. Првиот Samsung со USB-C бил Note 7 во 2016. Маааалку претерале на стрипчено погоре, ама па не се ни премногу далеку од вистината.

Него, префрлање на USB-C е Добра Работа. Шуќур ги стисна ЕУ.

Присутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7218
  • French diamond
« Одговори #14604 на: 15 Септември 2023, 00:01:18 am »
Нека земат барем бројчиња нека му резбаат на овие јаболката, од 13ка до 15ка се исти се, само некој милиметар  разлика во димензија.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #14605 на: 15 Септември 2023, 00:03:24 am »
Да можи да се курчи и тој со 13 про макс уште :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #14606 на: 15 Септември 2023, 10:05:18 am »
ја мисла поентата беше дека се стандардизирани сите осим апле. беС разлика усб ц или микро. Зато е универзален сериски автобус (UNIVERSAL serial bus) :) Ама апле мораше да се двои некако, што и беше целта.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #14607 на: 15 Септември 2023, 10:12:15 am »
ја мисла поентата беше дека се стандардизирани сите осим апле. беС разлика усб ц или микро. Зато е универзален сериски автобус (UNIVERSAL serial bus) :) Ама апле мораше да се двои некако, што и беше целта.
Не беше тоа целта. Кога Епл го стави лајтнинг конекторот усбц уште не беше дефиниран. Немаше стандард таков. И си направија свој.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #14608 на: 15 Септември 2023, 10:38:00 am »
Море требаше све на тандерболт да се свичува до сеа, какви се овие глупости лајтнинзи и узбецеа...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #14609 на: 15 Септември 2023, 11:58:15 am »
Не беше тоа целта. Кога Епл го стави лајтнинг конекторот усбц уште не беше дефиниран. Немаше стандард таков. И си направија свој.

Постоеше Micro-USB, али не може директно да се спореди пошто Lightning е побрз. Во секој случај, стандардизацијата и прифаќањето USB-C (иако идиотски ограничиле на USB 2 брзини кај не-про моделите) е добра работа.