Автор Тема: Чистење на фарови....  (Прочитано 199510 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Чистење на фарови....
« Одговори #150 на: 05 Ноември 2011, 18:10:03 pm »
Кај ТЕ-ЕН е 600 ден. за двара фара, нормално :)
А до солуна 100 сомуна :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #151 на: 05 Ноември 2011, 18:11:24 pm »
;D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #152 на: 05 Ноември 2011, 21:28:59 pm »
А да си ги извадите фаровите и да му ги пратите на ТЕ-ЕН по автобус  :) :D ;D
Мала шала ;)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #153 на: 05 Ноември 2011, 23:18:13 pm »
Во карнер увек на буљашки финти фаќаат...

@Carrier166  пиши кога ќе идеш и јас планирам па може да се видиме.
Па планирам од понеделник натаму, јас сум со работа блиску до Дог, па може да се договориме ако ти одговара.

Јас ја носам жена ми на работа натака па може да искомбинираме нешто, пиши еден ден пред да идеш па ќе се договориме.

Кај ТЕ-ЕН е 600 ден. за двара фара, нормално :)

Знам Џиџи ама ај, не е тука човекот.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #154 на: 05 Ноември 2011, 23:25:07 pm »
Па дај тогаш некако да им ги симнеме цените на нашиве тука, како у Лондон да сме, мајку му :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #155 на: 05 Ноември 2011, 23:26:38 pm »
Па дај тогаш некако да им ги симнеме цените на нашиве тука, како у Лондон да сме, мајку му :)

:D :D :D Па Скопје е ова еј :D Ништо да се собереме и на протест кај Ате, он не тинтари може и ќе попушти овие другиве ќе не потепаат :D :D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #156 на: 05 Ноември 2011, 23:28:41 pm »
Не бе, ние одиме само кај нашите пријатели на форумот ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #157 на: 06 Ноември 2011, 00:24:08 am »
Во карнер увек на буљашки финти фаќаат...

@Carrier166  пиши кога ќе идеш и јас планирам па може да се видиме.
Па планирам од понеделник натаму, јас сум со работа блиску до Дог, па може да се договориме ако ти одговара.

Јас ја носам жена ми на работа натака па може да искомбинираме нешто, пиши еден ден пред да идеш па ќе се договориме.

E па таман :) Ќе му се стаиме на Ате Вторник-Среда, да шмирглаат фарови во Дог :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #158 на: 06 Ноември 2011, 02:47:55 am »
Вака мацко работи еден проект фиат 600 од 1959 година

Е сеа полека ги средува работите и од пролет да земе да ги монтира и да се стави во функција, проблемот е во тоа што саатот/километражникот на фиатот е пожолтен... значи пробал, со 2000 не искача, па со 1200 и со 600 и ништо, самата пластика целосно пожолтела... не е само горниот слој....

Дали има некое чаре...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #159 на: 06 Ноември 2011, 02:54:27 am »
Да се процени од професионалец, сигурно некој ќе се нафати. Дог или TE-EN сигурно може да пробаат со професионалните машини и пасти.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #160 на: 06 Ноември 2011, 03:14:18 am »
И со полир паста е побано, нема што да се полира, целата пластика е пожолтена и од внатре...

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #161 на: 06 Ноември 2011, 10:27:29 am »
И со полир паста е побано, нема што да се полира, целата пластика е пожолтена и од внатре...
mu nema spas,pozoltena e cala plastika,toa ne e polikarbonat zatoa,skoro site kineski vespi plastikite na farovite im se takvi,ova e ist slucaj,nisto ne probuvajte nema da uspeete da ja iscistitemmoze samo da se ublazi toa zoltiloto so p1000,p1500,p2000,p3000,i na kraj fina pasta,najfina so sjaj ili silikon vo nea,ili dobar vosok...............daj slika od kilometraznikot,ama sum siguren deka nema spas

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #162 на: 06 Ноември 2011, 10:34:23 am »
А да си ги извадите фаровите и да му ги пратите на ТЕ-ЕН по автобус  :) :D ;D
Мала шала ;)
не е шала,еднаш месечно добивам фарови во пакети од Скопје,не смеам да кажам кој е типот,бидејќи ни јас лично не го познавам,само името му го знам,типот одкупува такви фарови и ги испраќа кај мене на чистење,потоа си ги продава,исто така соработува со сите сервиси овластени во СК и му ги одкупува таквите фарови,за неинформирани луѓе,дека има спас за пожолтените фарови,си купиле по стотици евра нови.Од Охрид исто така во пакети по диви тахи или превозници ми пуштаат фарови,ако е хитно за некој,може и така да се договориме,вади фаровите и пуштај по некој за Прилеп  ;) ;) ;) ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #163 на: 06 Ноември 2011, 11:09:11 am »
mu nema spas,pozoltena e cala plastika,toa ne e polikarbonat zatoa,skoro site kineski vespi plastikite na farovite im se takvi,ova e ist slucaj,nisto ne probuvajte nema da uspeete da ja iscistitemmoze samo da se ublazi toa zoltiloto so p1000,p1500,p2000,p3000,i na kraj fina pasta,najfina so sjaj ili silikon vo nea,ili dobar vosok...............daj slika od kilometraznikot,ama sum siguren deka nema spas

Знаеме, да полираме... пробавме све... само од надворешна страна и не бива...

А километажникот е стар... 52 години, и ке видиме сеа некој да ни излее пластика по порачка дека цел саат е околу 200-300 евра за фиат 600 од 1959 година

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #164 на: 07 Ноември 2011, 11:06:27 am »
дали е можно полирање на стаклени фарови, колку успешно, дали има солиден ефект???