Автор Тема: Чистење на фарови....  (Прочитано 185366 пати)

Отсутен Memento

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
Одг: Чистење на фарови....
« Одговори #840 на: 31 Јануари 2025, 00:28:36 am »
Знаете дали PPF фолија на фарови штити од пожолтување и УВ зраци? И колку време трае?

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
« Одговори #841 на: 31 Јануари 2025, 09:51:09 am »
Знаете дали PPF фолија на фарови штити од пожолтување и УВ зраци? И колку време трае?

PPF  фолија ти е најдобра заштита што може да се стави, но внимавај каде ставаш и кој бренд на фолија, нешто послаба варијанта а добра опција трајност 2 - 3 години ти е керамичка заштита, немој тоа полимери дрн дрн да ставаш зашто тоа ти е исто восок само вештачки и се вика полимер и звучи СФ трајност месец дена, ако даваш пари само фолија или керамичка заштита.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1102
« Одговори #842 на: 31 Јануари 2025, 10:59:38 am »

Штити, и би требало без проблем да трае 5+ години. Кај мене на колата имам гаранција за 10.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
« Одговори #843 на: 31 Јануари 2025, 12:37:55 pm »
Sto ostanuva od folijata koga se vadi? Imam na farovite ama treba da gi otvoram da stavam kit od retrofitlab sakam. Pa dali ke moze da gi koristam istite plastiki ili so vreme da naracam novi?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Memento

• Почетник
  • *
« Одговори #844 на: 31 Јануари 2025, 18:26:14 pm »
Видов атанас имаше објавено дека нуди и тоа. Ми паднаа рацете од полирање секоја година па ми звучи интересно. @nikola_bb може да прашаш чисто информативно.

Отсутен Memento

• Почетник
  • *
« Одговори #845 на: 31 Јануари 2025, 18:28:45 pm »

PPF  фолија ти е најдобра заштита што може да се стави, но внимавај каде ставаш и кој бренд на фолија, нешто послаба варијанта а добра опција трајност 2 - 3 години ти е керамичка заштита, немој тоа полимери дрн дрн да ставаш зашто тоа ти е исто восок само вештачки и се вика полимер и звучи СФ трајност месец дена, ако даваш пари само фолија или керамичка заштита.

Фала на советот Дејан, секогаш можам да рачунам на твојата експертиза. Керамика на фарови имам користено од на сонакс кесиците и не сум многу воодушевен.

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
« Одговори #846 на: 01 Февруари 2025, 10:54:12 am »
Quartz ако содржи тоа е популарната керамичка заштита, мислам кесичките пак ти се полимери
new keyboard keys

Фала на советот Дејан, секогаш можам да рачунам на твојата експертиза. Керамика на фарови имам користено од на сонакс кесиците и не сум многу воодушевен.