Автор Тема: Чистење на фарови....  (Прочитано 199430 пати)

Отсутен CarSpirit

• Почетник
  • *
  • Пораки: 32
Одг: Чистење на фарови....
« Одговори #120 на: 24 Септември 2011, 11:39:33 am »
Можеби не е за оваа тема но јас мислам дека некој ќе ми даде одговор како да ги исчистам,т.е. отстранам од жмигавците сретството за затемнување на прозорци со кое најверојатно и тие се затемнети.

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #121 на: 24 Септември 2011, 11:43:23 am »
Samad, нашиот пријател на форумов имаше вакво средство.

http://www.carclub.mk/index.php/board,24.0.html

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #122 на: 24 Септември 2011, 12:10:02 pm »
Можеби не е за оваа тема но јас мислам дека некој ќе ми даде одговор како да ги исчистам,т.е. отстранам од жмигавците сретството за затемнување на прозорци со кое најверојатно и тие се затемнети.
друже,ако си го правел ти ова,свака част,само не знам што си сакал да постигнеш со тоа,сега оди до некој што полира фарови и да ти ги среди жмигавците,ако не нови кинески или турски земај,зашто оригинал HELLA се оган скапи,за сам да ги исчистиш може ќе можиш,земај брус хартија 320p,и почни со неа,се додека не го симнеш лакот црн,потоа продолжи со 500p,воден,800p воден,1000p воден,1500p,2000p и 3000p,потоа на крај земи некој полир полуабразивен и исполирај ја површината на жмигавецот,само толку можам да ти помогнам преку тастатура,позззззззззз

Отсутен CarSpirit

• Почетник
  • *
  • Пораки: 32
« Одговори #123 на: 24 Септември 2011, 12:13:49 pm »
друже,ако си го правел ти ова,свака част,само не знам што си сакал да постигнеш со тоа,сега оди до некој што полира фарови и да ти ги среди жмигавците,ако не нови кинески или турски земај,зашто оригинал HELLA се оган скапи,за сам да ги исчистиш може ќе можиш,земај брус хартија 320p,и почни со неа,се додека не го симнеш лакот црн,потоа продолжи со 500p,воден,800p воден,1000p воден,1500p,2000p и 3000p,потоа на крај земи некој полир полуабразивен и исполирај ја површината на жмигавецот,само толку можам да ти помогнам преку тастатура,позззззззззз
Не сум ги фарбал јас така ја купив и не ми се допаѓа тоа плус ми смета во сообраќајот дење имаат слаба видливост и е опасно.Ќе пробам со некое средтсво за полирање на светла а ако некој му се допаѓаат може и да се замениме.:)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #124 на: 24 Септември 2011, 12:51:46 pm »
Џиџи,оваа боја со која што се фарбани се познава дека е  мат боја за железо,така да тоа средство нема да ја извади,другар пробај со нитро или па ишмирглајги прво со погруби па после со посини шмиргли па исполирајги и ке дојдат како што биле фабрички!
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #125 на: 24 Септември 2011, 14:32:02 pm »
Друже ако можеш иди ТЕ-EN да ти ги среди комплет има џам да ти бидат  :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #126 на: 24 Септември 2011, 15:02:52 pm »
Џиџи,оваа боја со која што се фарбани се познава дека е  мат боја за железо,така да тоа средство нема да ја извади,другар пробај со нитро или па ишмирглајги прво со погруби па после со посини шмиргли па исполирајги и ке дојдат како што биле фабрички!

Или со демол :))))))))

Мала, шала.... да се надоврзам со ТЕ-ЕН потполно се согласувам за постапката што ти ја кажа...

Ако си од Ск, голем избор на полир пасти имаш во хубо маркет...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #127 на: 01 Октомври 2011, 23:41:31 pm »
Знаете ли некој во Скопје да ми препорачате за профи полирање на фарови? Евентуално цена? На Стилото сам си ги средуев задните штопови (додека не ми ги „средија“ во новус доста потемни него што сакав, ама пак ќе ги средам некој убав ден), ама за Алфата предните фарови се доволно скапи за да не сакам да се заебавам и сам да ги средувам. Повеќе  би сакал човек со искуство тоа да го направи.
ТЕ-ЕН добро работи, ама во Прилеп, да работеше во Скопје, лесно ќе беше :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #128 на: 02 Октомври 2011, 01:49:53 am »
Знаете ли некој во Скопје да ми препорачате за профи полирање на фарови? Евентуално цена? На Стилото сам си ги средуев задните штопови (додека не ми ги „средија“ во новус доста потемни него што сакав, ама пак ќе ги средам некој убав ден), ама за Алфата предните фарови се доволно скапи за да не сакам да се заебавам и сам да ги средувам. Повеќе  би сакал човек со искуство тоа да го направи.

Ова и мене ме интересира и тоа од поодамна.

Ако му собереме муштерии на ТЕ-ЕН можда и ќе му се исплати еден работен ден во Скопје :)

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #129 на: 02 Октомври 2011, 14:57:01 pm »
Знаете ли некој во Скопје да ми препорачате за профи полирање на фарови? Евентуално цена? На Стилото сам си ги средуев задните штопови (додека не ми ги „средија“ во новус доста потемни него што сакав, ама пак ќе ги средам некој убав ден), ама за Алфата предните фарови се доволно скапи за да не сакам да се заебавам и сам да ги средувам. Повеќе  би сакал човек со искуство тоа да го направи.

Ако му собереме муштерии на ТЕ-ЕН можда и ќе му се исплати еден работен ден во Скопје :)

Ако доаѓа во Скопје може и да го сместиме некое време тука за да не среди :)

Јас полирав фарови кај дечково Александар 071/915-454 за 1000ка и сум прилично задоволен. Ептен ми беа оштетени фаровите, а добро ми ги среди.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #130 на: 02 Октомври 2011, 19:50:29 pm »
А да му отидеме на ТЕ-ЕН во Прилеп едно 3-4  коли со 10-12 души, ем ширден ќе јадеме ем работа на чоекот да му отвориме? :D Јас би ја стокмил цела кола со полирање и восочирање ;) Следен карклаб трип до прилеп а? :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #131 на: 02 Октомври 2011, 20:12:27 pm »
А да му отидеме на ТЕ-ЕН во Прилеп едно 3-4  коли со 10-12 души, ем ширден ќе јадеме ем работа на чоекот да му отвориме? :D Јас би ја стокмил цела кола со полирање и восочирање ;) Следен карклаб трип до прилеп а? :D
A каде ќе спиеме тие 2-3 дена?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #132 на: 02 Октомври 2011, 23:33:15 pm »
A каде ќе спиеме тие 2-3 дена?

Кај Јове дома.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #133 на: 03 Октомври 2011, 23:20:03 pm »
me interesira dali ke ima nekakov efekt,ako se struga farot vo kruzna polozba? Zborot mi e da ne se maci covek na raka :D da si stavi glanspapir na bormasina :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #134 на: 05 Октомври 2011, 11:01:27 am »

Ако доаѓа во Скопје може и да го сместиме некое време тука за да не среди :)

Јас полирав фарови кај дечково Александар 071/915-454 за 1000ка и сум прилично задоволен. Ептен ми беа оштетени фаровите, а добро ми ги среди.

Александар, горе во црниче над мвр ?